Venus flytrap (Dionaea muscipula) er en av naturens sanne kuriositeter. Det ser nesten ut som om det kom fra en annen planet, Venus kanskje. Mange botanikere beundrer hennes ekstraordinære ferdigheter, og til og med Darwin beskrev henne som “den mest fantastiske planten i verden”. I tillegg til andre kjøttetere Venus flytrap lever i subtropiske pocosin -myrer, der jorden ikke gir nok næringsstoffer til at en normal plante kan overleve. Derfor har den utviklet unike mekanismer for å fange og fordøye insekter, ormer og til og med små virveldyr som frosker, øgler og mus. Små følehår får fellen til å lukke. Byttet blir deretter oppløst av fordøyelsessekresjoner som utskilles av planten og praktisk talt reduseres til flytende gjødsel. Når det gjelder omsorg for Venus flytrap, vil du sannsynligvis bli overrasket over at det faktisk er en relativt lite krevende prydplante. Finn ut mer om dette i de neste linjene.

Venus flytrap -omsorg er veldig grei så lenge du kjenner det grunnleggende

Venus Flytrap Care og trivia praktiserer den eksotiske rovdyren og lerfellen

Venus Flytrap Den eksotiske rovdyret lille flytrap praktiserer omsorg og interessante fakta

plassering

Venus flytraps er ikke sukkulenter, men de trenger like mye direkte sollys for sunn vekst – minst 6 til 10 timer om dagen, helst 12. Så velg en lys vinduskarmen med utsikt mot øst, vest eller sør. Kunstig belysning kan også være et godt alternativ. Plasser Venus flytrap i delvis skygge i sommermånedene for å unngå brannskader. Du kan umiddelbart oppdage mangel på sollys da det får bladene til å falle og miste sitt karakteristiske røde pigment.

Du vil finne spesielle LED -vokslys i hvert hagesenter

Venus Flytrap Care og interessante fakta praktiserer den eksotiske kjøttetende flytrapen i terrariummose

Hvis Venugs flytrap har lyse røde munner, er den glad og godt matet

Venus Flytrap Den eksotiske kjøttetende flytrap i en betongpotte praktiserer omsorg og bagateller

vann

Bunnen av Venus flytrap skal alltid holdes fuktig. Av denne grunn anbefaler mange profesjonelle gartnere å dyrke dem i lukkede terrarier, vivariumer eller drivhus for å øke luftfuktigheten. Bruk bare regnvann, destillert eller avionisert vann til vanning. Kranvann, flaskevann og filtrert vann inneholder vanligvis for mange alkaliske mineraler, som lett kan drepe planten. Vann aldri Venus flytrap fra ovenfra. Fyll heller pannen og tøm den etter noen minutter.

Hvem hadde trodd at for mange næringsstoffer kunne drepe flytrap?

Venus flytrap Den eksotiske rovdyret terrariumglass flytrap er opplært i omsorg og nyttig kunnskap

Velg kreative terrarier som er praktiske og utsmykkede

Venus Flytrap Care og trivia praktiserer den eksotiske kjøtteteren

Hva synes du om denne skumle zombie -dekorasjonen?

Venus Flytrap Care og trivia praktiserer det eksotiske rovdyrmorsomme glasset av terrariumsombier

Jord og omplantning

I naturen vokser Venus flytraps i underernærte, sure og sandholdige jordarter. Hjemme bør du etterligne disse tøffe forholdene. Overbelastning av næringsstoffer er faktisk skadelig for planten. Den beste pottejorda for Venus fluefeller består av torvmose blandet med kalkfri gartnesand eller perlit. For å unngå feil anbefaler vi at du kjøper spesielt blandet jord til Venus flytraps og andre kjøttetere. Du finner disse i de fleste store fag- og hagesentre. Når du velger en beholder, velg en dyp pott som gir god rotutvikling. En 10-15 cm potte er tilstrekkelig for voksne planter. Repot Venus flytrap din hver vår.

Den perfekte Venus flytrap -omsorg etterligner nøyaktig de som finnes i det store utendørs

Venus flytrap Den eksotiske kjøttetende røde flytrap -mosegryten tar seg av den og gir nyttig informasjon

Venus Fly Trap Care og nyttig kunnskap praktiserer den eksotiske kjøttetende røde munnen venus fluer felle

blomstrer

Eldre Venus flytraps blomstrer vanligvis om våren. Men med mindre du har mye erfaring med Venus flytraps, anbefaler fagfolk at du faktisk kutter av blomsterstammen når den er omtrent 2 tommer lang. Blomst- og frødannelse kan være veldig utmattende for Venus flytraps og til og med drepe dem. De fleste planter vokser kraftigere om sommeren hvis blomsterdannelsen blir avbrutt tidlig.

La planten blomstre, små svarte frø vil danne seg etterpå

Venus flytrap Den eksotiske kjøttetende flytrap blomster hvit vakker omsorg og nyttig kunnskap

I blomstringstiden fôres ikke fluefeller for å tillate pollinering

Venus Flytrap Den eksotiske rovdyrbille på blomstrefanger er opplært til å ta vare på og kunnskapsrik

Dvale

Venus fluefeller holder en skjønnhets lur mellom november og februar. Når været gradvis avkjøles, krymper alle bladene og blir svarte. Mange hobbygartnere tror da at flytrapen deres er død. Men det er ikke nødvendig å få panikk! Dette er helt normalt. Alt du trenger å gjøre er å fjerne de gamle bladene og flytte potten til et kjølig sted. Den ideelle temperaturen i dvalemodus er mellom 0 og 11 grader. Noen gartnere legger til og med Venus flytraps i kjøleskapet! Til tross for at den er stille, trenger planten fortsatt litt vann og sol, så hold jorden fremdeles litt fuktig og la 4-5 timer med lys.

Nesten alle stueplanter ligger i dvale

Venus flytrap Den eksotiske kjøttetende flytrap i potten keramikk praktiserer omsorg og interessante fakta

fôring

Siden Venus flytraps får næringsstoffene sine hovedsakelig fra kjøtt i stedet for fra jorden, må du mate dem regelmessig. Tradisjonell gjødsel kan faktisk skade planten. Du kan lage dine egne insekter som sommerfugler, møll, marihøner, edderkopper, biller, sirisser og maur fang i hagen din eller kjøp den i dyrebutikker. Tørket blodorm, som vanligvis brukes som fiskemat, er også en god idé. Hold insektet med pinsett, kild fellenes børstehår for å utløse det, og la planten gjøre resten. Gjenta omtrent en gang i uken.

Ikke prøv å mate Venus flytrap andre enn insekter, og ikke utløs fellene unødvendig. Den konstante lukkingen og åpningen er veldig utmattende for anlegget. Hvis du finner at feller ikke lenger stenger når de utløses, er det mulig at hun nylig har spist eller er tom for energi og snart vil dø. Med riktig pleie kan Venus flytraps leve i 20 år.

Venus fluefeller er ikke en god idé hvis du er redd for insekter

Venus Flytrap Care og trivia praktiserer den eksotiske rovdyrfellen med insekter i munnen

Venus flytraps er fantastiske små planter som ikke lever opp til normene i det hele tatt. De kan nesten sees på som kjæledyr og er spesielt interessante å se på mens de spiser. Følg våre pleietips for Venus flytrap og legg til en eksotisk rovdyr i interiøret.

Du kan ikke gå galt med disse Venus flytrap -tipsene

Venus flytrap pleie og trivia praktiserer de eksotiske rovdyrrosa indre feller attraktive

Venus flytrap Den eksotiske kjøttetende babyfellen i potten praktiserer omsorg og bagateller