Alle som er interessert i naturopati, vil sikkert kjenne den ville vårurtene, vill hvitløk. Imidlertid er det fortsatt ukjent for mange herbalists. Det er også litt forvirrende at denne medisinske urten har mange andre navn som bjørn hvitløk, hekse løk, vill hvitløk, skog purre, etc. Dets latinske navn er alltid det samme – Allinum Ursinum. Navnet vill hvitløk kommer mest sannsynlig fra det faktum at bjørn liker å spise dette ugresset etter en lang dvale for å lade batteriene om våren. Vill hvitløk er en viktig medisinsk urt som har vært kjent siden antikken og også er en allsidig mat. De gamle tyskerne, kelterne og romerne satte pris på dets sunne egenskaper. For dem var det vill purre med bjørnestyrke og kunne fornye menneskelig styrke. Hvis du også vil dra nytte av denne ville vårplanten, så hold deg til den og les videre. I denne artikkelen ser vi nærmere på vill hvitløk!

 På grunn av sin sterke hvitløkslukt kalles vill hvitløk også vill hvitløk.

Vill hvitløk Vill hvitløk har mange helsefremmende egenskaper Medisin fra naturen

 Vill hvitløk danner fine hvite blomster på en tynn stilk.

Vill hvitløk, frodige grønne, blanke blader, fine hvite blomster på en tynn stilk

  • Hvor vokser den ville hvitløken og hvordan kan du kjenne den igjen?

Vill hvitløk vokser i fuktige løvskoger, foretrekker humusrik jord og sprer seg raskt. Purre er omtrent 20 til 30 cm høy, og du kan lett gjenkjenne den på sine mørkegrønne, skinnende blader og små hvite blomster. Bladene er lansettformede og vokser på en tynn stilk. De kan bare høstes innen to måneder etter våren, fra midten av mars til midten av mai. Blomstringsperioden til den ville hvitløken varer til midten av juni, da villurten danner frø. Alle deler av planten har en sterk hvitløkslukt og en skarp smak.

Den ville medisinske planten har en sterk lukt av hvitløk.

Vill hvitløk, frodige grønne, blanke blader, fine hvite blomster

forsiktighet! Vill hvitløk kan lett forveksles med den svært giftige liljekonvall, høstkrokus og arum! Vær varslet og vær forsiktig når du samler blader av ville hvitløk.

Ekstra tips: Alle deler av den ville hvitløksplanten er giftfrie, både for oss mennesker og for kjæledyr som katter og hunder. Vill hvitløk kan imidlertid være giftig for andre dyr som kaniner og hester!

De sunne ingrediensene i vill hvitløk kan også finnes i hvitløk.

Bjørn hvitløk eller vill hvitløk finnes i løvskog, grønne blader og hvite blomster på en tynn stilk

  • Hva inneholder vill hvitløk og hvorfor er det en helsefremmende medisinsk urt?

De frodige grønne bladene av vill hvitløk inneholder en rekke viktige vitaminer og mineraler. Det er mye vitamin C, jern og essensielle oljer der, for eksempel. I tillegg er kalium, kalsium, magnesium, mangan, fosfor og mucilage lett tilgjengelig der. Det er velkjent at vitamin C er spesielt viktig for immunsystemet vårt. I tillegg beskytter den menneskekroppen mot frie radikaler. Vill hvitløk inneholder også fytokjemikalier, essensielle oljer og svovelholdige aminosyrer. Det er derfor purren er preget av sine ubestridte helbredende egenskaper.

Vill hvitløk sies å ha mange helsefremmende og helbredende egenskaper.

Vill hvitløk eller vill hvitløk har mange helsefremmende egenskaper som er bra for helsen vår

Vill hvitløk har en antibakteriell, blodrensende, kolesterolsenkende og fordøyelseseffekt. I tillegg styrker og toner den ville hvitløken kroppen, noe som er spesielt viktig om våren. Det hjelper med tap av matlyst, arteriosklerose, mot høyt blodtrykk og herding av arteriene, er bra for bronkitt og problemer med mage -tarmkanalen. I det følgende prøver vi å oppsummere dets helbredende effekter:

  • Takket være dets antibakterielle egenskaper er vill hvitløk et naturlig antibiotikum mot patogener;
  • Det kan rense blodet og hjelper derfor mot høyt blodtrykk: Den ville medisinske urten kan ha en positiv effekt på herding av arteriene og vaskulære forekomster og dermed forbedre blodstrømmen gjennom blodårene. Dette gjør vill hvitløk spesielt nyttig for hjerte- og karsykdommer;

 Medisin fra naturen!

Vill hvitløk eller vill hvitløk medisin fra naturen er mye brukt på kjøkkenet

  • På grunn av svovelforbindelsene i vill hvitløk sies det at den medisinske urten har avgiftende og antiinflammatoriske egenskaper;
  • Selv med gastrointestinale plager som flatulens og tarmsykdommer sies det at vill hvitløk er bra;
  • Det er også effektivt mot kreft.

I dag rapporterte vi om den ville medisinske urten vill hvitløk og dens helsefremmende effekter. Hvis du også vil lære om bruken på kjøkkenet, kan du lese vår neste artikkel. Hold deg frisk og finn ut mer om naturens helbredende krefter!

Vill hvitløk er mye brukt på kjøkkenet og hjelper oss med å holde oss friske og livlige!

Vill hvitløk eller vill hvitløk, rike grønne blader fulle av sunne ingredienser, er mye brukt på kjøkkenet