design front yard garasje inngang bane ideer blomster inngangsdør garasjeport

Design av verandaen og oppkjørselen – Slik gir du oppkjørselen i garasjen et tiltalende utseende

I dag snakker vi om de første elementene du ser når du kommer nærmere huset. Du dukker opp i synet foran inngangsdøren. Så utseende er nøkkelen her for å gjøre et godt førsteinntrykk.

I dag skal vi informere deg om nødvendige tiltak angående fornyelse av frontveien og inngangen, inkludert valg av materialer og kostnader.

Prosjekt: Fornyelse av oppkjørselen og forhagen

råd om forside og innkjørsel

Hvorfor skal du gjøre dette: Den vakre, velstelte frontstien og oppkjørselen forbedrer husets tiltalende utseende og gjør hjemkomsten til en vakrere opplevelse hver gang.

Sprukne og ødelagte frontveier kan være svært farlige, forårsake ulykker og skade bildekk. Forbedring av dette området vil forskjønne det hele og øke sikkerheten.

Flere ideer og eksempler finner du her

Forgård og oppkjørselsdesign hus plen belegningsstein

Reparasjonen av eksisterende innkjørsler eller stier koster mye mindre og tar mye kortere tid enn å bytte dem. Den sprukne asfalten kan fylles og et ekstra lag påføres.

Reparasjon er uaktuelt for spesielt hardt skadet betong.

Hvis den eksisterende oppkjørselen og forhagen er i god form, bør du vurdere å legge til et dekorativt snev av murstein eller stein. Dermed vil du oppnå et mer pent utseende.

Reparer, forbedre eller skift ut?

forgård og oppkjørselsform hus steinplanteblomster

materialer

Ballast og grus er et annet alternativ som er billig og veldig enkelt å installere. Det sistnevnte materialet vil spre seg veldig raskt og må fylles på igjen. I tillegg er det vanskelig å holde slike stier rene for snø.

Betong er mer bærekraftig og mykere og har et moderne utseende. Det bryter fra kulden og er veldig vanskelig for reparasjoner og flekkfjerning.

Asfalt er mye mer passende i denne forbindelse. Du kan fjerne flekker og skader veldig enkelt. Men asfalt brytes raskere enn betong. Den må ofte repareres etter omtrent fem år, selv i et varmt klima.

Brostein og utleggere er det alternativet som varer lengst. De er mye dyrere alternativer og krever mye arbeid i prosessen med å forberede området og legge ut materialet. Begge er enkle å reparere. Her har du muligheten til å bytte ut enkelte steiner og holde vedlikeholdskostnadene relativt lave.

Bane inngangen til garasjen

Design ideer på gårdsplassen og oppkjørselen

Hvem bør du ansette? Et byggefirma eller en landskapsarkitekt ville være et alternativ. Spør fagfolkene om deres erfaring med typen innkjørsel som skal installeres. Murstein krever profesjonelle med erfaring som kan legge dem ut på riktig måte.

Godt å vite: oppkjørselen din og frontbanedesignet krever skjønnhet og sikkerhet. Hold oppkjørselen ydmyk og godt organisert. På den måten vil du la vannet vaske bort i stedet for å bygge seg opp.

Myk buet bane vil ta litt mer plass, men dette kan være verdt det hvis du liker utseendet

Design forhagen og oppkjørselen, asfalterer oppkjørselen til garasjen, ideer, råd

Den beste tiden å gjennomføre prosjektet: Varmt og tørt vær er ideelt.

I de fleste regioner er sen vår eller sommer det perfekte tidspunktet for å lage en ny sti eller innkjørsel

Front hage og oppkjørselen design garasje inngangshus forhage

Hvor lang tid vil det ta:

– Grus- og rullesteinstier kan fullføres på en enkelt dag

– Asfalt- og betongstier kan installeres i løpet av en uke. Etter det trenger den første bare 24 timer for å være klar til bruk, og betong trenger fortsatt en uke å vente på før du kan kjøre på den.

– Brostein og broleggere blir langsommere brakt til ferdig tilstand. Hvis de enkelte brikkene er større, kan dette ta opptil en uke. Mørtel mellom steinene er nødvendig, og det tar vanligvis 24 timer etter ferdigstillelse å bruke.

Oppkjørselen med et originalt utseende

Lag forhage og oppkjørselsstein, grus, plen, plante

Første skritt:

Ta en nærmere titt på den eksisterende oppkjørselen og forhagen. Ta et bilde eller be en venn om å diskutere det sammen. Bestem om du vil reparere den eller bytte den helt ut.

Hent inspirasjon fra idébøkene og lag en kort liste over fagfolk du vil kontakte

Design forhagen med grus og bane garasjeinngangen

Hvordan kan du designe forhagen din med en garasjeinngang?

Design forgård og oppkjørselshusplen lå belegningsstein

Plen i forhagen og oppkjørselen av brostein

Design forhagen og inngangen til plensteinen