tre hage skur plen hage design ideer

Det blir romantisk med en hage i tre

Hver hage trenger et lite eller stort hus. Det være seg som en overnatting, som overnatting i dårlig vær eller som ly for hagebord og hagestoler. Det spiller ingen rolle, et hageskur er rett og slett en del av det. Men det skal ikke være hvilken som helst hagebod.

Alle har sine egne ideer. For mange gartnere har hagehuset i tre prioritet. Og det er en grunn til det. Trehagehus ser veldig romantiske ut i hver hage. De passer inn i det naturlige miljøet og har en helt spesiell sjarm.

Trehus for hagen har mange fordeler

Hagehus er selvfølgelig laget av mange materialer. Likevel velges ofte tre for hagen. Årsaken til dette ligger i de mange fordelene som materialet treet bringer med seg. Og det er ikke bare naturligheten. Tre er spesielt populært for hagehus fordi:

Tre er et økologisk byggemateriale fra bærekraftig skogbruk. Treverket til hagehusene kommer stort sett fra lokale skoger.

Tre kan bearbeides enkelt og uten skadelige stoffer.

Tre har veldig god varmeisolasjon som andre materialer ikke kan følge med.

Tre utstråler varme, er pustende og skaper et sunt inneklima.

Tre er lett å jobbe med og kan få den skyggen du ønsker.

Selvfølgelig trenger tre også omsorg. Hagehuset i tre bør males regelmessig slik at det forblir værbestandig og beholder fargen.

hagedesign ideer tre hage bod

Trehagehus i store og små

Trehagehus kommer i forskjellige størrelser, design og funksjoner. Ulike takformer og treslag fullfører det enkelte hus. Hageeiere er bortskjemt med valgmuligheter. Nesten ethvert hus er det samme som et annet, og det brede utvalget overlater ingenting å være ønsket. Et trehagehus fra Gartenhaus GmbH kommer i mange design.

Før du kjøper, bør hageeiere tenke nøye gjennom hva de vil ha og hvilke kriterier som må oppfylles. Designet er absolutt en av de avgjørende faktorene, men først og fremst må du sjekke hvor mye plass som er tilgjengelig for å bygge hagehuset du ønsker. Byggetillatelsen kan også bestemme størrelsen på et trehagehus. I noen områder er det ikke nødvendig med byggetillatelse opp til en viss størrelse. Her bør eiere spørre på forhånd om byggetillatelse må innhentes og hvilke betingelser som er bundet av den.

tre hage skur hage design ideer tre sokkel massivt tre

Et trehagehus er også et spørsmål om kostnad

Selvfølgelig er kjøp av en hage i tre også et spørsmål om kostnad, som må vurderes nøye. Ulike størrelser, beslag og byggematerialer påvirker alle prisen på et hus. Hagehuset i tre, som bare står i hagen til et enebolig og er der hovedutstyret er lagret eller hvor barna leker, stiller ikke så høye krav til stabiliteten til treveggene som helghuset i hagen der du sover og noen ganger gjør ferie.

Men tresorten er også viktig. Tresorter av høy kvalitet har lengre levetid og er mer værbestandige. Men de er også dyrere å kjøpe. Innenriks bartrær fra økologisk skogbruk vokser raskt og er tilgjengelig i et stort antall skoger. Anskaffelseskostnadene er langt billigere.

Hvilket trehagehus du til slutt velger, avhenger av mange faktorer. Men når du først blir forelsket i et av de pene husene som hageeier, tar mange andre faktorer baksetet.