Grus, pukk og andre typer hagesteiner nyter stadig større popularitet innen moderne hagearbeid og landskapsarbeid. Vi prøver å avsløre årsakene til dette i det følgende. Følg med hvis du vil lage en vakker og praktisk grushage.

Så grushage er trendy akkurat nå. Men hvorfor egentlig ha prydgrus, grus, grus etc. blitt så populært i det siste, og hvordan har de sklidd hageplenen inn i bakgrunnen?

Å lage en grushage – 6 grunner til det

Opprette en grushage Fordeler korn hage steiner hekkplen

Plen er en viktig del av tradisjonell hagedesign, men ingen kan hevde at plen er forbundet med altfor mye hagearbeid. Dette er ekstremt vedlikeholdskrevende og krever regelmessig vanning, noe som er en unødvendig utgift for mange samtidige hageeiere. I kontrast er det å lage en stein- eller grushage en mye enklere oppgave.

Grus og dekorativ grus er en veldig billig og naturlig løsning for terrasser, arbeidsområder og hagestier.

Dekorasjonsgrus er lite vedlikeholdende og billig

Opprette en grushage Fordeler med splittede dekorative grushagesteiner

Viktige grunner til å lage en grus eller grushage

Vi har nettopp angitt den første grunnen til å lage en grushage. Dekorativ grus og flis er materialer som er lettstelt fordi de, i motsetning til plener og annet bakdekke, ikke er i live og derfor ikke trenger å bli vannet, trimmet eller gjødslet. Selv om du må luke og rive ugresset i grushagen, kreves det mye mindre innsats og økonomiske ressurser.

Værforholdene kan noen ganger være ugunstige og til og med dødelige for hageplantene, og dette er også ganske ubehagelig for mange hageeiere. Men hvis du velger en grushage, kan du helt unngå hagearbeidet.

Grus og hagesteiner sørger for bedre drenering

Lag grushage grus hagestene grus steinsti

En annen er den effektive dreneringen som en grushage kan tilby. Selv om du ikke vil dekke hele gården eller bakgården med grus eller pukk, kan du bare skille en del av den. Plantene i dette området vil trives bedre på grunn av god drenering der.

Imidlertid etablerte grushagen seg først som en trend i noen sørlige områder, hvor det blir ganske varmt og tørt om sommeren. Under slike værforhold er vedlikehold av plenen ikke bare veldig dyrt, men også praktisk talt umulig på grunn av den enorme mengden vann som brukes. Grus trenger imidlertid ikke å vannes, og hvis du planter noen busker eller andre varmebestandige hageplanter i grushagen, beholder steinene fuktigheten i jorda mye lenger og hjelper plantene med å tåle de høye temperaturene.

Grus og grus ser naturlig ut og gir hagen en bærekraftig karakter

Opprette en grushage Fordeler grus hagestene grusplanter

En annen grunn til at mange gartnere velger prydgrus er på grunn av det naturlige utseendet. Den skriver seg sømløst inn i hagedesignet og ser bedre ut enn betong- eller steinbelegg. Det er derfor grus er et foretrukket materiale, spesielt for fortau i hagen. Kies er tilgjengelig i forskjellige farger, størrelser og strukturer. Det er faktisk allsidig takket være ulike leggingsteknikker og kan effektivt kombineres med andre hagesteiner som flis, grus, ødelagt sand, murstein og noen belegningsstein.

Videre gir grus og andre steinfyllinger effektiv beskyttelse mot ugress i hagen. Selv om det dukker opp noen sta ugress i kis -hagen din, er det mye færre enn i en plantehage.

Og noe annet kan gjøres med grus og pukk, nemlig det irriterende problemet med insektene i hagen. Grønnsaksgulv tiltrekker seg raskt hundrevis av insekter. Grus og andre lignende materialer hjelper deg med å løse insektproblemet.

Grus beskytter mot insekter og ugress

Opprette en grushage Fordeler med sandstein i grus Grussteinsti

Konklusjon

Pyntgrus og annet steinsprut som flis, pukk og sand er ganske lett å ta vare på og også billig. De gir effektiv drenering og beholder jordens fuktighet i lang tid. De reduserer ugresset i hagen og tiltrekker seg langt færre insekter. I tillegg er dekorativ grus, grus og lignende en estetisk avgjørelse for ditt uteområde. De utstråler ekstra naturlighet og kos og gir hagen din eller bakgården et moderne og samtidig bærekraftig notat.

Selv om å legge dekorativ grus ikke er en slitsom jobb, og du ikke nødvendigvis bør være profesjonell, er det noen triks du trenger å vite. For eksempel bør det ikke undervurderes å plassere et ugressbekjempelseslag under. Og bruk av grusrist anbefales også hvis du vil lage en stabil og trygg hagesti.

Så la ekspertene gi deg råd og velg de mest passende materialene for din egen grushage!

Du kan også legge grus og annet rusk selv, men følg noen regler

Opprette en grushage Fordeler med kornhagesteiner i bakgården Steinweg