grunnleggende regler for hagearbeid viktige tipsGylne regler for hagearbeid – viktige og nyttige tips

Hagearbeid er morsomt, men det tar også tid, og du må bruke penger på det også, slik at du kan designe og vedlikeholde landskapet i hagen din godt. Men å ha din egen sommeroase er en god idé, ikke sant? Det første punktet du må diskutere med familien er: Vil du ha en grønnsakshage eller en blomsterhage.

Så hvilke planter vil du dyrke? Det er mange typer blomster som krever forskjellig omsorg, eksponering for sollys og jord. Ikke stress med å plante hele hagen med forskjellige planter, blomster og treslag. Velg et lite område og plant dine første blomster eller grønnsaker der.

Jorden kan forbedres gjennom næringsstoffer, organisk materiale og pH -endringer.

grunnleggende regler for hagearbeid viktige lilla blomster

Hva om jorden ikke er god? Jorden kan forbedres gjennom næringsstoffer, organisk materiale og pH -endringer. Jordsmonn er nøkkelen til en vellykket hage. Det er her plantene dine vokser og pynter uteområdet. Så lær først hva slags jord du har og hva du kan gjøre for å forbedre jorda i hagen.

Det første trinnet til en vellykket hagedesign er å sette seg et mål

gylne regler for hagearbeid stråhatt vanning kan bry seg

Hagedesign er noe du lærer om og eksperimenterer med. Det første trinnet til et vellykket hagedesign er å sette et mål: skal hagen din være estetisk eller praktisk? Vil du tilbringe mye tid der? Er hagen din skjult for fremmede eller er den lett tilgjengelig? Det er mange andre spørsmål du også må vurdere. Når du har svart på alle spørsmålene, bare da kan du faktisk gå til realisering av drømmene dine, nemlig å designe din egen hage.

Forgård – gangsti til inngangsdøren

gylne regler for hagearbeid halmhue gangsti

Du må også sørge for at det er nok sollys i hagen din i løpet av dagen for plantene du planlegger å vokse der. Noen viktige spørsmål kommer også opp her: Hvordan endrer solstråling seg i løpet av sesongene? Hvor god eller dårlig er jorden? Hva er allerede plantet, hva vokser? Hvilke trær vil du dyrke og hvordan vil det påvirke den nåværende vegetasjonen?

Plantene trenger vanning, omsorg, vedlikehold

gylne regler for hagearbeid halmhue hagekunst vakker

Hagearbeid er mer tidkrevende enn interiørarbeid. Plantene trenger vanning, stell, vedlikehold osv. Så hvis du har veldig lite tid til hagen din, er det bedre å velge planter med lite vedlikehold og en passende hagestil.

Stilen bør tilpasses formålet med hagen

gylne regler for hagearbeid halmhue gule blomster

Hvilken designstil du velger for hagen din – dette spørsmålet er også en del av hele designprosessen. Stilen bør tilpasses formålet med hagen. Hvis du planlegger å ha gjester utendørs ofte, er en mer uformell stil mer passende for deg og dine behov. Hvis du bare vil nyte det grønne der, kan du la vegetasjonen i hagen din vokse naturlig.

Planter bør velges nøye ut fra årstid, løvverk og farge

gylne regler for hagearbeid stråhatt gul rosa tretopp

Planter bør velges nøye ut fra årstid, løvverk og farge. Selv om du ikke vil tilbringe mye tid i hagen, må du velge systemer med lite vedlikehold, de ser også fine ut mesteparten av tiden. Velg noen eviggrønne planter – eviggrønne planter som vil gi mye grønt til hagen din året rundt.

Appelsinblomstrer – vårens friskhet i hagen

gylne regler for hagearbeid stråhatt oransje

Så vi har skissert noen grunnleggende hageregler som du må følge når du designer din fremtidige hage. Først av alt er det viktig å vite hvilken type jord din jord er. Deretter bestemmer du hvilken type hage du vil ha, og først da går du videre til selve hagedesignet. Evaluering av landområdet er også veldig viktig fordi mangel på sol eller dårlig jord kan ødelegge alt du gjør.

Velholdt hageområde

gylne regler for hagearbeid blomster rødrosa Hagekunst – sommerfugl laget av blomster gylne regler for hagearbeid halmhue hagekunst sommerfugl  Trinn laget av trepaneler i hagen gylne regler for hagearbeid halmhue gule trepaneler  Slående og oppusset hjørne i hagen gyldne regler for hagearbeid halmhue idé