ideer til hagearbeid og landskapsarbeid rød blomst pasjonsblomst

Hagearbeid og landskapsarbeid – Liker du tropiske blomster?

Elsk det eller hater det, det er praktisk talt ingen tropisk hage og landskapsarbeid uten disse ville og sprø blomstringene. Det er ekstremt utmattende å oppbevare dem på et sted der de naturligvis ikke hører hjemme. Du trenger mer gjødsel, mer plass, mer innsats. Men de vakre blomstene er definitivt verdt det.

Cape kaprifol (Tecoma capensis)

Denne planten elsker å spre seg og vandre. Deres skjønnhet består av de nydelige oransje blomstene og eviggrønne blader. Det er også veldig populært blant pollinatorer som bier (bildet). Det er mange forskjellige nyanser som spenner fra gylden oransje til dramatisk rød-oransje. Finn de riktige variantene for deg.

“Tecoma capensis” eller Cape kaprifol vil pryde hagen din fantastisk

ideer om hagearbeid og landskapsarbeid tecoma capensis

Uten hjelp danner denne planten en masse frodige, blomstrende stilker. Du kan også oppnå en gitterstruktur ved å løst knytte de nye stilkene til deres støtte.

Dekk til brede bakker med planten eller bruk den til å skape god plass. Gartnere i kaldere klima er også heldige med denne arten, den vil spre seg. Denne planten trenger sporadisk topiary. Det er flott for dyrking i potter og kan bindes til pinner.

Vannbehov: Når den vokser, lav

Lyskrav: Full sol

Størrelse: Mellom 1,8 og 2,4 meter

Årstider: Sensommer til høst

Når skal den plantes: Vår til høst

Lidenskapsplanter

Disse finnes i veldig forskjellige farger – rød, pastell og hvit. Det er også spiselige prøver, som har de latinske navnene marakuja og gigantisk gradilla. De kan spises veldig velsmakende, spesielt når de spises på fløte eller med juice.

Lidenskap i hagen!

ideer om hagearbeid og landskapsarbeid lilla grønn

Pasjonsplantene er flotte for sommerfuglene, og spesielt for de fra regionen. I utgangspunktet trenger ikke lidenskapsblomstene for mye omsorg. Men deres vekst må begrenses fra tid til annen. Du må fortynne gruppene deres i mellom.

Røde pasjonsplanter

Denne planten skaper det meste av dramaet i hagen og gir deg også spiselig frukt fra tid til annen.

Vannbehov: Middelmådig

Lyskrav: Delvis eller full sol

Størrelse: Mellom 1,8 og 2,4 meter

Fine sesonger: Mellom sommer og vår

Når skal den plantes: Mellom vår og høst

Lily rik på gloeria (Gloriosa superba Rothschildsiana)

Blomstene av denne arten minner om pasjonsblomstene takket være deres eksotiske karakter, men er ikke de samme. De har et mer peppende utseende.

De er preget av sine vridde kronblad og de ser ned. Jeg vil sammenligne dem med kometer eller flammer. En del av årsaken til dette er deres evne til å skifte nyanse mellom gul, oransje og rød i full blomst.

Den eksotiske skjønnheten til den giftige gloeria-rike liljen. Ikke berør den med bare hender!

ideer til hagearbeid og landskapsarbeid gloriosa lily lily

De lange og kjøttfulle røttene kan plantes etter samme prinsipp som løk. Hvis du er i et område med et tropisk klima, eller hvis du bare er veldig utålmodig, kan du også bruke blomsterpotter.

Gloriosa liljer vi snakker om i dag kan plantes ved siden av trådnett eller som en uformell busk. Du bør ikke prøve å redusere floker ved å beskjære. Fordi på denne måten vil du skade planten og blomstringen vil skje saktere.

Vannbehov: Gjennomsnitt

Lyskrav: Delvis sol eller full sol

Forsiktig: Denne planten kan være veldig giftig når den berøres. Så hold dem borte fra barna og ta på hansker når du jobber.

Rosa trompetvin (Podranea ricasoliana)

Blomstene ser ut som rosa sukkerspinn i form av en trompet. Det lukter fantastisk!

Denne planten kan vakkert dekorere hagen din eller balkongen

ideer om hagearbeid og landskapsarbeid delikat skjønnhet

Det er best å plante denne planten på en base, pergola eller på et gjerde. Når planten vokser, tilpasser den seg godt til tørre omstendigheter. Den trenger lite vedlikehold og mye plass til å spre seg.

Rosa trompetvin er faktisk en veldig lettstelt blomst

hagearbeid og landskapsarbeid ideer gjerde dekorere måte

Vannbehov: lavt

Lyskrav: lavt

Vekst: 4 til 6 meter

Blomstringstid: Mellom vår og høst

Når skal den plantes: Mellom vår og høst

Bougainvillea (Bougainvillea glabra)

Av alle plantene som er vist i denne artikkelen, er bougainvillea den mest typiske. Den kan finnes hvor som helst på kysten – fra Florida til California. Det går selvfølgelig bra med Middelhavsarkitekturen. Dette skyldes sannsynligvis de sterke og buede trestammene, samt de vakre rosa blomstene.

I likhet med rosen har bougainvillea skarpe torner

ideer om hagearbeid og landskapsarbeid lilla grønn bougainvillea

Eller kanskje det er så typisk Middelhavet på grunn av den høye toleransen for tørke!

De fleste kjenner ikke igjen de virkelige blomstene. Disse er innpakket i myke, fargetilpassede bladstrukturer. De virkelige blomstene er der inne.

Planten er fullstendig dekket av sprayede torner. Dette er en ubehagelig eiendom som mange mennesker faktisk oppdager for sent.

Vannbehov: lavt

Lyskrav: full sol

Høyde når den er vokst: 12 meter

Blomstringstid: Mellom vår og høst

Når skal den plantes: Mellom vår og høst