Hagedesign er en stor glede for de fleste. Alle som eier sin egen eiendom eller har leid en hage, tenker vanligvis også på hageplanlegging. Det er mange ideer for å utvide hagen. Hagefans som er klare om stilen i hagen deres, kan jobbe kreativt og skape et harmonisk, vakkert hagelandskap. Vi har kort oppsummert noen tips, designideer og litt inspirasjon for å designe den perfekte hagen.

Utvidelsen av stier i hagen

Hagestier er nødvendige og kan bidra som et viktig element til vellykket design av hagen. Det er utallige muligheter for den kreative hageplanleggeren å innlemme vakre stier i hagebildet. Plater, belegningsstein, betongblokker, naturmaterialer som grus og flis samt naturstein er blant de mest populære byggematerialene som brukes til å lage hagestier.

bernswaelz@üixaby.de - hage -1123317_1280

Stier av tre har også mye sjarm og er spesielt dekorative i hagen. Ulike materialer kan enkelt kombineres når stiene utvides. Samspillet mellom stål og tre skaper ofte et sammenhengende bilde. Når du utfører arbeidet som er nødvendig for å lage stiene i hagen, er det tilrådelig å søke profesjonell råd fra hverandre.

hagedesign ideer landskap sommer blomster benk hagestier

Vannforekomster i hagen: biotop eller badedam

En biotop i hagen med frosker og øyenstikkere, rikelig med siv og frodige vannliljer er et fantastisk blikkfang. Det er veldig individuelle designalternativer her. Men hvis det tilpassede habitatet for dyr og planter i hagen er for dyrt, har du muligheten til å integrere vann eller vannområder i hagen med små bekker, en fontene eller en svømmedam.

hagedesign ideer hagedam lag vannroser lotus

Vær oppmerksom på yin og yang når du designer hagen din

Andelen av vannområdet i hagen bør tas i betraktning. I henhold til loven om yin og yang kan en vannoverflate som er for stor i forhold til huset og hagen virke for mørk, myk og kald. En vannmasse bør derfor være omgitt av vakre planter for å balansere energinivået. I følge Yin og Yang er lotusblomster for eksempel sommerens blomster. De står for vennskap, ro, fred og harmoni og bør ikke mangle i noen hagedam.

Trapper i hagen: iøynefallende i stedet for ren praktisk

Den rene funksjonaliteten til en hagetrapp er vanligvis skadelig for den vakre hagestetikken. Trapper i hagen kan derimot være ekte iøynefallende og til og med en opplevelse. Betongblokker gir hagetrapper og inngangsportaler et edelt og høykvalitets utseende og er et alternativ til tre. Med dyktig bearbeiding sikrer tre også et tiltalende utseende for overganger og trapper på hageområdet.

hagedesign ideer hagetrapper naturstein tre

Bruk lys i hagen riktig

Hagebelysningen spiller en stor rolle i det perfekte hagedesignet. Dyktig plasserte spotter er i stand til å bade hagen i et fortryllende lys. Spotlights i vannet er spesielt idylliske og romantiske. Når disse kombineres med lysende gulvbelegg eller moderne optiske fibre, skapes det en uimotståelig hagestemning. Lysdioder kan også brukes godt i hagen. Det er knapt noen grenser for det effektive hagedesignet med lys. Fakler, stavlys, brannskåler og lanterner er også allsidige for stemningsfull hagebelysning.

 hage design ideer belysning fakkel eventyr lys