kul hagedesign våren landskapsarbeid ideer verftetrapper

Kult hagedesign – kombiner flerårige planter i forskjellige farger

Våren gir deg muligheten til ikke bare å nyte de første varme dagene, men også å forberede landskapet til høsten. Det som er viktig tidlig på våren er valg av frø og vurdering av plenområdet.

Blomstrende trær kan tilby vakker utsikt fra vinduene dine. Men det er viktig å dyrke trærne i den varme årstiden, slik at kulden ikke skader røttene. Hvis du vokser dem nå, vil du ha trær i blomst foran huset ditt til neste vår. Hvis du liker at blomster skal blomstre også denne sesongen, må du plante dem om høsten slik at de blomstrer om våren.

Kult hagedesign – De beste stedene for blomsterbed er langs turstiene og stiene

kul hagedesign vårlandskap ideer hageterrasse

Busker er det mest populære tilskuddet til vårlandskapet. Her er du igjen bortskjemt: det er blomstrende busker som gir hagen din et grønt og fargerikt utseende i alle årstider. Det er også anlegg med lite vedlikehold, for eksempel kaktus, som du kan plante lenge langs stien hvis du ikke har mye tid å bruke i hagen.

Koselig, enkel atmosfære i hagen – bare tre og gress

kul hagedesign vårlandskap ideer gårdsplass

Vårlandskapet kan pyntes med tillegg som en liten foss eller fontene. Plasseringen av slike blikkfang skal planlegges og velges nøye. Fossen må for eksempel være borte fra planter og blomster, fordi blomster og grønne blader kan blokkere pumpen. Fossen krever en dam som en base, som kan dekoreres med vannliljer eller lotusplanter.

Opprinnelig idé – trebjelker bygger en sti i hagen

kul hagedesign vårlandskap ideer hagesteiner

Plantebedene kan være et flott tillegg til plenen din. Kombiner flerårige planter i forskjellige farger for å skape et unikt vårlandskap i hagen din. Blomsterbedene bør planlegges og forberedes nøye i flere måneder før såing. Blomstene vil dekorere hagen din, og du vil aldri angre på å ha jobbet med den i noen timer. Det er virkelig verdt innsatsen! De beste stedene for blomsterbed er langs turene og stiene, ved siden av verandaen og postkassen. Du kan også plante blomsterbed langs gjerdet fordi gjerdet skiller hagen din fra naboene dine, en grense med blomster ser bra ut, ikke sant?

Blomstens prakt pryder hagen din

kul hagedesign vårlandskap ideer hage

Nyt det fine været i hagen

kul hagedesign vårlandskap ideer hagebenkDet er vår! Frisk opp landskapet ditt!  

kul hagedesign vårlandskap ideer gressplanter

Stien til inngangsdøren din ser mye mer innbydende ut med blomster  

kul hagedesign vårlandskap ideer forhage