hagedesign og hageanlegg lettstelt hageplanter gjør varmebestandige utearealer

Varmebestandige og lettstelt hageplanter

Vi er midt på sommeren, og du kan føle det i de varme temperaturene. Mange planter har et problem med å overleve i slike værforhold.

Jeg har lært hvordan man arbeider med naturen, ikke mot den, gjennom prøving og feiling.

Så det var også mulig for meg å holde plantene mine i live i dette varme været.

Nå vil jeg være glad hvis tipsene mine også vil være nyttige for deg.

I dag skal jeg snakke om seks av mine favorittplanter. Hvis du har en veldig solrik terrasse eller et slikt utendørsområde og ønsker å pynte den med planter, vil disse ideene nesten helt sikkert være til nytte for deg.

Så bildene nedenfor skal tjene som inspirasjonskilde for deg.

Meksikansk fjærgress

Se det meksikanske fjærgresset nedenfor? I dette spesifikke tilfellet ble det plantet for et år siden, og det ser allerede så flott ut. Dette er ingen selvfølge! Feilen som du ikke bør tillate deg selv å gjøre i dette tilfellet er for mye vann. Så ikke overvann dette ugresset!

Varmebestandige planter for uteområdet

lettstelt hageplanter hagedesign ideer sommer

Ja nøyaktig! Når røttene til denne planten er fullt utviklet, bør du bare vanne den av og til. Bare se hvor grønt dette gresset ser ut på bildet nedenfor! Over tid tar den en gylden nyanse. Effekten er enda mer uttalt når blomster vises på de øvre spissene.

Meksikansk fjærgress i hagen

lettstelt hageplanter varmebestandig hagedesign og landskapsarbeid sommerideer

Ikke bare det meksikanske fjærgresset er kjent for sin lettstelte karakter. Den rolige tilstedeværelsen kommer til sin rett når vinden blåser kraftig. Fjærgresset beveger seg og denne eiendommen er perfekt for landskapsforming av moderne uterom.

Moderne hagedesign – Huettl Design

hagearbeid og landskapsdesign lettstelt hageplanter varmebestandige utearealer

Sølvregn (fossefall)

Det er en av mine favorittplanter. Kanskje jeg elsker det så mye fordi det skinner så fint i solen. Eller jeg elsker måten den faller over kanter og andre harde hjørner. Uansett er det et bakdeksel, som gir en magisk følelse. Føler du deg adressert av denne planten også?

Bilde av Kate Simmons

hagearbeid og hageanlegg lettstelt hageplanter varmebestandige

Her ser vi en hengende plante i nyanser av sølv, blågrønn. Det er vanskelig å tro at noe så fascinerende kan være varme og tørke tolerant. Denne arten elsker full sol og gjør det veldig bra under disse forholdene!

Hagedesign ideer fra Southlands Nursery

hagedesign og landskapsarbeid lettstelt hageplanter varmebestandig eføy hage gjerde

Vil vi snakke litt mer om plantebeholdere? Man kan knapt sammenligne effekten av denne planten med noe annet, hvis blader faller som vann over kantene. Navnet hans kunne neppe vært mer perfekt.

American Farms hagedesign

hagedesign og landskapsarbeid lettstelt hageplanter varmebestandige

Dwarf Holly (Ilex vomitoria)

Bladene vokser veldig tett sammen og planten holder seg veldig lav. Disse egenskapene gjør det veldig enkelt å gjøre planten skulpturell. Så det er en full solelskende plante, som passer fantastisk inn i moderne rom av høyeste klasse.

Livlig hagegjerde fra VerdeGo

hagedesign og landskapsarbeid lettstelt hageplanter levende hagegjerde hekk

Du kan forlate denne dvergkryssingen uten ekstra formgivning. Som grupperinger som består av busker som ikke akkurat er dannet, vil du også få hagen din til å virke super interessant. Egentlig utgjør de sjarmerende kontraster til kaktuser, innfødt gress og andre planter, som passer veldig godt til moderne Xeriscape -landskap.

Animal Planet Gallery

hagedesign og landskapsarbeid lettstelt hageplanter som planter hageideer

Nedenfor kan vi se nærmere på bladene til Ilex vomitoria. Ser de ikke eksklusive ut? Jeg står personlig overfor dilemmaet hvert år – skal jeg få dem til å like skulpturer eller ikke.

Blader av Ilex vomitoria – Kate Simmons

hagedesign ideer lettstelt hageplanter varmebestandig grønt hagedesign

Kaktus

Åh, kaktusene! De er så fantastisk tørke og varmetolerante. Det er så mange måter å velge mellom. Du kan designe disse på din egen måte for å skape et ganske interessant utseende utendørs.

Kaktuspleie – D -CRAIN Design og konstruksjon

hagedesign ideer lettstelt hageplanter varmebestandig kaktusdesign gårdsplass

Som de fleste av dere allerede vet, trenger kaktus neppe å vannes heller. I de fleste tilfeller er det nok en gang i uken. Alt avhenger imidlertid av forholdene i de enkelte lokalitetene. Du bør nøye kontrollere jordens tilstand. Hvis dette er fuktig, er det best å ikke vanne det i tillegg.

Large Cacti – Bilde av Kate Simmons

hagedesign ideer lettstelt hageplanter varmebestandig kaktuspleie

Desert kaktus elsker full sol. Så ikke vær redd for å plassere dem på et veldig lyst sted. Kaktusene nedenfor ble plassert i sylinderblokker som ble plassert mot en beige vegg. Sistnevnte varmer veldig sterkt om sommeren, og det gir mange planter muligheten til å utvikle seg fantastisk her. Kaktusene her elsker dette stedet. Videre er lett skygge av plantebeholderne av grunnleggende betydning.

Små kaktuser i sylinderblokker – Bilde av Kate Simmons

hagedesign landskapsarbeid lettstelt hageplanter varmebestandige sukkulenter potteplanter

Blå agave (Agave tequilana)

Her er den nest siste fantastiske planten som jeg vil introdusere for deg. Visste du at den kalles tequila -planten? Den overlever også godt under varme, tørre forhold. De blå bladene deres gir et godt kontrapunkt til det grønne, som selvfølgelig dominerer på de fleste gårdsplasser.

Egentlig kan den blå agaveplanten være en fabelaktig motstykke til forskjellige andre arter. Rustbuskene nedenfor er et slikt eksempel.

Tequila plante – Bilde av Kate Simmons

hagedesign med steiner lettstelt hageplanter varmebestandige kaktuspleie-sukkulenter

Denne fantastiske blå planten kan bli veldig stor, opptil 1,80 m, som du faktisk kan se fra bildet nedenfor. [i henhold til D-CRAIN Design and Construction]

Blå agave – D-CRAIN Design og konstruksjon

hagedesign med steiner lettstelte hageplanter sukkulenter

På grunn av sin form og størrelse kan den representere et sterkt sentralt punkt på gårdsplassen. Det kan krydre landskapet ditt eller gjøre blomsterbedene mer pop.

Den blå agave -tequilanaen klarer seg med veldig lite vann. Oftest er det nok å vanne dem to ganger i måneden.

Hugh Jefferson Randolph Architects – Front yard design med Agave tequilana

hagedesign med steiner lettstelt hageplanter design sukkulenter forhage

Yuccas / palmillias

Nå kommer vi til et annet eksempel, nemlig yuccas. Denne planten har mange forskjellige varianter og mulighetene er uendelige. Det inkluderer også forskjellige nyanser. Videre kan de også vokse veldig høye.

Yuccas fra Blisstree

hagedesign ideer lettstelt hageplanter varmebestandige blomster

På bildet over ser vi de hvite yuccaene, og under – den røde. De gir et veldig sterkt budskap når de plasseres side om side.

Red Yuccas – Arizona Desert Xeriscape

hagedesign grønn hagedesign lettstelt hageplanter sommerplanter

Stell av yuccas er veldig lett. Planten er veldig lett å ta vare på og naturlig. Som alle de andre eksemplene i denne artikkelen, elsker hun full sol. Den hvite arten har sverdlignende blader. Så du bør vanne disse med hansker på. De er lite egnet for områder med små barn og kjæledyr.

Lettstelt hageplanter – Yuccas

hagedesign lettstelt hageplanter varmebestandige beholderplanter

Har du valgt en av plantene ovenfor selv? Hvilke egenskaper sjarmerte hun deg med??