vertikal hage USA Pavilion Milan Expo 5 inngang

Vertikal hage – USAs paviljong på Milan Expo 2015

Ja, du leste riktig! Det handler om en spiselig hage, som du finner i den amerikanske paviljongen på Milan Expo 2015. Den ble opprettet av Beaver Arkitekter. Selskapet selv vil dermed presentere seg selv på denne messen, som trekker opptil 20 millioner mennesker årlig.

Det handler om bærekraftig design. Samtidig bestemmer du hvert år et helt nytt tema.

Mottoet for 2015 er: “Feeding the Planet, Energy for Life”. Arrangementet finner sted om seks måneder. Amerikanerne opprettet sin American Food 2.0 for dette formålet.

Spiselig hage på Expo 2015

vertikal hage USA Pavilion Milan Expo 5 bærekraftig design

Det er en massiv og bokstavelig talt grønn maskin. Det er så innvendig og utvendig. Det er planlagt med spiselige planter og grønnsaker. Den drives av det såkalte hydrologiske dyrkingssystemet. Dette gjør at forskjellige frukter kan utvikles.

Landskapsarkitekter er også involvert i å bestemme hvilke spiselige arter som skal dyrkes. Regnvannsvanningssystem tilbys også. Det vil fungere gjennom roterende paneler. De kan flyttes for å ta inn maksimal lysmengde i løpet av dagen.

USA frukt og grønnsaker

vertikal hage USA Pavilion Milan Expo 5 arkitektur og design

Utenfor paviljongen vil små kiosker dele ut frukt og grønnsaker som er typiske for USA. Dette vil popularisere landets hagearbeid og levende kultur. Ulike samtaler og diskusjoner vil finne sted i den amerikanske paviljongen om temaer knyttet til bærekraft, landbruk og teknologi.

Inne vil det være en åpen gård. Rammen vil være laget av resirkulert rustfritt stål og gulvene i kompostgulvet vil bli designet slik at de kan brukes igjen.

“Gi planeten energi for livet”

vertikal hage USA Pavilion Milan Expo 5 designerideer

Arkitektene selv beskriver den spiselige hagen som didaktisk. Den enorme grønne veggen var ikke bare designet for det. Jobben deres er ikke bare å produsere mat, men samtidig forkynne fremtiden for amerikansk landbrukskultur. Moderne, interaktiv teknologi har blitt integrert i vedlikeholdet av veggen.

Så veggen varsler Amerikas fremtid når det gjelder matressurser.

Grønn vertikal og spiselig hage

vertikal hage USA Pavilion Milan Expo 5 bærekraftig arkitekturblåkopi

USA Pavilion – et bærekraftig prosjekt

vertikal hage USA Pavilion Milan Expo 5 -prosjekt

Sjekk også ut Vietnampaviljongen!