Uteområdet blir i økende grad en integrert del av boliginnredningen. Det regnes som moderne når det utvider stueområdet. Det er flere fasiliteter og hageideer du kan realisere her. I de neste linjene beskriver vi det som etter vår mening må være en del av det moderne gårdsdesignet.

Du trenger tydelig sonering i både store og små hager

stor hage gårdsplass

Hageideer for sonering

Den ideelle moderne hagen er delt inn i flere soner. Akkurat som innendørs, bør dette skje uavhengig av størrelsen på eiendommen. Metodene for å gjøre dette er veldig mange. Hagestier, hagegjerder, ulike kunstige strategier for personvern og lysbeskyttelse kan alle bidra til dette.

Hagemøblene bør også fordeles etter soneringsprinsippet.

Dekorative ideer som også fungerer som personvernskjermer er veldig populære

Personvern i hagen

Hageideer som beskytter det private rommet

Vil du føle deg like komfortabel i hagen din som i interiøret? Da må du beskytte ditt private rom. Det spiller ingen rolle om du planlegger et underholdningsområde, små og store sittegrupper, eller kanskje et utendørs kjøkken. De må beskyttes godt mot øynene til naboene.

Hvis det er mulig, bør du alltid integrere et utendørs kjøkken på gårdsplassenutekjøkken

Utekjøkkenet

Utekjøkken blir nå mer og mer populært innen hagedesign. De pleide å bli ansett som en luksus og statister. Nå finner flere og flere mennesker investeringen verdt. Et utekjøkken gjør at underholdning og mye av familielivet kan bæres utenfor. Det er derfor en naturlig del av moderne utendørs design.

svømmebasseng-i-hagen

Vannkilder

Vannkildene skaper harmoni og et zenstemning. Et svømmebasseng, en hagedam (kanskje en minidam), en fontene – dette er hovedalternativene. De gir ro, forfriskning og avslapning og gjør det lengre oppholdet ute mer behagelig.

Sikt på en fantastisk blanding av farger og teksturer

peis gårdsplass

Velg farger og teksturer i henhold til strenge designregler

De forskjellige fargene og teksturene bør kombineres i hagen i henhold til de samme reglene som i interiøret. Du bør bruke den til å lage kontraster. Du trenger en bakgrunn – for det meste avslappende og nøytral. Dette kan enten være den grønne fargen på plantene eller den brune på trærne. Avhengig av materialet kan grå og hvit også dominere utvendig design. De forskjellige lyse farger og iøynefallende former brukes som aksenter i dette tilfellet.

Ta med alle hageideer og oppførte anlegg på din egen gårdsplass i henhold til din individuelle stil, så har du det ideelle utearealet. Men hvis du bare innser noen av disse på grunn av mangel på ressurser eller plass, vil du også sikre mye komfort og ro. Også for et moderne utseende. For å forsterke alle disse aspektene, bør du søke intern korrespondanse. Innendørs og utendørs områder bør være laget av ett stykke.

hagemøbler natur moderne

hagedesign også ekstravagant

geometrisk arrangerte høybed

grus og moderne arkitektur

moderne fasade moderne hageanlegg

svømmebasseng hage

byhagen på taket

vann i bakgården

abstrakt skulptur