Kule praktiske balkongideer

25 praktiske balkongideer – lag en avslappende oase på balkongen

De fleste bruker balkongen eller terrassen til å henge klesvask eller for å oppbevare gamle, ubrukte ting der. Du kan sjelden se en balkong som fungerer som et vakkert og elegant avslapningshjørne med mange dekorative blomster.

Årsakene til dette er som følger: den lille plassen i leiligheten og det ubehagelige miljøet. Hvem vil nyte den forurensede luften i byen eller bygningen overfor, som ligger bare 2-3 meter unna?

Frisk vårstemning på den lille balkongen – fargerike blomster og forskjellige plantetyper

praktiske balkongideer fargerike fargerike røde rosa blomster

Likevel ønsker vi alle å bo i komfortabelt innredede hjem. Først og fremst avhenger det av våre synspunkter. Start med å designe terrassen eller balkongen din. Lag en koselig, frisk atmosfære med mange blomster, slik at selv naboene kan bruke den som modell.

Vi presenterer 8 praktiske ideer som kan hjelpe deg med å forvandle balkongen eller terrassen til en oase eller et herlig avslapningshjørne. Du har kanskje ikke mye ledig plass, og du kan ha det veldig travelt. Men alt avhenger bare av ditt ønske og din organisasjon.

Legg til masse blomster og grønt

blomster kul balkong idé design puter tremøbler

Blomster og grønt

Vi starter med dette fordi det er vanskelig å forestille seg et hjørne av avslapning uten blomster. Her er noen tips for å hjelpe deg før du begynner å dyrke planter.

Vanligvis er balkongen ikke veldig omfattende. Så vær klok og legg bare ting der som er nødvendige. Bruk hengende kurver – de er veldig plassbesparende. Blomsterkassene, som er mindre og mer kompakte, er også en passende løsning. Ikke plasser blomsterpotter på gulvet, da de bare vil hindre og blokkere gangveien. Velg de plantetypene som vil trives på balkongen. For eksempel, hvis balkongen vender mot sør, kan du velge den typen planter som tåler varme solstråler om sommeren.

Organiser fritiden din slik at du tar mer hensyn til floraen på balkongen. Gjør først balkongen kompakt ved å dyrke noen få planter. Hvis du bestemmer deg for å dyrke stauder, sørg for å ta dem med inn i hjemmet i vintermånedene.

Gulvløpere eller kunstgress skaper en koselig atmosfære

praktiske balkongideer markise solskjerm arbeidsplass

Legg et teppe eller kunstgress på gulvet

Mosaikkgulvet og flisene kan ikke skape en koselig og varm atmosfære på balkongen, så bruk teppe, kunstgress eller gulvløpere. Så det som gir den optiske illusjonen om at balkongen er en naturlig forlengelse av rommet.

 Metallgittermøbler på balkongen

praktiske balkongideer metallgitter sitteglass

Velg passende møbler

Hvis rommet er for lite og kompakt, glemmer du muligheten og sjansen for å ta imot gjester der. Prøv å gjøre det koselig, selv om det bare er nok for en person. Andre viktige tips:

Tremøblene er lite slitesterke. Bedre å bruke sammenleggbare møbler. Det er ikke så farlig å lage et veggmontert bord selv.

Sett et skap eller kommode på balkongen der du kan lagre ting du sjelden bruker.

Koselig avslapningshjørne – tremøbler og grå puter

praktiske balkong ideer tre grå puter møbler gitter

Målet vårt er å føle oss nærmere naturen, så kurvmøbler eller møbler av rotting er det perfekte valget. Fordi de fungerer som hagemøbler, ikke bekymre deg for at de blir våte av regnet. Legg til munter, dekorative kasteputer og puter for å skape mer stemning.

Sett lys i glass – romantisk atmosfære

praktiske balkongideer treglødlys

belysning

Lysene skal virke indirekte, subtile, funksjonelle og romantiske. Lysene, som du kan sette i glass og deretter feste på veggen, er perfekte for dette. Det er et bredt utvalg av lanterner og populære solcellelamper på markedet. Først av alt, se etter den indirekte, gule lyseffekten.

Plant urter og krydder på balkongen

praktiske kule balkongideer blomstergulv

Aromatiske urter og krydder

De sparer ikke mye plass, men de ville gjøre oasen din fargerik og funksjonell, og aromaene deres ville øke luftkvaliteten. Vårt tips: Ikke bruk urter eller krydder som du dyrker på balkongen hvis den ligger i en travel og travel gate.

Grønne foldemøbler, rundt bord og grønn parasoll

praktiske balkongideer slappe av grønne foldemøbler

Gi skygge om sommeren

For mer komfort og kos, bør du vurdere muligheten for å lage tykke skygger på balkongen. Det er to varianter – parasoll eller markise. Den andre er dyrere, men løser noen problemer samtidig. Takket være deres skygge forblir stuen kjøligere på varme sommerdager. Så det er ikke nødvendig å bruke klimaanlegget. Blomstene ute på balkongen er godt ivaretatt selv i skyggen.

Fargerike og muntre blomsterpotter – stilig dekorasjon

praktiske balkongideer fargerike potteblomster vitner om

dekorasjon

Lag en hyggelig atmosfære på balkongen, hvor du kan slappe av i fred.

Dårlig forbilde for dekorasjon på balkongen – ostete og smakløst

ideer balkong kunst kunst kitschy design fargerik

Noen tips om dette:

Etter å ha ordnet møblene, dekorere rommet. Begynn å organisere de større elementene. Benytt deg av naturlige ornamenter fra naturen. Tørkede blomster, blader, detaljer fra trær med interessante former, hvite småstein. Unngå plastgjenstander. Velg dekorasjoner av tre, smijern og leire.

Grill på balkongen

praktiske balkongideer slappe av grill

grille

Hvis du foretrekker ferskt tilberedt mat og selvfølgelig hvis forholdene er passende, bør du vurdere ideen om en grill på balkongen. Fremfor alt må du basere avgjørelsen på ledig plass på balkongen.

         Fantastisk, hyggelig atmosfære på balkongen

praktiske balkongideer fargerik møbler setestol Kompakt, men hyggelig møblert balkong  praktiske balkongideer fargerike gule motiver stol sammenleggbart bord

Moderne bydesign – tregulv

praktiske balkongideer fargerike, koselige hjørner slappe av

Fantastisk avslapningshjørne – kompakte tremøbler

praktiske balkongideer fargerikt tregitter natur vakker Lys gul vegg – kompakt balkong pyntet med mange blomster praktiske balkongideer fargerik gryte gul vegg kompakt

Hvite møbler, en dekorativ murvegg og røde tulipaner skaper stemningen på denne balkongen

praktiske balkongideer fargerike hvite murvegger tulipaner røde

Solrik balkong i byen – grønne stoler og firkantet trebord

ideer balkong kunst kunst tre grønn stol Stor balkong – mørke kurvmøbler ideer balkong klassisk design mørke møbler

Gammel, klassisk bygning – enkel, men iøynefallende balkong

ideer balkong stilig gjør deg selv murvegg

Fantastisk sittegruppe hvor du kan nyte frokost om morgenen

ideer balkong kunstig natur fersk sittegruppe slappe av frokost

Nyt den vakre naturen fra denne store solterrassen

ideer balkong moderne natur stort rom

Urban atmosfære og matchende balkongdesign

ideer balkong moderne urbane blomsterkasse