Det er definitivt på høy tid å bringe din egen hage i form. Fordi det regner eller ikke, har den nye hagesesongen virkelig startet nå. I år har hager fått enda større betydning og fortsetter å tilby en umiskjennelig feel-good-atmosfære og helbredende ro i tider med korona og klimaendringer. Avhengig av din smak og stil, kan du dekorere hagen din med blomstene og plantene du ønsker og utstyre den med komfortable hagemøbler. For de fleste av oss er en dam med fisk og vannliljer, koselige hengekøyer eller solsenger og et innbydende sittegruppe blant de viktigste designelementene i enhver hage. Matchende hagedekorasjoner, blomsterbed og plenkanter gir mer struktur og det bestemte noe. Vi har tenkt på dette i dag og vil gjerne støtte deg med mange kreative og rimelige ideer i denne forbindelse. Sjekk disse nedenfor, og som alltid, bli inspirert hos oss!

Med de riktige sengetøyideene kan du bringe mer orden i din egen hage

billig sengetøy ideer tre

Hvorfor er sengekanter og plenkanter gode for hagen?

Som nevnt ovenfor, gjør gressplen og sengegrenser stor forskjell når det gjelder å se bra ut i hagen. De kan utformes på forskjellige måter og være rette, buede eller runde. Selvfølgelig har disse først og fremst en praktisk rolle.

Sengekanter tjener nemlig til å forhindre at plenen sprer seg inn i sengen og omvendt. På denne måten vokser vakre blomster og stauder uforstyrret og sprer seg ikke på sin side over plenen. Det er så å si en estetisk vinn-vinn-situasjon for hage- og hageeieren.

Du kan lage hvilken som helst form eller linje 

blomsterbed kanting ideer med steiner

Det er selvfølgelig mange ferdige profiler og elementer for plenkanter og sengekanter laget av forskjellige materialer som tre, metall, stein eller plast i spesialforretninger. Men hvis du leter etter en unik og rimelig variant, så ville det være ideelt å lage sengekanter og plenkanter selv. Heldigvis er dette i de fleste tilfeller utrolig raskt og enkelt. Alt du trenger er en spade, gummiklubbe, strammesnor for bedre justering og muligens mørtel for mer grep når du arbeider med stein eller murstein.

Du kan trylle frem enkle sengerammer av tre på kort tid

Lag sengetøy rundt av tre selv

DIY sengerammer av tre eller metall

Avhengig av tilgjengelig materiale eller personlige preferanser, kan du grense dine stauder og blomster på forskjellige måter. For eksempel, hvis du har pilkvist eller andre fleksible grener tilgjengelig, ville det være en god idé å flette dem på trestolper. Slike sengegrenser gir hagen en stille, rustikk sjarm og inviterer deg til å dvele.

Gård og kolonihager er laget for dette 

flettet trekant

Tynne, rektangulære treplater er også perfekte for DIY sengegrenser 

sengetøy ideer tre

Runde trebiter som er stilt opp ved siden av hverandre ser til og med mye finere ut 

lag trekant selv

Og hvorfor ikke introdusere litt farge i den lille hagen? 

rosa kant laget av tre

Cortenstål er et av de mest populære metallmaterialene 

rusten seng i metall

Upcycling ideer for originale blomsterbed

Men ingenting kan måle seg med kreative plen- og sengekanter laget av brukte gjenstander. Disse ser ikke bare unike ut, men er også bærekraftige og miljøvennlige. De ubrukte tingene kastes ikke, de får en ny sjanse. Det er ikke for ingenting at upcycling -prosjekter blir gjennomført veldig ofte og gjerne av mange håndverkere. Hagen er det perfekte stedet for dette, fordi det i de fleste tilfeller er nok plass til større objekter så vel som til de som rett og slett ikke passer inn i stua når det gjelder materiale.

Lag en DIY sengeramme av tomme vinflasker selv 

kreativ blomsterbedkant med glassflasker

Flasker egner seg fortsatt som effektive plenkanter 

stilige senger med glassflasker

Og kanskje du har noen gamle bowlingballer i kjelleren?

seng grenseideer bowlingballer

Med et ubrukt porselenssett kan du forvandle hagen din til et spesielt sted å beundre

sengetøy ideer porselen tallerkener

Dette er hvor raskt gamle bilfelger kan brukes på nytt 

felger til omring av felger

Ødelagte blomsterpotter hører ikke hjemme i søpla langt på vei

original kant laget av blomsterpotter

Og med rester av murstein kan du gi sengen et uformelt industrielt preg 

byggeklosser murstein sengetøy ideer

Med litt mer fantasi og kreativitet kan du lage dine egne sengegrenser og plenkanter selv på kort tid. Bruk våre flotte eksempler fra bildegalleriet som et forslag, og nyt den nye hagesesongen til fulle!

Ta med litt maritim teft med sjøsnegler 

kant av snegelskall og blåskjell

Runde elvesteiner kan enkelt legges rundt plenen 

sengekant med runde steiner

Pilgrener og grener kan flettes som en grense på kort tid 

sengetøy flettet pilgrener

Design insekthoteller og gabioner i ett 

insekthotell diy sengetøy

Ikke glem: “Hver reise begynner med de første trinnene!”

sengetøy i tre grensetre sengetøy kantblokker av tre sengetøy ideer treplanker sengetøy upcycling ideer hjulfelger enkel kant med glassflasker ideer til kanting av trebeter for å lage selv sengetøy i tre kreative blomsterbedsideer med skjell originale sengetøyideer å lage selv pet flasker grensen dyreflasker upcycling sengetøy hjulfelger sengetøy ideer pilestenger flettet blomsterbed kant