Sett fra “RAIN” synspunkt, er “CLOUDY” allerede “VAKKER”. – Klaus Seibold

Å eie en hage er nesten som en "Naturens gave". Det gjør det mulig for oss å komme i kontakt med flora og fauna rundt hjemmet vårt, få avstand til den ofte stressende hverdagen og slappe av.

Designet av din egen hage er en sak som du bør bruke litt tid på. For at det skal være så praktisk, komfortabelt og fantastisk vakkert som mulig, må noen viktige beslutninger tas. Men ikke bare tenk på solfylte dager! Selv om været ikke er så fint, kan du – ved hjelp av passende forholdsregler – nyte hagen din fullt ut selv i regnet. På dette tidspunktet vil vi gi deg en hånd og gi deg noen designideer, som deg "tørke" opplev regndusjen i hagen.

Følgende konstruksjoner vil hjelpe deg med å gjøre enkelte områder av hagen din regntett.

hagedesign ideer med arbor

Lysthus og pergola

Lysthuset er en liten åpen bygning som lar deg holde deg utendørs beskyttet mot sol og regn. Byggematerialer og design er ekstremt mangfoldige i disse dager, og derfor er du bortskjemt med valg her. Pergolaen ligner lysthuset. Imidlertid er dette vanligvis ikke utstyrt med tak. Her bør du enten dekke et vanntett stoff eller få bygget et tak, som du kan trenge byggetillatelse til. Begge alternativene er dyre og tidkrevende, men er også ekte iøynefallende i hagen din. I tillegg ser de ikke bare vanvittig bra ut, men gir også skygge og regnbeskyttelse-et koselig sted som inviterer deg til å dvele.

sammenleggbar paviljong som hagedesignideer

Lysthus

Sammenleggbare paviljonger er mye billigere enn de tidligere designideene. Monteringen og demonteringen er ukomplisert og derfor rask og enkel. Når det gjelder transport, får foldbare paviljonger også poeng på grunn av deres hendighet. Dette betyr at de kan flyttes på et annet sted nesten på et øyeblikk. Hvis du velger en vanntett modell, vil føttene dine alltid være tørre selv i regnbyger. Du finner mer informasjon om emnet foldingpaviljongen her.

Markise

En designidee som for øyeblikket er på alles lepper, er moderne solseil. De gir en maritim teft til hagen din og gir dermed individuelle aksenter. Men selv om navnet antyder det – solseil beskytter ikke bare mot aggressiv solstråling, men er også vanntett til en viss grad. Selv (lett) vind kan ikke gjøre mye skade på disse for det meste veldig motstandsdyktige konstruksjonene.

markise for hager og uteplasser

Markiser

Markisen er vanligvis en rammestruktur festet til et objekt med et deksel, selv om det nå finnes frittstående modeller. De brukes først og fremst som sol og personvern, men markedet tilbyr også spesielle regnmarkiser som på en pålitelig måte beskytter deg mot vind og vær. Avhengig av ditt valg, kan du deretter trekke tilbake og forlenge markisen etter behov ved hjelp av en sveiv eller ved å trykke på en knapp.

parasoll

“En parasoll som fungerer som et regntrekk? Hvordan skal det fungere? ”Du vil sikkert spørre deg selv nå. Og likevel er akkurat dette mulig med parasollmodeller som har et spesielt stoff som holder sol og regn ute. Sammen med de sammenleggbare paviljongene er dette det billigste alternativet for våre designideer, slik at du bør finne det selv på et stramt budsjett.

Har du allerede bestemt deg for en variant? Ikke ennå? La deretter ideene våre gå gjennom hodet ditt igjen eller se etter andre inspirasjonskilder.

Vi ønsker deg lykke til i søket og mange hyggelige timer i hagen din – selv når det regner og grøsser.

hagedesign ideer med markise

    regntett parasoll for hagen

vanntett hagepaviljong for mer nytelse