Høsten kommer nærmere og nærmere, solen er ikke lenger ulidelig sterk, og nattemperaturene synker. Men tusenvis av mennesker ønsker ikke å si farvel til den fantastiske sommeren og prøve å beholde sommerens sjarm i hagen. Fordi selv med mindre sol og fuktig vær, tar naturen på seg de vakre klærne igjen. Nå er fargepaletten i hagen dominert av varme toner. Her, lys oransje, sterk rød, sol gul, fortsatt mye grønt, men denne gangen blandet med mer brunt. Storslåtte hageblomster viser oss også sin prakt om høsten og fortryller med sin naturlige skjønnhet. Listen over hageblomster som vil fortsette å blomstre etter sommeren er ganske lang, men vi har bare plukket ut fem av dem og vil presentere dem for deg med en gang. Disse vakre hageblomstene gir mer farge til utendørsområdet og hjelper deg med å nyte sommerstilen der lenger.

 Et ekte fargespektakel kan oppleves i hagen om høsten

hageblomster som også blomstrer om høsten, dahliaen

Her har vi listet de hageblomstene som vil glede øynene og sjelen din selv om høsten. Disse sikrer et ekte fargespektakel i uteområdet og imponerer oss med sine vakre blomster. Du kan kombinere dem med gress og andre høstblomster og beholde det fargerike utseendet lenge.

I tillegg har disse blomstene et annet viktig plusspunkt, nemlig at de alle er enkle å ta vare på. Dette er stort sett hardføre stauder som kan overvintre ute. De blomstrer om sommeren, men i september og oktober viser de oss sin fargerike prakt og flyter over hagen med sine varme og lyse farger. Så utendørsområdet forblir vakkert, selv i kjølig og kaldt vær, til den første frosten. Det er derfor våre hager nesten ikke kan forestilles uten dem.

 Indisk sommer i hagen

hageblomster fargede krysantemum foran det hvite hagegjerdet

Dahlia (Dahlia)

Den vakre dahliaen kommer opprinnelig fra Mexico og er en av de beste permanente blomstrerne. Den blomstrer fra juli til oktober og overrasker oss med sine forskjellige blomsterformer og mettede farger. Kronbladene til dahliaen kan være hvite, gule, oransje, røde, men også rosa og lilla i fargen. De kan under ingen omstendigheter gå ubemerket hen i hagen, fordi deres fargerike blomster alltid tiltrekker seg alles oppmerksomhet.

 Nyt de flotte blomstene til dahliaene, som kan dekorere hagen din til den første frosten

hage blomster dahlia i vakker farge

Dahliaene er ikke krevende hageplanter. De klarer seg godt uten mye vedlikehold. Velg et solfylt, skjermet sted i hagen for dem. Det vil bli anbefalt at jorda er løs og lett fuktig, også gjennomtrengelig og næringsrik. Disse hageblomstene trenger regelmessig vanning når jorden er tørr. Leirete jord er ikke bra for dem.

Dahliaer ser også vakre ut i vasen

hageplanter dahlia i vase

Hortensia

Hortensia skiller seg ut på grunn av sine store blomster. Dette er praktfulle busker som pynter hagen om sommeren og høsten. De ser også bra ut i potter og er også populære som snittblomster. Man vet å sette pris på blomstringen av hortensiaene. De praktfulle blomstene er farget i hvitt, rosa og blått. Fargen avhenger faktisk av jordens pH. Hvis den har en pH -verdi mellom 3,5 og 4,5, er blomstene blå og har blitt veldig populære de siste årene. Men hortensiaene er like elegante og iøynefallende i de andre fargene.

 Hortensiabusken kan være flere tiår gammel

hage blomster blå hortensia friske opp utendørs

Hortensiaene er også enkle å ta vare på hageblomster. De foretrekker en fuktig, humusrik jord og et lunt sted. Disse skjønnhetene i hagen trives i både sol og skygge, avhengig av variasjon. Alle typer hortensia må vannes rikelig for å bevare sin blomstrende prakt. Ballen må alltid være litt fuktig. Du kan også bruke en komplett gjødsel for blomstrende planter og gjødsle hortensiaene med den fra juni.

Hortensia blomster har et bredt spekter av farger

hage blomster hortensia er et godt valg for sommerhagen

Asters

Du kan også nyte asters om høsten for å nyte de lyse blomstene i lang tid. De delikate blomstene er farget fra hvitt og gult til rosa og rødt til lilla. Svært ofte kan de sees i oransje, som er den typiske fargen for disse høstblomstene. Asters kommer opprinnelig fra Nord -Amerika, men har vært hjemme i Europa lenge. Omsorgen deres er ganske enkel, de må vannes rikelig. Så de blomstrer langt ut i november. Asters er hardfør og kan overvintre ute i hagen.

Asters er flotte blikkfang i hver hage

hageblomster søte asters forskjønner hagen om sommeren og høsten

Chrysanthemums (Chrysanthenum)

Krysantemum er klassikerne blant de sent blomstrende hageblomstene. De kommer fra Øst -Asia, men trives også her hos oss. Dens hvite, gule, røde eller lilla blomster gir en frisk, fargerik notat til høsthagen. Krysantemumene liker et solfylt sted og fuktig jord. Disse vakre hageblomstene trenger regelmessig vanning og gjødsling for å blomstre fantastisk i september. De er hardføre og overlever de kalde vintertemperaturene godt ute.

Gule krysantemum frisker opp hagen om sommeren og høsten

hageblomster gule krysantemum

Høstanemoner (Anemone hupehensis)

Hvis du vil ha delikate, små blomster i hvitt, rosa eller rosa i hagen din, så velg de ekte langsiktige blomsterne, høstanemonene! Disse stauder overrasker oss med sine vakre blomster og er et skikkelig blikkfang i høsthagen. Høstanemonene må plantes om våren ved å velge et solfylt til delvis skyggelagt sted for dem. De delikate høstskjønnhetene liker næringsrik og godt drenert jord. Dette må være konstant fuktig. Høstanemonene vannes og gjødsles regelmessig. Det er tidlig og sent blomstrende varianter. Avhengig av din smak, velg anemonsortene og nyt deres virkelige blomstring fra juni til sen høst.

Høstanemoner har en unik sjarm

hageblomster hvite høstanemoner krydder hagen

Hvilken av høstblomstrerne som presenteres her er din favoritt?

hageblomster høstanemoner i sterke farger ser flotte ut i den moderne hagen

hageblomster høstanemoner i myke nyanser

hage blomster hortensiaer i myke nyanser

hageblomster mange georginer fengsler øyet

hageblomster lyseblå asters er vakre blikkfang i hagen

hageblomster vakre dahlia gir en frisk teft til uteområdet

hageblomster vakre krysantemum i rødt trekker oppmerksomheten til seg selv