Din egen hage er mer enn bare et uteområde. Her kan du slappe av fra den stressende hverdagen og tilbringe sosiale timer med venner og familie. For å sikre at feel-good-faktoren ikke blir neglisjert, er kreativ og kjærlig design alt og alt. I tillegg til vakre hagemøbler og et tiltalende gulv, er blomster spesielt viktige som gir litt farge til spill . De følgende fem plantene vil glede ikke bare deg, men også dine gjester.

  1. Hyasinter

Den flerårige hyasinten med sine frodige grønne blader og de små blomstene som vokser i grupper, er fengslende med sin fargevær mellom mars og mai. Du kan plassere både hvite, rosa og blå varianter i hagen på en slik måte at helhetsbildet er variert og likevel sammenhengende. Som en løkplante bør hyasinten plantes om høsten. Vær oppmerksom på et sted der det er sol eller lys skygge, for det er her denne blomsten føles spesielt behagelig.

populære blomster til hagehyasinter

I tillegg til det vakre utseendet, vet hyasinten hvordan han skal overbevise med sin forførende duft. Det dufter ifølge ratgeber-haus-garten.com er en vesentlig del av hagedesign, skaper hyasinter en hyggelig opplevelse, ikke bare for øyet, men også for nesen. Foran inngangsdøren i gryter ønsker hyasinter også gjestene hjertelig velkommen med sin fargerike og luktende variasjon.

  1. Clematis

Det er også kjent som clematis og er egnet for de stedene hvor klatreblomster er ønskelig. Clematis vokser på vegger eller langs espalier og espalier til ufattelige høyder. Denne blomsten setter spesielt pris på solfylte steder der det blir varmt tidlig. For at ingenting skal gå galt med plantingen, er det best å følge rådene til denne Clematis plante- og omsorgsinstruksjoner. Hvis alt går bra, vil clematis danne store blomster som kommer i attraktive nyanser av lilla og rosa. De er derfor spesielt egnet for romantisk hagedesign med kjærlige og landlige detaljer.

populære blomster for den vakre hagen Clematis

  1. Gladiolus

Gladioli gleder betrakteren med sin blomstring hele sommeren. Også her er grupper av individuelle blomster et skikkelig blikkfang, fordi gladioli kommer i mange farger. De er også ideelle for å plante en fargerik seng. Det anses som optimalt å plante gladioli i mai eller juni. Hvis du vil nyte blomstringen spesielt lenge, kan du plante individuelle blomster med omtrent to ukers mellomrom. Deretter erstatter friske blomster deres allerede falmede slektninger.

populære blomster i hagen vokser gladioli

  1. Asters

Asters blomstrer mellom mai og oktober. Disse blomstene er veldig enkle å ta vare på og tilbyr et ufattelig utvalg. Når det gjelder farge, kan du virkelig slippe damp med asters og velge varianter som passer perfekt til hagedekorasjonen din. Det er verdt å plante forskjellige varianter av asters, ettersom de enkelte plantene skiller seg fra hverandre både i høyden og i blomststørrelsen. Asters elsker solen og minner visuelt om tusenfryd. På den måten trumfer de sine skog- og engkollegaer langt med tanke på farge og variasjon.

populære blomster for hagen asters

  1. Liljer

Liljer gir hagen din et virkelig kongelig utseende. Det er mange varianter og rundt 110 forskjellige arter, med Madonna -liljen, Turk’s Union og ildliljen som en av de mest populære variantene. Du kan jobbe med liljer hvor som helst litt farge er nødvendig. Det trenger ikke alltid å være en seng, for liljer ser også veldig flotte ut i potter. Disse plantene bør ikke plantes i store grupper med andre blomster, da de ser spesielt vakre ut alene. Det er best å plassere liljer der det vanligvis bare vokser grønne stauder eller eføy. Dette gir også de ganske enkle stedene i hagen et stilig fargestrøk. Når det gjelder farge, kan du også la kreativiteten gå fri med liljer. Fra hvitt til oransje til rødt, det er alle tenkelige toner (unntatt blått).

populære blomster i hagen-liljer