Her, på Freshideen, har vi skrevet mange artikler om fordelene med bambus. Følgende emne gjelder bambushekken som en del av moderne hagedesign. Faktisk er det mange motstridende meninger om det du hører eller leser daglig. Det sier seg selv, for bambus er en plante med sin helt egen karakter. Den kan vokse veldig raskt og erobre nye områder. Men som du kan gjette selv, har denne eiendommen både en god og en mørk side. Vår mening er at med riktig omsorg kan du bare dra nytte av en bambushekk. Vil du vite hvordan du gjør det? Vi vil gjerne oppsummere den viktigste informasjonen for deg!

Personvernskjermen din i bambus kan se så vakker ut

Bambus hage ideer bambus hekk

En oversikt over fordelene med bambushekken

La oss starte med en motiverende liste over fordelene med bambushekken i hagen:

  • En tett og høy hekk kan lages av bambus på kort tid;
  • En bambushekk er ugjennomsiktig og vil beskytte personvernet ditt godt;
  • Den kan vokse veldig høyt og til og med tjene som en personvernskjerm for første etasje;
  • Bambushekken er eviggrønn, og det gjør den spesielt attraktiv om vinteren;
  • En slik hekk vil ikke produsere noe avfall i form av bær.

Ta kontakt med bambus hvis du vil sikre en personvernskjerm veldig raskt

Bambus hekk grønn hagedesign

Riktig omsorg

Rhizome barrierer

Nå kommer vi til det vanskelige punktet. Gjør deg kjent med karakteren til bambusen og ta vare på den deretter! Du bør sette noen rhizombarrierer på forhånd fra disse plantene til tilfeldig vekst. Det er faktisk helt nødvendig. Ellers gir du dette “monsteret” mye frihet, og det kan snart bli et reelt problem. Noen gartnere undervurderer denne risikoen fordi den egentlig ikke er merkbar de to første årene. Men i det tredje året vil du tydelig se og føle det. Rhizombarrierer må være mellom 60 og 80 cm. De kan bestilles i beste kvalitet fra Internett.

Bambushekken kan se veldig annerledes ut

Bambus hekkesteiner og andre ideer

Rotpleie

Rhizombarrierer er obligatoriske tiltak, men de ville på ingen måte holde utviklingen av din bambushekk under kontroll. Til tross for dette, bør du jevnlig grave opp hagjorden rundt dem. Du må også beskjære noen av røttene minst en gang i året.

Bambus hekk i en hevet seng ville også være et alternativ

Bambus hekk hevet seng bambus hage ideer

Påfølgende tiltak

Hvis du allerede har plantet bambushekken uten de restriktive tiltakene, ikke få panikk. Det er tiltak som fortsatt må gjøres. Du bør bare se på bambushekken og beskjære røttene minst en gang, men helst to ganger i året. Dette tiltaket er obligatorisk, og du kan også grave jorda rundt hekken.

Et hus med en bambushekk foran den ser ganske sjarmerende ut 

Husideer hagedesign bambus hekk

Bambus i blomsterpotter

Du vil få mye mindre stress hvis du bygger din bambushekk ved hjelp av plantepotter. Så snart plantebeholderne settes inn i bakken ved siden av hverandre, danner de sammen en bambushekk. Imidlertid er røttene under kontroll fordi de er begrenset av fartøyene de befinner seg i. Imidlertid kan denne prosedyren kreve transplantasjon etter en stund. Ellers ville blomsterpottene bli for smale for røttene, og til slutt ville dette også skade selve planten.

Du kan kjøpe allerede høye bambusplanter i blomsterpotter

Sikre privat beskyttelse av bambushekk

Velg riktig type bambus for hagedesignstilen din!

Det er tusenvis av forskjellige bambusplanter. Selvfølgelig er de ikke alle representert i markedet vårt. Men vi har også en viss variasjon som du også kan dra nytte av på en praktisk måte. For eksempel er det noen arter som sprer seg på bakken. Men det er også klatrebambus, som sannsynligvis ville være et bedre alternativ for mange av dere. Du kan lese mer om det her Opplevde!

Slik kan du lage en bambushekk av blomsterpotter 

Bambus hekk tips for hagen

Så når er ideen om en bambushekk billig??

Trehekken er tydeligvis ikke egnet for folk som ikke har tid til vanlig vedlikehold av hagen. Hvis du på et tidspunkt mistet kontrollen over røttene til dette, ville du støte på et reelt problem. Det ville være vondt å gjøre opp igjen! Imidlertid, hvis du liker å tilbringe litt tid i hagen og vil ha en personvernskjerm klar raskt, så ville bambushekken være ideell. I tillegg ville bambushekken vært en suksess hvis du vil gi hagen din en eksotisk eller bare litt eksentrisk karakter.

Forhåpentligvis har du nok informasjon til å avgjøre om bambushekken er noe for deg eller ikke. De vedlagte bildene kan tjene som ekstra inspirasjon.

Bambus finnes også noen ganger i parker 

Hagedesign ideer bruker bambus hekk

Bambusplantene vokser under de mest varierte forholdene

Hage vedlikeholdstips bambus hekk

En bambushekk ville også være en god idé for deg?

Meadow hage ideer hagedesign bambus hekk