Mealybugs er et ganske vanlig problem i hagen, men det er på ingen måte noe å tenke på over hodet ditt. De kan behandles svært vellykket ved hjelp av hjemmemedisiner. Men det ville vært enda bedre hvis du la merke til dem i tide og forhindret dem i å spre seg. Les tipsene våre og handle deretter. Vi ønsker deg lykke til!

Mealybugs er ubehagelige, men på ingen måte et så stort drama

Bladgrønnsaksideer skadedyr i hagen

Legg merke til hvor melus ofte vises

Nesten alle plantetyper kan påvirkes av melus. Imidlertid finnes de oftere hos noen av dem enn hos andre. Det er også viktig å vite at disse skadedyrene ikke bare forekommer på de synlige stedene, men også blant annet i røttene.

De varierer i størrelse – hannene er mye mindre enn hunnene. Prydplanter blir ofte påvirket. Mealybugs er veldig glad i orkideer og kaktuser.

Slik ser dette skadedyret ut på nært hold!

Hjemmemedisiner for skadedyr i hagen

De typiske tegnene på spredning

Vi kunne se disse skadedyrene med en gang, men i noen tilfeller er de litt mer skjult. Men det er også andre tegn som tydelig viser deg at du nå har å gjøre med problemet med melus. Når disse er tilstede, kan du se mye honningdugg. Dette, forresten, kan føre til et annet problem, og det er dannelse av sotopptining. De blir ofte sett på som et sekundært symptom på melus. Til syvende og sist etterlater disse skadedyrene flekker av hvit maling.

Hannene er mye mindre enn hunnene

Øko -ideer mot skadedyr i hagen

Unngå spredning

Nå som du har lagt merke til hvor mjølkene faktisk vises, må du holde øynene åpne for dem. På hvilket tidspunkt i spredningen du merker at det er veldig viktig. Jo før det skjer, desto mindre hjemmemedisiner, tid og krefter bør du investere i dem. Vær spesielt forsiktig når du sjekker nylig kjøpte potteplanter. Stort sett er dette veien som mjølkene sprer seg i din egen hage.

Mealybugs sprer seg raskere

Skadedyr i hagen - gode ideer for skadedyr

Noen ganger er det bare å samle!

Denne metoden fungerer bra hvis du har mjølk på plantene dine, og hvis det ikke er for mange av dem. I et slikt tilfelle kan du sannsynligvis bare holde dem under solen og fjerne skadedyrene for hånd. Du trenger absolutt gode hansker for å beskytte deg selv. Som en forholdsregel må melusene samles i en pose og kastes. Du bør ha de riktige forventningene når du gjør dette. Mealybugs kan ikke fjernes av en engangssamling. Du må gjenta denne handlingen flere ganger.

Kaktus og sukkulenter er spesielt hardt rammet

Skadedyr i hagen kaktus og sukkulenter

Forbered dine egne hjemmemedisiner med denaturert alkohol eller såpe

Slike blandinger er enkle å lage, og det tar ikke så lang tid. Du kan oppløse denaturert alkohol i en liter vann, og det ville være helt tilstrekkelig for effektiv motvirkning. Det samme gjelder den myke såpen. Her vil vi også anbefale et forhold på en til ti.

De berørte plantene bør ideelt sett forbli under “karantene” en stund

Skadedyr i hageplanten omsorg

Ferdige økologiske verktøy

Mealybugs er på ingen måte et sta problem, og du trenger ikke kjemi. I hvert fall ikke hvis proporsjonene virkelig ikke er ødeleggende. Men bare noen få mennesker har problemet. La oss håpe dette ikke er tilfelle med deg! Så snart det hele er i kø, velg bærekraftige produkter mot skadedyr som inneholder den aktive ingrediensen pyrethrum.

Noen ganger kan man finne melus i store grupper på røttene 

Skadedyr i hagen - veldig fine ideer

De berørte plantene bør skilles midlertidig fra de andre

Etter behandling av planten vil det ta litt tid før mjølkene er helt borte. I mellomtiden kunne de hoppe til andre planter. Det gir perfekt mening å midlertidig skille dem fra de andre plantene. Hvis de er i en kjele, sett dem til side. Ellers kan du pakke dem inn i en plastfolie og skille dem fra de andre.

Uansett er dette problemet ganske enkelt å løse, og du må ikke fortvile over det i det hele tatt. Vi ønsker deg en fantastisk sommerhage!

Hvis plantene ikke er for mange, kan mjølkene ganske enkelt plukkes opp

Skadedyr i hagen blader og skadedyr

Disse skadedyrene etterlater seg mange slimete spor

Effektiv bekjempelse av skadedyr i hagen

Sterke kjemikalier bør bare sjelden brukes mot mjølkene

Vedlikehold av skadedyr - skadedyr i hagen

Honningduggen er et typisk tegn på tilstedeværelsen av melus

Flotte hagedesignideer - skadedyr i hagen

Mange skadedyr formerer seg i hagen

Mealybugs kan noen ganger danne store grupper

Mealybugs - gode ideer - skadedyr i hagen

Fjern skadedyrene og nyt tiden din i hagen din!

Mealybugs på spisepinner skadedyr i hagen