Selv om du er kommunikativ og åpen for mennesker, lengter du etter litt mer fred og sikkerhet, spesielt i den private sfæren. De fleste hage- og balkongeiere legger stor vekt på godt personvern. Dette skal ikke bare holde nysgjerrige blikk fra forbipasserende og naboer, men også se stilig ut. Hvis bærekraftsfaktoren også spiller inn, er en av de beste løsningene bambusgjerdet. Dette kan være kontinuerlig eller bare delvis satt opp takket være bambusvegger og matter. Et bambusgjerde kan også avrundes med tilleggselementer. I de følgende linjene vil du finne ut hvorfor bambus er så populært for personvernløsninger og hva du generelt må vurdere når du designer og tar en kjøpsbeslutning.

bambus gjerde personvern skjerm fordeler

Bambus – mirakelplanten fra Fjernøsten

Selv om bambus vokser som gress, er det faktisk en hard tresort, og en ganske bærekraftig. Fordi bambus er en veldig raskt fornybar ressurs. Planten kan ofte vokse opp til en meter per dag. Dette betyr at om omtrent tre til fem år vil en ung bambusplante være helt moden for å kutte ned. Til sammenligning trenger andre tropiske skoger så vel som konvensjonelle treslag mer enn 50-60 år for dette. Bambus er et bemerkelsesverdig materiale fordi det er hardt og ekstremt motstandsdyktig. Samtidig har den imidlertid også en ganske høy elastisitet og rivefasthet, som kan sammenlignes med stål. Samtidig tilsvarer hardhetsgraden den til eik.

Når du tenker på alt dette, så vel som det faktum at bambus lett kan resirkuleres og er biologisk nedbrytbart, bør du ikke bli overrasket over hvor allsidig denne naturlige fiberen er. Det er ikke for ingenting at det har vært et uunnværlig byggemateriale for hus, broer, gjerder og templer i de fleste Østen -land som Kina, Japan og Bali i tusenvis av år.

Bambus gjerde Element KohSamui Classic

Bambus personvernskjerm

I dette landet er bambus tre fortsatt i sin barndom som byggemateriale. Imidlertid har den for lengst etablert seg som en personvernskjerm og stilig dekorasjon for utendørs og innendørs områder og får stadig mer popularitet og popularitet. Dens utstrålende karisma, god værbestandighet og høy fleksibilitet overbeviser flere og flere hage- og balkongeiere som liker personvern med stil og som har en svakhet for det eksotiske. Naturlige gjerder, som denne bambus personvernskjermen for eksempel, kanskje det er derfor de allerede er veldig på moten. Det er heller ikke rart, for naturlighet og bærekraft er definitivt blant de viktigste egenskapene som materialer og objekter generelt bør ha i vår tid.

Personvern beskyttelse trebuss gjerde hagedesign

Når det gjelder design og variasjon, er bambus like perfekt. Uansett om et helt bambusgjerde eller bare individuelle personvernskjermer, satt opp her og der, kan du velge mellom forskjellige farger, størrelser og diametre. I de fleste tilfeller er bambusrørene festet sammen med tverrstenger laget av tre eller bambus og forsterket med rivebestandige ledninger eller snorer. Som med konvensjonelle gjerder, er den optimale stabiliteten til en slik personvernskjerm sikret av stabile stolper. Bambusgjerder med rammer laget av Corten eller rustfritt stål er også veldig populære og har et sofistikert, moderne utseende.

Phuket bambus bambus gjerde

Det hele kommer ned til riktig omsorg

Selv om trebussen er et av de mest værbestandige materialene, trenger den definitivt riktig pleie, spesielt utendørs. Et bambusgjerde krever imidlertid mye mindre vedlikehold sammenlignet med et gjerde laget av treplater, for eksempel. Normalt vil en naturlig sølvgrå patina utvikle seg på overflaten av materialet over tid. Hvis du ikke liker dette, kan du bare gå over det med en solid svamp eller behandle det med et høytrykksspyler. Det anbefales å gjøre dette om sommeren eller på tørre vårdager. Etter at bambusen har tørket helt ut, kan den behandles med en spesiell trefettingsmiddel eller, om nødvendig, med en bambusrens.

Konklusjon:

Med din beslutning om et bambusgjerde av høy kvalitet, stoler du på et unikt byggemateriale med ekstremt høye strukturelle egenskaper. Det ser også veldig dekorativt ut og gir et ekstra eksotisk preg til hagen din eller balkongen. Bambus er et bemerkelsesverdig, gammelt materiale som nettopp blir gjenoppdaget her i Europa. Den har en utmerket energibalanse, forhindrer jorderosjon, dobler vannressursene og tredobler oksygenkonsentrasjonen. Det kan neppe være tvil om at i tider med global oppvarming og kraftig luftforurensning, bør bærekraftige materialer som bambus foretrekkes for bygging og innredning.

bambus gjerde bærekraftig hagedesign