Navnet bambus brukes til over tusen plantearter. I naturen kan noen av disse artene nå høyder på over 15 meter. Imidlertid er det mulig å dyrke visse typer bambus som innendørs planter. Den gylne bambus (Phyllostachys aurea) er en av disse artene. Denne bambusplanten har lysegrønne, oppreist stilker som blir gylne med alderen og eksponering for sollys. De smale, lansformede bladene vokser i klynger på korte stilker fra stilkene. Planten vokser raskt og kan lett spre seg i hagen. Derfor er det ideelt å plante dem i en gryte. Hvis du vil finne ut mer, kan du bare lese videre …

Phyllostachys aurea er en typisk bambusplante

Bambus husplante Phyllostachys aurea Husplanter og arter av bambus

Noen typer bambus trives som potteplanter

Phyllostachys aurea

Bambus stueplante Phyllostachys aurea Bambusarter

Hvordan er bambusplanten skikkelig stellet??

Bambus er vanligvis en lettstelt, robust plante. Den har sjelden problemer med skadedyr eller sykdommer og trenger vanligvis ikke beskjæring. Så vanlig vanning og gjødsling spiller en viktig rolle når det gjelder et bambus husplante. For å opprettholde jordfuktigheten som bambusplanter liker, må du vanne beholderplanten minst en gang i uken.

Nyt bambusens naturlige skjønnhet i ditt eget hjem

Bambus husplante Phyllostachys aurea omsorg for bambus

Bambusen er en robust og lettstelt plante

Bambus husplante Phyllostachys aurea Omsorg for bambusarter

lys

Bambus foretrekker et sted som er full sol til delvis skygge. For mye nyanse kan resultere i en svak plante som ikke kan nå sitt fulle potensial eller utvikle sin strålende farge. Stå bambusplanten ved det lyseste vinduet og roter potten omtrent hver uke for å sikre at alle sider av planten får nok lys.

gulv

Denne planten tåler et stort utvalg av jordtyper, men foretrekker organisk rik jord med god drenering. En kommersiell pottejord av høy kvalitet bør være godt egnet for containerplanter.

Denne typen bambus fungerer godt både utendørs og innendørs

Bambus stueplant beholder planter omsorg

vann

Gullbambusen har en viss toleranse for tørke og kan samtidig håndtere fuktig jord i en kort stund. Imidlertid kan røttene råtne. Planten bør ideelt sett ha jevnt fuktig jord. Test jorda ved å stikke fingeren i en tomme eller to og vanne den når den føles tørr. La aldri jorden tørke helt ut. I vintermånedene bør du imidlertid skru ned vanningen litt.

Finn et solrikt sted og vanne bambusplanten regelmessig

Phyllostachys aurea bambus husplante

Temperatur og fuktighet

Denne typen bambus er kjent for sin toleranse mot kulde. Den tåler til og med temperaturer på -15 grader Celsius i kort tid. Imidlertid kan kaldt vær få planten til å kaste bladene og til slutt dø. Planten trives ved typiske innetemperaturer mellom 15 og 27 grader Celsius. Hold dem borte fra kaldt trekk, f.eks. B. fra et klimaanlegg, så vel som fra tørr oppvarmingsluft. Disse plantene foretrekker ganske fuktig luft, men kan også tåle litt tørke innendørs så lenge du vanner dem godt.

Kan også brukes som balkongplanter

Bambus Phyllostachys aurea Bambusarter husplanter

gjødsel

For å opprettholde den optimale mengden næringsstoffer i jorda på beholderplanten, gjøds du bambusplanten en gang i måneden med en balansert flytende gjødsel. Følg instruksjonene som er gitt. Å blande litt organisk kompost i jorden kan også hjelpe, spesielt om våren, for å oppmuntre til sunn plantevekst.

Naturlig personvern og solbeskyttelse laget av bambusplanter

Bambus stueplante Phyllostachys aurea Bambus arter terrasse personvern

Potting og repotting bambus

Hvis du har en liten bambusplante, velger du en blomsterpotte som er minst 12 tommer bred og dyp. Velg en gryte laget av et tungt materiale for å forankre vekten av bambusrørene. Du kan til og med legge noen steiner eller grus på bakken hvis du føler at beholderen ikke er solid nok til å bære plantens vekt. Sørg også for at gryten har nok dreneringshull.

Det er ingen hemmelighet at bambusplanter vokser ganske raskt 

Bambus husplante Phyllostachys aurea bambus plante

Legg rotkulen i potten og fyll den med løs, næringsrik pottejord. Du kan også blande inn litt kompost på dette tidspunktet hvis du vil oppmuntre til vekst. Vann deretter bambusen godt.

Du vil sannsynligvis trenge å omplante bambusen din i en større gryte hvert år eller to etter at røttene har spredt seg gjennom potten, og du kan se dem komme ut av hullene i bunnen eller stikke ut av jorden på toppen. Ikke la planten stå i en potte som er for liten for lenge, ellers får den ikke nok næringsstoffer til å holde seg frisk.

Vil du ha en Bestill et bambus husplante?

Bambus stueplante Phyllostachys aurea Bambus i et badekarBambus stueplante Phyllostachys aurea arter av bambus Bambus stueplante Phyllostachys aurea bambuspleie