Selv om voles ser søte og søte ut, kan disse gnagere gjøre mye skade i hagen. Fordi de hovedsakelig lever av røtter og frø og derved fører nyttige planter, stauder og frukttrær til å visne og dø. Ikke rart at de frekke skadedyrene ikke er ønsket av noen og blir drevet bort eller til og med drept. I motsetning til føflekker er ikke voles beskyttet i Tyskland og kan faktisk bli ødelagt. Men hvis dette ikke er absolutt nødvendig, bør man likevel prøve å kjøre bort dyrene så langt som mulig. Så i dag gir vi deg noen tips om hvordan du kan bekjempe voles ved hjelp av naturlige og fredelige metoder.

Å bekjempe voles er også mulig uten den kjemiske klubben

Bekjempe voles med tips om naturlige midler

Kjør voles vekk med planter og blomster

Vi anbefaler deg ikke bare å bruke ett av de følgende tiltakene for å drive bort voles, men også noen få av dem. Dette gir deg en mye bedre sjanse til å jage gnagere permanent ut av hagen din. La oss starte med blomstene og plantene som voles ikke liker i det hele tatt.

Med dette kan du sikre at dyrene går til et annet sted hvor de kan finne mer velsmakende mat. Tagetes, morgenfruer, salvie, billy roser, påskeliljer, mallow, solsikke, saur, kløver, lilje og iris er noen av de mest upopulære plantene hos mus. Tvert imot liker de ikke frukttrær og gress i det hele tatt. Det ville derfor være fornuftig å plante slike blomster og urter mellom avlingene og frukttrærne. På denne måten fremmer du også mangfoldig grønt, som også bidrar til en næringsrik jord.

Voles liker ikke visse blomster og planter

bekjempe voles med tagetes

Ekstra tips: Voles kan ikke tåle undertreet / ricinusoljen og flykter raskt fra det. Så hvis du dyrker denne planten i din egen hage, skaper du en viktig forutsetning for å kjøre bort gnagere. Men hvis du har små barn eller kjæledyr, bør du være veldig oppmerksom på det eller til og med avstå fra det. Undertreet, eller mer presist dets frø, er ekstremt giftig hvis det ikke blir behandlet. Ricin inneholder en av de mest giftige proteiner som finnes i naturen.

Kjør voles unna med støy

Voles sansorganer fungerer ekstremt godt, og det er derfor de kan bli drevet bort av støy, for eksempel. Et av de mest kjente støytiltakene er de såkalte solstopperne. Disse ligner solcellelamper som sitter fast i bakken og jager de ubudne gjestene ut av hagen gjennom resonansvibrasjoner. Du kan også bruke disse enhetene mot føflekker.

En slik solstopp er helt ufarlig og skader ikke dyr eller natur

Voles bekjemper sol med ultralyd

Ekstra tips: En PET -flaske har en lignende effekt hvis du setter den inn med bunnen kuttet ut og med nakken ned i et hull. Vinden leker deretter med den og skaper vibrasjoner som volene synes er irriterende.

Voles flykter fra ubehagelige lukter

Volene oppfatter også lukt veldig intenst. For eksempel er en løsning laget av såpe og ammoniakk et ganske effektivt middel mot gnagere. Akkurat som pepperrotkraften og lavendeloljen. Du kan helle disse direkte inn i hullene på voles ved hjelp av en PET -flasketrakt, og de vil snart søke en avstand. Den sterke lukten av sur, utgått kjernemelk har en lignende effekt. For å være på den sikre siden, bør du bruke dette minst en gang i uken slik at hjemmemedisinen kan ha en mer varig effekt.

Voles kjemper med gjennomtrengende lukter

Sur kjernemelk bekjempe voles

Ekstra tips: Karbitt (kalsiumkarbid) i kombinasjon med vann frigjør en stinkende gass som driver volene ut av passasjene.

Tiltrekk naturlige rovdyr

En annen naturlig måte å drive volene unna er å tiltrekke seg rovdyrene. Og dette er for eksempel katter, hunder, vessler, hermelin, martens og rovfugler. Så enten kan du få et kjæledyr, eller du kan designe hagen din slik at ville dyr føler seg komfortable der. For dette formålet, lag hauger av stein og tre her og der og sett opp noen rovfuglpinner i hagen.

Lag en naturlig balanse!

Voles bekjemper katter med naturlige rovdyr

Ekstra tips: Du kan beskytte frukttrærne dine mot volene mens de plantes ved å omgi røttene med kaninett. La det være nok plass til røttene å vokse.

Så søte som voles er, de må bare komme seg ut av hagen

Voles

Noen enkle hjemmemedisiner som hvitløk vil hjelpe deg med dette

Bekjemp voles med hvitløk

Du kan også jage volene ut av hullene med en vannstråle

Bekjemp voles tips

Bekjemp voles med en vannstrålehageslange

Forhåpentligvis vil de lete etter et annet sted å bo

voles bekjemper tips om naturmidler

voles bekjempe tips og triks

Bekjemp voles med naturlige midler i hagen