Hibiskusplanter trives takket være spesiell omsorg og oppmerksomhet. Hibiscus -kuttet er en fin måte å gi disse plantene akkurat det de trenger. Beskjæringen bidrar til å stimulere spiring av nye skudd. Det forynger også plantene etter den lange dvalen, samtidig som de oppmuntrer dem til å opprettholde et attraktivt utseende og en sunn, kraftig vekst.

Skjære hibiskus – slik blomstrer hibiskusplantene dine enda mer fantastisk

Hibiscus kutte hageplanter bryr seg

Hibiskusen blomstrer fantastisk og gir ethvert miljø en tropisk følelse. Det er imidlertid mange varianter av hibiskus. Noen er tropiske og noen er hardføre. Beskjæringen kommer alle varianter til gode, men dette utføres annerledes, for avhengig av sorten kan timingen og beskjæringsteknikken variere.

I denne artikkelen belyser vi hvordan og når du skal kutte hibiskus.

Les videre for å lære mer og for å kunne beskjære hibiskusplantene dine selv.

Nyt skjønnheten i hibiskusblomstene

Hibiskus kuttet når du skjærer hibiskus

Blomstrende hibiskus

Hibiscus cut garden hibiscus blossoms care

Hvorfor skal du kutte hibiskus?

Litt beskjæring av hibiskus vil oppmuntre planten til å lage flere grener og utvikle en busket silhuett. Flere grener gir også flere hibiskusblomster, og det er poenget med å ha en hibiskusplante. Bortsett fra estetikken, vil beskjæringen også fjerne skadede og potensielt skrantende blader og kvister. Så beskjæring er en fin måte å hjelpe enhver plante til å holde seg frisk.

Skjære hibiskus i hagen – når er det riktig tidspunkt for det?

Hibiscus cut hibiscus care

Når er den beste tiden å kutte hibiskus?

En hibiskus kan være en delikat tropisk plante eller en hardfør flerårig, avhengig av sorten. Tropiske varianter av hibiskus tolererer ikke kulden godt, så de er ikke et godt alternativ for en hage. Likevel kan en tropisk hibiskus trives utendørs i en gryte i kaldere klima. Og når den kalde årstiden begynner, kan den bringes inn i huset. Flerårige hibiskussorter tåler vinter og dør hvert år, omtrent som mange andre ettårige i en hage med kaldt klima. Bladene til en flerårig hibiskusplante er vanligvis lettere enn de av deres tropiske slektninger. Overraskende er blomstene av en hardfør, flerårig variant generelt også større enn de for tropiske hibiskusplanter.

Etter beskjæring vil hibiskusplantene dine blomstre enda bedre

Når du skal kutte hibiskusblomster, klipp hagehibiskus

Flerårige, hardføre hibiskusplanter

Kraftig beskjæring på slutten av vekstsesongen anbefales ikke for flerårig hibiskus, da dette påvirker plantens vekst alvorlig våren etter og kan til og med føre til at grenene dør. Vent heller til sen vinter eller tidlig på våren når temperaturen begynner å stige. Dette kan til og med skje når nye skudd dannes, men pass på at du bare kutter av de gamle. Klipp praktisk talt hele planten (bortsett fra den helt nye veksten) til omtrent seks til seks tommer over bakken, med stilkene omtrent like lange. Denne typen pleie er også kjent som kraftig beskjæring.

Slik ser et sterkt hibiskuskutt ut

Skjæring hibiscus hage hibiscus skjæring sterkt kutt

Trimming av en flerårig hibiskus etter de første blomstringene kan resultere i flere blomster senere på sommeren. Kutt mindre enn 1/3 av planten for å holde hibiskusen sunn. Du kan beskjære litt om våren eller sommeren for å forme planten også.

Tropisk hibiskus kan også trives som en containerplante

Hibiskus kuttet når du tar vare på hibiskus i hagen

Tropisk hibiskus

De tropiske hibiskusvariantene kan beskjæres når som helst i vekstsesongen for å forme dem og fjerne døde grener. En tropisk hibiskus kan også beskjæres på slutten av høsten, når vekstsesongen nærmer seg slutten og planten går inn i hvilefasen. Som med flerårige varianter, bør aldri mer enn 1/3 av planten fjernes om gangen.

Klipp tilbake en tredjedel av stilkene

Når du skal kutte hibiscus hage omsorg

For hibiscus potteplanter som overvintrer innendørs, avhenger tidspunktet for beskjæring av hvor planten er i huset. Hvis du setter opp planten på et kjølig, mørkt sted, for eksempel en kjeller, bør du utsette beskjæringen til sen vinter eller tidlig på våren. Hvis du holder planten i et solfylt og varmt miljø som et drivhus, kan du kutte stilkene om høsten før du tar potten innendørs.

Tropisk hibiskus kan dekorere ikke bare hagen din, men også ditt boareal

Hibiskus kuttet når tropisk hibiskus

Å kutte ned vil hjelpe planten til å bli sunnere og blomstre mer praktfullt

Hibiscus kutte husplanter bryr seg

Trimming av hibiskus – hva du skal gjøre etter beskjæring?

Etter beskjæring om våren, gi hibiskusplantene dine en høyt kaliumgjødsel for blomstrende planter og nyt hvordan hibiskusen blomstrer i ny prakt.

Det er allerede på tide å beskjære hibiskusplantene dine

Hibiscus skjære hage hibiscus skjære tips Hibiscus kutt dyrker hibiscus busk Hibiscus kuttet Tropisk hibiskus i en gryteHibiscus kuttet blomstrende husplanter