Den moderne hagen er minimalistisk og plantene spiller praktisk talt en underordnet rolle i den. Det er derfor de arkitektoniske elementene kommer til sin rett. Gjerdet danner rammen til hagen og bestemmer i stor grad dens karakter. For å opprettholde det moderne utseendet, er det noen materialer som er spesielt egnet. Finn ut mer om mulighetene for å designe moderne hagegjerder i den følgende artikkelen.

Fiber sement hagegjerder kan ha flere farger

fiber sement hagegjerder moderne hage

Fiber sement hagegjerder

Fibersement er et veldig moderne materiale for utvendig kledning av bygninger. Det er også flott for å lage hagegjerder. Konsistensen er veldig tiltalende og minner om tre. Så, fiber sement er et ideelt kompromiss mellom natur og moderne livsstil.

Denne personvernskjermen kombinerer betong og natur

betong hagegjerder natur

betong

Med betong oppnår du alltid en moderne stil med en industriell teft. Det gir deg det industrielle utseendet og er også en flott bakgrunn for frodig grønt. Betonggjerde ville være perfekt for den nåværende naturlige hagen.

Selv minimalistiske hagekonsepter som inkluderer klare geometriske former ville komme til sin rett før det.

Fargen på Kortensteel gir en flott bakgrunn for grønne planter

corten stål grønn foran den

Corten stål

Med sin fantastiske rødlige farge er et slikt stålgjerde den ideelle bakgrunnen for en hage i rustikk stil. Det ville være en passende bakgrunn både for de separat plasserte komposisjonene og for å omslutte hele gårdsplasser.

Checker plate er en perfekt nøytral bakgrunn for den modernistiske grønne hagen

zen hagedesign med faset plate gjerde

Brikke tallerken

Med brikkeplate gir du gårdsplassen et moderne utseende til en spesielt rimelig pris. Det hele ser lukket og veldig moderne ut. Strukturen i materialet bringer dynamikk inn i komposisjonen på en subtil måte. Galvanisering er en flott bakgrunn for et stort utvalg av planter.

Glasspaneler skaper en åpen karakter i den moderne hagen

hagegjerde i et moderne og luksuriøst hjem

Glasspaneler

Glasspanelene er ikke akkurat den billigste løsningen, men effekten er fabelaktig. Den lille hagen utvides visuelt av speileffektene. Velg en matt struktur hvis du vil beskytte ditt private rom.

Metalllameller tilbyr lite privat plass, men mye eleganse

flotte modeller for hagegjerder laget av metalllameller

Metall lameller

Metalllamellene innrammer perfekt en moderne hage. Det er en bærekraftig og elegant løsning, og samtidig ser det veldig interessant ut.

Avhengig av synspunktet, vil et slikt gjerde endre sitt visuelle utseende. Så du kan bruke den til å gjøre hagen din til en ekte kunstinstallasjon.

Den indre gårdsplassen vil imidlertid forbli synlig fra utsiden.

Anker hagegjerder er ideelle for spesielt moderne husfasader

hagegjerde laget av flotte beslag

Montering

Her er en annen effektiv løsning for alle som personvern ikke er så høyt prioritert. Dette er den vanlige kranen. I likhet med metalllamellene har de en kunstfull effekt. Kombinasjon med betong anbefales for mer stabilitet.

Gabion -gjerder er et stadig mer populært moderne alternativ for hagegjerder

installasjon av gabion gjerde

Gabion konstruksjoner

Gabion -konstruksjonene er en slags trådbokser som er fylt med naturstein eller andre materialer. De ble brukt tidligere i historiske bygninger, og spesielt i festninger. I dag brukes den også for å beskytte kystområder mot flom. Gabion -konstruksjoner er nå også populære innen hagedesign, og de passer fantastisk inn i en moderne hage.

Brune hagegjerder for hagedesign

flere farger på et hagegjerde laget av trelister

Trebånd

Til slutt bør du ikke neglisjere det enkle alternativet med trelister. Dette er en klassisk variant som også er veldig populær. Sørg for å legge strimlene horisontalt i stedet for vertikalt.

fiber sement hagegjerder i rustikk stil

Hvordan gjør jeg det riktige valget?

Takk og lov, det er mange moderne alternativer for gjerdedesign. Men hvordan velger du det beste for deg selv? Gjerdet skal tilsvare både fasaden og området rundt. For tiden regnes også utearealet som en forlengelse av boarealet. Ideelt sett bør gjerdet også stemme godt overens med interiøret.

Til slutt må du bestemme i hvilken grad ditt private rom i hagen skal beskyttes og hvor mye du må investere i installasjon og vedlikehold.

Redaksjonen ønsker deg mye moro med gjerdet ditt!

fiber sement hagegjerder

fiber sement hagegjerde nytt

gabion gjerde grå farge

hagegjerde av glass flott innredning

hagegjerde laget av trelister

hagegjerder av betong og andre materialer

hagegjerder kombinerer tre og betong

hagegjerder og industrielle beslag

hagegjerde i et moderne og luksuriøst hjem

hagegjerde gårdsplass

grønne planter foran betonghage gjerder

tre lameller på brunt gulv

trelameller som stirrer på mosaikk

hagegjerder i cortenstål

metall lameller for en moderne hagedesign