Blomsterspråk: hvilken melding blomstene sender?

Vi har mange anledninger gjennom året – fra en bursdag til en foreldres jubileum – for å overraske våre nærmeste med en bukett blomster og dermed uttrykke dype følelser. Men vet vi alltid om blomsten passer akkurat til den spesifikke festivalen og hva den symboliserer? Hånd på hjerte, i en blomsterbutikk føler du deg ofte litt forvirret, fordi alle blomstene ser nydelige ut der! De imponerer oss med sine farger, blomsterformer og aromaer. Noen ganger tar vi spontant buketten som vi liker best, uten å tenke på blomsters spesifikke språk. Det er velkjent at hver blomst alltid har fått en mening. Dette har endret seg noe gjennom århundrene, men et viktig budskap er kodet der. Blomsterspråket har nå etablert seg som et viktig middel for ikke-verbal kommunikasjon. Det store spørsmålet gjenstår imidlertid: kjenner vi dem? Hva vil vi uttrykke med blomster??

Hver blomst bærer et spesielt budskap som må tolkes i henhold til blomsterspråk.

  • Historien om blomsterspråket

Det er språksituasjoner der vi ikke ønsker å uttrykke noe direkte, men bare vil foreslå det. I slike tilfeller kan man “si noe gjennom blomsten”. Eller hvis du vil si noe åpent, sier du det “rett ut”. Alle kjenner disse formspråkene, men de har sine røtter nettopp i blomsterspråkets historie.

Historikere hevder at det gamle Kina allerede hadde blomsterskrift. De så på blomster og planter og utviklet et blomsterskrift fra dem, som senere tjente som grunnlag for blomsterspråket. Noen hieroglyfer i det gamle Egypt hadde samme funksjon. Disse var en vanlig form for kommunikasjon av tanker og følelser for elskere i antikken. Spesielt i de tilfellene da du egentlig ikke våget å uttrykke kjærlighet eller misliker i ord, så viste du det med blomster og deres symbolske betydning.

 Noen ganger er det bedre å la blomstene snakke!

Vakker blomsterbukettblanding av hvit, lilla og fiolett eustoma.

Brevene fra Istanbul som Lady Mary Wortley Montagu sendte til Europa på begynnelsen av 1700 -tallet var et viktig arbeid i den historiske utviklingen av blomsterspråket. I den beskrev hun “kommunikasjonen med blomster” i Orienten. Et sofistikert meningssystem ble brukt der for å uttrykke kjærlighet, lidenskap, sjalusi eller små kjærlighetshemmeligheter. “Selam” var navnet på dette blomsterspråket, og det ble populært også i Europa. Det var grunnlaget for et omfattende system med skilt med blomster som ble utviklet. I 1819 ble den første boken om blomsterspråk utgitt i Europa, og den er av Charlotte de Latour. I dette verket har forfatteren oppført betydningen av forskjellige blomster. Blomsterspråket har dermed etablert seg som et viktig kommunikasjonsmiddel. Blomster ble brukt til å uttrykke følelser, følelser og ønsker, men uten ord.

 Røde roser kan si mer enn tusen ord!

Blomsterspråk røde roser symbol på kjærlighet sier mer enn tusen ord

  • Alfa og omega i blomsterspråk

Røde roser er det klassiske kjærlighetssymbolet, og du kan aldri gå galt med dem. Disse veldig uttrykksfulle blomstene får hver kvinnes hjerte til å slå raskere. Mørkerøde roser uttrykker et dypt indre bånd, mens rosa roser representerer mer reserverte følelser av kjærlighet. Ytterligere nyttig informasjon om fargesymbolet til roser kan berike din grunnleggende kunnskap og ikke skade noen. Ingen vil gjøre en feil, så det er godt å kunne følgende blomsterspråk.

 I henhold til blomsterspråket symboliserer hvite roser uskyld og lojalitet, og derfor blir slike buketter gitt til bruden på bryllupsdagen.

Blomsterspråk hvite roser symbol på uskyld og lojalitet

Påskeliljen er den mest typiske påskeblomsten og symboliserer den kommende våren. I følge blomsterspråket står påskeliljer for friskhet og livlighet. Forfengelighet og egoisme er også kodet i navnet deres, påskeliljer.

 I følge blomsterspråket har påskeliljer en tvetydig betydning.

Påskeliljer med blomsterspråk har en tvetydig betydning

Du kan lage en kjærlighetserklæring med en bukett med røde tulipaner.

Blomsterspråklige røde tulipaner gir en sterk kjærlighetserklæring

Tulipaner er blant tyskernes favorittblomster og gis ofte som gaver ved forskjellige anledninger. I stedet for roser kan du gi en bukett tulipaner til moren din, tanten eller bestemoren din, eller glede en kollega eller nabo med den. Regelen for blomsterspråk gjelder her – jo mørkere fargen er, jo sterkere er følelsene. Husk det når du kjøper tulipaner fra blomsterbutikken!

 Tulipaner uttrykker kjærlighet, hengivenhet og fascinasjon.

Blomsterspråk tulipaner forskjellige farger jo mørkere jo sterkere følelser

 De fargerike hyasintene er et tydelig symbol på vårfornyelse.

Blomsterspråk fargerike hyasinter symbol på fornyelse om våren

 Med møre primula i en liten gryte gir du håp om våren. Disse vakre vårblomstene representerer fortsatt renhet og kjærlighet.

Blomsterspråket, ømme primulaer i potten gir håp, uttrykker renhet og kjærlighet

Rosa nelliker uttrykker ømme følelser av kjærlighet.

Blomsterspråk rosa nelliker uttrykker ømme følelser av kjærlighet

 Si “jeg liker deg” med en solsikke.

Blomsterspråk mettet gul solsikke symboliserer varme

Solsikken minner om vår sol, den symboliserer dens varme og mettede gule farge. Av denne grunn liker folk å gi solsikker til sine nærmeste eller dekorere hjemmet med dem. Den berømte maleren Vincent van Gogh foreviget denne blomsten i mange av bildene hans.

Gerbera vokser også på et solrikt sted, fargene er mettede og vakre.

Blomsterspråk praktfulle gerberas vakker farge

 Gladioli gis vanligvis som gaver når du vil uttrykke ærligheten til følelsene dine.

Blomsterspråk gladiolus uttrykker ærligheten til følelser

 Liljer er et symbol på renhet, uskyld og jomfruelighet.

Blomsterspråk liljer symbol på renhet uskyld jomfruelighet

Liljer presenterer oss med sin unike fargebrann og utstråler en deilig duft. Disse blomstene gis bort ved spesielle anledninger som bryllup og jubileer.

Den neste videoen viser liljenes skjønnhet og informerer deg om deres vekst, omsorg og betydning.

Callas uttrykker dine ømme følelser overfor mottakeren.

Blomsterspråk Callas delikate blomster i hvitt uttrykker dype følelser

Nå vet du de viktigste tingene om blomsterspråk. Hva er din favoritt blant blomstene som er beskrevet her? Vær modig i valget ditt, og bruk det til å uttrykke følelser og følelser. Du vil definitivt gjøre mottakeren glad, både med en praktfull bukett og med en enkelt blomst.

 Med en azalea -gryte viser du dyp tillit til mottakeren.

Azalea blomsterspråk uttrykker dyp tillit til mottakeren

 Iris står for kreativitet og irrepressibel energi.

Blomsterspråk Iris -symbol for kreativitet og uopprettelig energi

 “Jeg synes bare du er flott!” – du uttrykker dette på blomsterspråket med grasiøse og fargerike freesier.

Blomsterspråk grasiøs fargerike freesier uttrykker hengivenhet