Blomstrende busker gir farge og struktur til enhver hage. De kan tjene som bakdeksel eller personvernskjerm og er alltid et fantastisk blikkfang midt i hagen. I tillegg er duften av de blomstrende hagebuskene en annen bonus. Du kan nyte alle disse fordelene med blomstrende busker fra vår til sen høst. Etter den første vårblomstringen sørger mange sommerbusker i blomst for at hagen din er fargerik og full av farger om sommeren.

10 blomstrende busker som vil gjøre hagen din til en flammende farge om sommeren

Blomstrende busker hagebusker sommerblomstrende busker Daphne caucasica blomster hvite

Her er de mest populære sommerblomstrende stauder som kan vokse i hagen din. Ta en titt på forslagene nedenfor og finn de mest passende buskene for ditt eget uterom.

Hvilke hagebusker blomstrer om sommeren?

Blomstrende busker Hagebusker sommerblomstrende busker Buddleia davidii Sommerfuglbusk

Populære blomstrende busker som viser sin prakt om sommeren

Sommerfuglbusk

Sommerfuglbusken (Buddleja davidii) er populær overalt. Den skårer med sine delikate grønne blader, de fantastiske fargene på blomstene og den fantastiske duften. Denne blomstrende busken trenger full sol. Den vokser raskt og er flerårig. Imidlertid er det en av de plantene som noen ganger dør uten grunn. Blomstringsperioden begynner på midtsommeren og fortsetter ut på senhøsten.

Nyt den magiske duften av sommerfuglbusken!

Blomstrende busker Hagebusker sommerblomstrende busker Buddleia davidii blomster

Ekte krydderbusk

Den virkelige krydderbusken (Calycanthus floridus) er en lettstelt hagebusk som trenger en solrik til litt skyggefull beliggenhet. Denne sommerblomstrende busken har en spesifikk duft av tre og bark og kalles derfor ofte fedd pepper. Blomstringsperioden begynner sent på våren i slutten av mai og varer til slutten av juli.

En sommerblomstrende flerårig med en unik duft

Blomstrende busker Hagebusker Sommerblomstrende busker Ekte krydderbuskeblomster

Fedd pepper i din egen hage

Blomstrende busker Hagebusker sommerblomstrende busker Calycanthus floridus

Kaukasisk daphne

Den kaukasiske daphne (Daphne caucasica) er en mindre kjent fetter til den berømte velduftende Daphne fra våre bestemødres hager. De hvite blomstene til den kaukasiske daphne er hardføre og sterkt duftende. Denne busken blomstrer på midtsommeren og blomstrer videre gjennom høstmånedene, noen ganger til den første harde frosten. Godt drenert jord og full til delvis sol er alt dette blomstrende hagen flerårige behov.

Kaukasisk daphne er lett å ta vare på og hardfør

Blomstrende busker Hagebusker sommerblomstrende busker Kaukasisk daphne

Crepe myrte

Crepemyrten (Lagerstroemia indica) trives i Sentral -Europa både som hagebusk og som beholderplante. Ornamenteret, som kommer fra Kina og Korea, er et populært gatetre i Sør -Europa. Crepemyrten blomstrer fra slutten av juli til oktober bare med langvarig varme. Så den trenger full sol.

Blomstene til crepe myrten ligner noe på syrenens

Blomstrende busker hagebusker sommerblomstrende busker crepe myrt Lagerstroemia indica

Lagerstroemia indica er et vakkert prydtre

Blomstrende busker hagebusker sommerblomstrende busker crepe myrt

Spurve

Spydbusker (spirea) blomstrer praktisk talt kontinuerlig fra sen vår til sensommer. Nydelige rosa eller magenta blomster på nesten neongrønne blader gjør disse stauder til en fabelaktig, lettstelt busk for ethvert landskap.

Spurve kan også blomstre i hvitt

Blomstrende busker Hagebusker sommerblomstrende busker Spierbusker

Losbaum

Losbaum (Clerodendrum trichotomum) er en annen blomstrende busk med lyse hvite eller rosa, sterkt duftende blomster som åpnes på midtsommeren. I august eller september erstattes blomstene av mørkeblå bær, som til slutt blir svarte. Men denne hagebusken trenger rikelig med sol og godt drenert jord.

Partietreet er et vakkert duftende prydtre

Blomstrende busker Hagebusker sommerblomstrende busker Losbaum Clerodendrum trichotomum

Småbladet høstlilla

Småbladet høstsyrin (Syringa microphylla) er en lettstelt, vinterherdig og samtidig varmetolerant hagebusk som også vokser godt som beholderplante på balkongen. Den trenger imidlertid en solrik beliggenhet for å blomstre voldsomt fra juni til oktober. De rosa blomstene gir fra seg en herlig, litt bitter duft.

Høstens syrin sikrer en herlig duft i hagen din til høsten

Blomstrende busker Hagebusker Sommerblomstrende busker Småbladet høst Lilla Syringa microphylla Blomstrende busker Hagebusker Sommerblomstrende busker Småbladede høstsyrener Syringa microphylla blomster

Eikebladet hortensia

Eikebladet hortensia (Hydrangea quercifolia) blomstrer voldsomt med hvite blomster i juni og fortsetter deretter gjennom sommermånedene, med blomstene som blir lilla om høsten. Denne busken trives i rikelig med organisk jord. Den liker både sol og skygge, noe som gjør den til en perfekt plante for nesten enhver hage.

Hortensia tilhører også sommerblomstrende busker

Blomstrende busker Hagebusker Sommerblomstrende stauder Eikebladet hortensia Hydrangea quercifolia

Fingerbuske

Fingerbusken (potentilla) tilhører rosefamilien og blomstrer fantastisk i forskjellige nyanser fra gul til rosa. Beskjæring tidlig på våren for å beholde busken kompakt forlenger blomstringstiden fra juni til oktober.

Fingerbusken trenger full sol

Blomstrende busker Hagebusker sommerblomstrende busker Småbladet fingerbusk Potentilla

Alderbladet kanel

Kanelen (Clethra alnifolia) er også en veldig velduftende blomstrer. Denne blomstrende flerårige har enten rosa eller hvite blomster. Hagebusken trenger fuktig, noe sur jord. Blomstringsperioden begynner sent på våren og varer til tidlig på høsten.

Treverket er også kjent under navnet Scheineller eller Silberkerzenstrauch

Blomstrende busker Hagebusker sommerblomstrende busker Kanel Clethra alnifolia

Blomstrende busker, som viser sin blomstrende prakt om sommeren, vil forvandle din solrike hage eller balkong til en fargerik atmosfære, hvor du kan slappe av og nyte naturens skjønnhet umiddelbart.

Storslått blomstrende busker er alltid et blikkfang i hagen

Blomstrende busker Hagebusker Sommerblomstrende busker Spierbusker Spirea