Det trenger ikke alltid å være den kuttede, grønne hekken. Mange liker heller ikke metall og tre som hagegjerder. I slike tilfeller er en blomstrende hekk laget av busker et naturlig og bærekraftig alternativ. Du kan velge mellom mange blomstrende planter som forvandler hagen til et ekte blikkfang og som samtidig beskytter personvernet ditt fra nysgjerrige øyne. Så i dag har vi noen gode tips klare for deg om hva du bør vurdere når du legger ut og tar vare på dine blomstrende hekkplanter. Nedenfor er også 7 av våre favoritter noensinne når det gjelder blomstrende planter for hekken.

Velg flere blomster i hagen med en blomstrende hekk!

blomstrende hekk

Lag en blomstrende hekk i din egen hage

Blomstrende hekker er ikke bare vakre, i de fleste tilfeller utstråler de en himmelsk aroma i luften. Dette forfører ikke bare hageeiere og forbipasserende, men tiltrekker seg også bier, humler og sommerfugler. Så hvis du vil lage en naturlig hage som fremmer biologisk mangfold, trenger du definitivt flere blomstrende planter.

Beslutningen om en blomstrende hekk er rett og slett optimal. I tillegg til insekter, finner mange fordelaktige organismer, for eksempel ingen gnagere og fugler, et perfekt tilfluktssted så vel som mat her.

Tenk og handle bærekraftig og ansvarlig!

Lag en bi-vennlig blomstrende hekk

Tenk på forhånd hvilke blomsterfarger du vil ha på hekken. Hva med jord og lysforhold i hagen din? Vil du bare ha blomster for en bestemt måned eller fra tidlig på våren til sensommeren? Legger du også stor vekt på duften av de blomstrende hekkplantene? Svarene på alle disse spørsmålene vil hjelpe deg med å velge de riktige blomstrende buskene. Du kan selvfølgelig også velge å kombinere eviggrønne planter med blomstrende planter. På denne måten beholdes en del av personvernsskjermen selv om vinteren. Avhengig av den geografiske regionen, bør du selvfølgelig også ta hensyn til hvor vintertette hekkplantene er, slik at du kan nyte din blomstrende hekk igjen i neste sesong, selv ved lave temperaturer.

Hortensiaer er egnet for en lavblomstret personvernskjerm i hagen

blomstrende hekk hortensiaer

I motsetning til eviggrønne hekkplanter, bør du også huske på at blomstrende busker generelt trenger mye mer plass. Når du lager din blomstrende hekk, bør du la mer plass mellom hver busk. Det samme gjelder avstanden til gjerdet eller andre planter. En hekkstripe skal være minst to meter bred.

En ekstra fordel med en blomstrende hekk er at den er relativt lett å ta vare på. Spesielt når det gjelder beskjæring, merker du det allerede i det andre året etter påføring. Vanligvis kutter du bare vårblomstrere hvert annet eller tredje år, etter at de har blomstret. Busker som blomstrer om sommeren kan beskjæres en gang i året, helst om høsten når det er nødvendig med et grundigere kutt. I motsetning til eviggrønne hekker, er ikke blomstrende hekker kuttet strengt i form, og i de fleste tilfeller ikke med konvensjonelle hekksakser. Plukk også de visne blomstene regelmessig slik at nye og friske kan utvikle seg.

Og her er våre 7 favoritter for en vakker, blomstrende hekk i hagen:

Brudespyd (Spiraea x arguta)

Opprettholde brudesparrblomstrende hekk

Brudeparet fortryller oss hver vår i april og mai med sine rike, hvite blomster. Deres intense aroma er en ekstra feel-good gave som kommer alle til gode og skaper en frisk atmosfære. Denne hekkplanten elsker solrike steder med godt drenert og næringsrik jord.

Forsythia (Forsythia)

blomstrende hekk hekk plante forsythia

Når forsythias viser sine solfylte gule blomster, vet vi allerede at våren allerede er her. Disse fantastisk blomstrende buskene er utrolig enkle å ta vare på og robuste. I tillegg har de neppe noen krav når det gjelder gulv, det viktigste er at de får nok sollys.

Felles rørbuske (Philadelphus coronarius)

Vanlig rørbusk skaper en blomstrende hekk

Fra mai til juni lot vi oss skjemme bort av den fortryllende duften av rørbusken. Det er ikke for ingenting det kalles også duftende jasmin. Den kan trives både på solrike og delvis skyggefulle steder og kan noen ganger til og med nå en høyde på over 2 meter.

Kolkwitzia (Kolkwitzia amabilis)

kolkwitzia hekk plante blomstrende hekk

De delikate rosa-hvite blomstene i Kolkwitzia vises også i mai og juni. De har en kortfattet klokkeform og lukter himmelsk søtt. Solrike og delvis skyggefulle steder er perfekte for den blomstrende hekken med Kolkwitzia, det samme er humusrike og godt drenerte jordarter.

Garden hibiscus (Hibiscus syriacus)

hagehibiskus omsorg for en blomstrende hekk

De traktformede filigranblomstene i hibiskusen gir litt sørlig eksotisme i hagen. Disse gleder oss hvert år fra juni og noen ganger til og med sensommeren. Optimale forhold for planten er solrike steder som er skjermet for vinden. Hun er også glad for næringsrik og humusrik jord som er godt drenert.

Potetrose (Rosa rugosa)

ville roser som blomstrer hekk

Villroser, som potetrosen, er et absolutt insider -tips når det gjelder naturlige, blomstrende hekker. De er en ekte fest for sansene for hver hageeier og et utmerket biebeite, i motsetning til de fleste dyrkede rosene. Veldig robuste, enkle å ta vare på og lite krevende, ville roser passer for nesten alle hageforhold. Fruktene deres, de sunne hyllene, er ikke bare veldig velsmakende som syltetøy for oss mennesker, men også en ekte delikatesse for mange fugler.

Parykkbuske (cotinus coggygria)

parykk busk blomstrende hekk

Fra juni kan også de pittoreske blomsterstilkene til parykkbusken sees. De minner ofte om sukkerspinn og varierer fra gulgrønt på forsommeren til rosa-rødt på sensommeren. Busken er en ekte soltilbeder og foretrekker grusaktig og lerjord som er rik på kalk og fattig på humus. Et utmerket valg for din blomstrende hekk!

Velg også favorittene dine for en fargerik hekk! Gjør ytterligere undersøkelser, tenk nøye på forhånd og få råd fra erfarne gartnere og andre fagfolk. Vi ønsker deg mye hagemoro med den!

En fantastisk blomstersnø om våren

blomstrende hekk brudespar

De frodige grønne bartrær skaper en harmonisk kontrast til de solfylte forsythiene

blomstrende hekk forsythia

Mer sørlig teft med de delikate blomstene fra hibiscus i hagen

blomstrende hekk hibiskus

Villroser fortryller med vakre blomster og en forførende aroma

Potetrose blomstrende hekk

Fruktene deres er også næringsrike for mange små skapninger i hagen

blomstrende hekk potet rosefrukter

Oppretthold en blomstrende hekk

Lag en blomstrende hekketips

blomstrende hekk sommerfugl

blomstrende hekk med eikebladede hortensiaer

Lag en syrinblomstret hekk

blandede blomstrende hekk hekkplanter

roser som blomstrer hekk

weigelia blomstrende hekk, hekkplanter