Vil du kjøpe en attraktiv blomst som utstråler mye eksotisk sjarm? Da hjelper vi deg gjerne og gir deg gode råd: gå for bromeliad! Den eksotiske skjønnheten var lenge ute av stil, men nå gjør den et stort comeback! For en stund nå har bromeliaden vært tilbake på moten og tilbys ofte i butikker. Denne merkelige pottenplanten pryder mange interiører over hele landet og tiltrekker seg intens oppmerksomhet hovedsakelig gjennom sine slående blomster i lyse farger. Ikke bare er det eksotisk i utseende, men omsorgen for denne blomsten er også litt særegen. Men hvis du vil ha dette eksotiske i dine egne fire vegger, må du finne ut om de riktige pleietipsene i detalj. Hvis du ikke vet mye om bromeliad, har du kommet til rett sted. I det følgende vil vi rapportere om det og motivere deg til å kjøpe en bromeliad.

 Denne merkelige skjønnheten vil introdusere et eksotisk preg på interiøret ditt

bromeliad dekorerer spisestuen og gir et eksotisk preg

Interessante fakta om Bromelias

Bromelia (bromelia) er en typisk tropisk plante. Det kommer opprinnelig fra regnskogene i de sørlige områdene i USA. Der vokser mange arter av bromeliader direkte i tretoppene, på grener og trestammer. Disse kalles epifytter. Det er også andre arter som slår rot på jorden som kalles terrestriske bromeliader.

I sitt naturlige miljø tar disse eksotiske artene ikke opp næringsstoffer og fuktighet direkte gjennom røttene, men gjennom bladene. Denne særegenheten har vedvaret og spiller en viktig rolle i omsorgen for disse plantene. Fra de tropiske og subtropiske områdene spredte planten seg over Karibia til Sør -Amerika og vant snart hjertene til millioner av blomsterelskere rundt om i verden. Botanikere hevder det er 2500 til 3000 arter av bromeliad og nye blir oppdaget hele tiden.

 Hva gjør bromeliaden så eksotisk?

bromeliad pynter badet på en spektakulær måte

Planter har naturligvis et annet utseende, selv om de alle tilhører den store slekten av ananasfamilien. De enkelte artene i denne familien varierer i form og størrelse, men har mye til felles. Alle bromeliader har ingen stamme, bladene er sverdformede, buede og danner en rosett. Over det kommer blomsten, som alltid er vakkert farget. Braktakene deres skinner rødlig til oransje og er veldig merkbare. På grunn av dette spesielle utseendet er bromeliadene også etterspurt hos oss. Guzmania, Vriesea og Tillandsia er populære over hele landet, men variantene med de tyske navnene som Lanzenrosette (Aechmea), Zimmerhafer (Billbergia) og Erdsterne (Chryptanthus) representerer sterk konkurranse..

Man kan undre seg over de merkelige blomstene til disse stueplantene i flere måneder

innendørs planter med vakre bromelia blomster

Viktige pleietips for bromeliadene

Utseendet til bromeliaden er ikke bare eksotisk, men vedlikeholdet av denne stueplanten er også litt rart. Her trenger du ikke helle som vanlig eller fylle fatet med vann. Bromeliaden absorberer ikke fuktighet og næringsstoffer gjennom røttene, men heller bladene direkte fra luften. Det må helles, men det helles gjennom trakten som dannes mellom bladene. Hvis du vil ha en sunn og blomstrende plante hjemme, må du følge disse grunnleggende reglene når du tar vare på denne eksotiske planten:

Bromeliaden vil takke deg for riktig omsorg med sine praktfulle blomster

innendørs planter bromeliader som vakre blikkfang i interiøret

– Finn et varmt sted for din bromeliad med mye lys. Imidlertid må den skarpe middagssolen unngås.

– Bromeliaene med veldig tynne blader må beskyttes mot solen; de med harde, læraktige blader tåler flere solstråler.

– For at bromeliaden skal blomstre vakkert og lenge, trenger den mye sollys.

 Den spektakulære blomstringen av bromeliaden er behagelig for øyet

innendørs planter bromeliader er attraktive blikkfang i moderne hjem

– Hell om mulig kalkfritt vann ved å fylle rosetten med vann.

– Vent til jorden tørker med neste vanning.

– Hvis det blir for varmt om sommeren, spray bladene med vann.

– Du kan styrke denne stueplanten med flytende gjødsel en gang hver tredje uke

– Om vinteren er det ikke mer befruktning, men bromeliaden må holdes fuktig

Ved temperaturer over 14 grader C kan bromeliaene bringes utenfor

bromeliad tips for vanning og gjødsling

– Små planter er ideelle for bromeliader, ballene deres må holdes så små som mulig

– Disse eksotiske blomstene blir sjelden ompottet.

– Økningen skjer gjennom Kindel

Hvis du husker disse pleietipsene, vil du glede deg over bromeliaden og føle det eksotiske på nært hold i dine egne fire vegger!

bromeliad for interiøret med uvanlige blader og vakre blomster

bromeliad med mange blomster

innendørs planter for dekorasjonen rød bromeliad

bromeliad for innendørs skaper et vakkert eksotisk utseende

bromeliad i stuen gjør atmosfæren friskere

bromeliad gjør hvert hjem vakrere