For oss, kaffeelskere, gir den populære morgenkaffen oss en skikkelig boost av energi. Men det er det samme for planter. De grønne skapningene tjener enormt på kaffegrut som gjødsel. Denne naturlige måten å gjødsle planter på er ikke bare enkel og billig, men også ganske effektiv og miljøvennlig på samme tid. Du kan finne ut hvorfor dette er slik og hva du bør ta hensyn til i de følgende linjene.

Handle bærekraftig og bruk kaffegrut som gjødsel

kaffegrut som gjødsel tips

Hvorfor bør du bruke kaffegrut som gjødsel??

Kaffegrut er et flott hjemmemedisin som er for godt for søppeldunken. Det som er igjen etter at kaffen er tilberedt, kan brukes til forskjellige formål. Når det gjelder planter, brukes kaffegrut med suksess både som et insektmiddel på grunn av koffeininnholdet, spesielt mot myggen, og som gjødsel for de fleste blomstrende og grønne planter.

Det verdifulle stoffet er rikt på fosfor, kalium og nitrogen, samt antioksidanter og tanniner, som er ekstremt viktige for plantevekst. I tillegg beriker kaffegrut jorda med humus og har en litt sur effekt, noe noen plantearter liker spesielt godt. Disse inkluderer for eksempel rhododendron, peoner og roser, kaktus, sitrusplanter, påskeliljer, primula, hortensia og orkideer, for bare å nevne noen.

La kaffegrutet tørke godt etter at du har brygget kaffe

hagevedlikehold kaffegrut som gjødsel

Fordelene med kaffegrut fremfor vanlig gjødsel

Kaffegrut er gratis, for å si det sånn. Du vil ha det i husholdningen din praktisk talt hver dag hvis du lager kaffe hjemme. I tillegg, når du fortsetter å bruke kaffegrut, handler du helt i henhold til nullavfallskonseptet og beskytter dermed miljøet. Fordi ytterligere råvarer brukes til kommersielt tilgjengelig gjødsel og naturen vanligvis er forurenset med skadelige kjemikalier. Disse skader igjen mange fordelaktige organismer som er så viktige for naturlig balanse og høsting, for eksempel bier.

Gjød plantene dine med god samvittighet!

Bruk kaffegrut som gjødsel på en miljøvennlig måte

En annen veldig viktig fordel med kaffegrut som gjødsel er dets attraktivitet for meitemark. Disse så nyttige reptilene ser ut til å virkelig elske og bli tiltrukket av ting. På den måten løsner de opp jorden og den blir mye mer permeabel og derfor også rikere på oksygen. Meitemark bidrar også til at mange organiske stoffer i jorda brytes ned raskere og frigjør flere næringsstoffer. Samtidig har kaffegrutene den fantastiske egenskapen å jage bort noen skadedyr som maur og snegler. Noe som er en virkelig velsignelse for de fleste planter.

Når du planter om noen planter, kan du blande litt kaffegrut under jorden

kaffegrut som gjødsel sunt og miljøvennlig

Hva du bør vurdere når du gjødsler med kaffegrut?

Selv om gjødsel fra kaffegrut er en ekstremt brukervennlig gjødsel, er det noen få viktige ting å vurdere. Fremfor alt stoffets følsomhet for mugg. Hvis kaffegrutene er våte og varme en stund, har de en tendens til å mugne. Det er derfor veldig viktig, hvis du samler inn en stor mengde, å lagre stoffet riktig, på et luftig og tørt sted. Det er best å spre massen litt slik at den kan tørke helt ut og forblir trygg for mugg. Når du sprinkler jorden, er det tilrådelig å arbeide kaffegrynpulveret litt dypere eller dekke det med litt mulch slik at næringsstoffene kan brytes ned bedre og fremfor alt raskere. Du kan også legge kaffegrutene direkte på komposten. Her er det også viktig å tørke ut kafferester tilstrekkelig på forhånd.

Gi dine blomstrende skatter en sunn dose energi!

blomstrende planter gjødsler kaffegrut som gjødsel

Du kan gjødsle busker og blomster med kaffegrutene 4-5 ganger i året. Husplanter derimot, bør bare forsterkes med denne organiske gjødsel en gang på våren og sommeren. Det anbefales generelt å gjødsle potteplanter med kaffegrutene oppløst i vannet (i forholdet 1: 1) eller med fortynnet og usøtet kaffe. Du kan til og med kombinere vanning med befruktning og styrke plantene på en bærekraftig måte.

Inviter stueplantene dine til kaffe!

innendørs planter kaffegrut som gjødsel

Tips: Ikke overdriv imidlertid med kaffegrutet og finn ut på forhånd om de bestemte plantene liker sur jord eller ikke. Det kan være at du forsurer jorden for mye med denne gjødsel, hvor et grunnleggende miljø faktisk er ønsket.

Handle med kjærlighet og tålmodighet når det gjelder gjødsling og omsorg for plantene dine. De vil definitivt være takknemlige for deg.

Kaffegrut som gjødsel er også perfekt for plenen

bruk kaffegrut som gjødsel

Du kan også tilsette Epsom salt i kaffegrutet

kaffegrut som gjødsel epsom salt epsom salt

Mange grønnsaker drar like godt nytte av organisk koffeingjødsel

kaffegrut som gjødselstomater i en gryte

Du kan også legge det brukte kaffefilteret på komposten

kaffegrut som gjødsel fordeler

Skjem bort favorittrosene dine med den

roser opprettholder kaffegrut som gjødsel

Kaktus elsker det surt …

bruk kaffegrut som gjødsel for kaktus