Vil du bygge en loftseng selv? Det er flere forskjellige materialer å velge mellom. Du kan bygge en slik konstruksjon av metall, plast, stein eller tre. De to første alternativene er enklere å installere. I dette tilfellet har du å gjøre med ferdiglagde deler. Du kan installere disse uten spesielle manuelle ferdigheter. DIY -prosjekter for høybed laget av stein eller tre kan bli funnet på nettet. De foretrekkes oftere på grunn av deres estetiske effekt. I tillegg er hagedesign mer miljøvennlig og sunnere.

Så du vil ha en høy seng laget av tre, men synes du det er vanskelig å bygge den selv? Vi har en løsning for deg: et DIY -prosjekt med trepaller ville vært mye enklere. I tillegg er dette materialet veldig robust og værbestandig! Nok et stort pluss.

Du kan enkelt lage flere høyhøyde i tre fra Euro -paller

lett nå flertall

Bygg trepaller hevet seng selv – bestem størrelsen

Selvfølgelig er det første du må gjøre å ta trepaller i riktig størrelse. Formen er forhåndsbestemt i dette tilfellet. Med trepaller kan du bare lage rektangulære tresenger.

Du har frihet når det gjelder størrelse. Du kan bare sette sammen en hevet seng fra fem paller.

Du legger fire på sidene og en femte som en kant. Men du kan også bygge en større treseng selv ved å feste ekstra paller til siden og feste dem til hverandre. Da trenger du et større antall trepaller i hvert tilfelle.

Forhøyede senger av tre er en viktig del av urbane hagearbeid

blomsterbed paller

Skru trepallene sammen og installer en kant

Først og fremst må trepallene settes opp og festes med en skrue hver. Du kan nå feste konstruksjonen med flere av disse. Skruer bør festes til alle grensesnitt der de kan skli. Det er bedre å legge til litt for mye enn for lite. Fordi det er nettopp på dette stabiliteten til hele prosjektet avhenger.

Forhøyede senger laget av trepaller kan også ha forskjellige høyder

forskjellige nivåer

Tetning på siden

Hvis du bygger en seng med trepaller selv, har du også forskjellige alternativer for tetting av sidene. Du kan enten feste flere brett til siden. Dette er det dyrere alternativet. En annen mulighet ville være å skyve tynne treplater rett inn i hulene på pallene.

Du må forsegle høybedet fra innsiden med en passende film

forskjellige former for høybed

Folie og trådnett

Det neste trinnet er folien. Du må skreddersy disse for å passe din høyne seng. Legg deretter filmen systematisk foran hver side og fest den med en stiftemaskin. Du må selvfølgelig også feste det obligatoriske trådnettet til bakken. Fest dette også til treplatene med en stiftpistol.

Forhøyede senger laget av paller er enkle å installere

Alle kan lage hagesenger med paller

Kant- og endebrett

Etter at sidepallene er festet og forseglet, festes en femte pall. Det skal komme som en kant på toppen. Denne delen av DIY -prosjektet er litt mer involvert. Du må nå fjerne treplatene på siden slik at bare rammen gjenstår. Den beste måten å gjøre dette på er med et kofot eller et annet instrument med en lignende funksjon. Legg nå endebrettene på grensen. Dette vil tette hullene som dannes mellom de vertikalt festede, tverrgående brettene på trepallene.

På noen DIY -prosjekter er endebrettene festet til bunnen. Dette skaper mindre trebed på sidene, som også kan brukes til å plante små planter. En tredje mulighet ville være å stille opp brett og ledige plasser.

blomsterbed balkong

Å bygge trepaller selv hevede senger – en kreativ sak

Selv om det ved første øyekast virker som om vi har begrensede muligheter for å bygge høyder med trepaller, viser det seg annerledes i praksis. Du har forskjellige alternativer her for å optimalisere prosessen. Høysengene kan ikke bare være firkantede og rektangulære. Du kan heller bruke den til å sette sammen forskjellige geometriske figurer.

I tillegg kan du til og med sette opp en slags vertikal vegg fra bare en pall. Ved å sette inn endebrettene fra undersiden, lager du små blomsterbed eller urtebed.

Du kan finne en spesielt praktisk guide i den følgende videoen!

forskjellige farger er også mulig

hagesengpaller

Bygg din egen høy seng av tre

høy seng i grønt

hevede sengepaller

lett nå flertall

saftige paletter

forskjellige nivåer