Å bygge en pizzaovn selv er lønnsomt av mange grunner. Du sørger for kulinarisk nytelse året rundt, sparer mye penger og kan garantere kvaliteten på konstruksjonen selv. Det finnes en rekke forskjellige opplæringsprogrammer om emnet på Internett. De viser tydelig hvordan du kan bygge din egen pizzaovn trinn for trinn. Vi la til en slik video på slutten av denne artikkelen. Vi oppfordrer deg imidlertid til å se etter andre lignende tips og ideer også. Men det er noen ting du bør vurdere i ethvert prosjekt. Vi vil nå henlede oppmerksomheten på disse elementene i byggeprosessen til pizzaovnen.

Murstein vil være et mulig materiale som du kan bruke til pizzaovnen

pizzaovn murstein i to etasjer

Hvilket materiale vil du bruke til å bygge din egen pizzaovn??

Avhengig av instruksjonene kan du bruke forskjellige byggematerialer til pizzaovnen. De mest brukte er betong og naturstein. Du kan bruke disse både til fundamentet og til benkeplaten. Begge materialene kan også kombineres. Imidlertid er det visse særegenheter avhengig av prosjektet.

Hvis du for eksempel bruker betong, bør du blande inn disse metallstavene. Kombinasjonen av begge materialene har andre spesialfunksjoner. For eksempel, hvis du vil bruke steiner over et betongfundament, må det først tørke veldig godt. Så i dette tilfellet bør du jobbe sakte og veldig forsiktig.

Du trenger ikke alltid å kjøpe nye materialer til en pizzaovn. Du kan ofte bruke rester fra andre byggeprosjekter.

Naturlig, murstein og betong brukes til dette

pizzaovn to nivåer

Andre materialer som kan brukes er sand, grus, halm, et nett og leire.

Hvis pizzaovnen også skal bues, trenger du passende materialer, for eksempel hardboard. Du finner instruksjonene for en slik pizzaovn her.  Murstein brukes også i betydningen et tradisjonelt utseende. Disse brukes til å dekke den buede overflaten. Når det gjelder materialene, er det en rekke andre alternativer. Lær av følgende artikkel hvordan du kan bygge en pizzaovn selv med en treningsball.

I stedet for å bygge en pizzaovn, kan du finne et moderne alternativ

pizzaovn i svart metall

Formen og størrelsen på pizzaovnen din

Når det gjelder form og størrelse på pizzaovnen din, har du selvfølgelig også mange forskjellige varianter. Tilpass disse til dine egne behov, så vel som til hagen og husdesignet. Som på alle designområder har L-formen vært spesielt populær blant pizzaovner de siste årene. Det ser veldig merkbart ut og du sparer mye plass samtidig.

Du kan også legge pizzaovnen inn i veggen

bygg innebygd pizzaovn selv

Tilpass pizzaovnen til hverdagen din!

Lag en liste med punkter med dine egne kriterier for pizzaovnen. Hvor stor skal den være? Hvilken form ville være ideell for ditt hjem og hagedesign? Hvor kaldt, fuktig og vindfullt blir det om vinteren? Hvordan må du plassere og sette opp pizzaovnen din for å sikre den mot disse ytre forholdene? Svar på alle disse spørsmålene selv mens du vurderer alle mulighetene. Vi ønsker deg all suksess og en virkelig kulinarisk nytelse.

automatisk grill

bygg en tradisjonell pizzaovn selv

liten pizzaovn til utsiden

metall pizzaovn

pizzaovn utenfor kjent tre

pizzaovn murstein farge

bygge ditt eget pizzaovneeksempel

pizzaovn bygge hvit vegg selv

hjemmelaget pizzaovn hvit

bygg svart pizzaovn selv

hjemmelaget pizzaovn mursteinfarge

hjemmelaget pizzaovn hvit

flott pizzaovn for å bygge deg selv av murstein

bygg tradisjonell pizzaovn selv

hvit pizzaovn i en hage