I vår hektiske hverdag glemmer vi altfor ofte å finne tid til å slappe av. Dette kan da føre til mental og fysisk utmattelse over tid. Selv om en hage krever mye arbeid og vedlikehold hele året, kan den like gjerne være et personlig tilfluktssted. Der kan du unnslippe hverdagens bekymringer, slappe av og nyte naturen i all sin fantastiske skjønnhet. Din egen hage er det ultimate antistressmidlet som umiddelbart løfter humøret vårt og lader oss opp med positiv energi. For å kunne nyte dette spesielle uteområdet til det fulle, er det selvfølgelig viktig å inkludere sitteplasser der. Det er her en hagebenk kommer inn! I de neste linjene vil vi vise deg hvor enkelt og vakkert det er å dekorere din egen hagebenk.

Rustikke hagebenker laget av utdatert tre ser alltid veldig spesielle ut

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hagefølelse diy hagebenker pastellfarger

Oliventrær i potter skaper en herlig middelhavsatmosfære

Dekorere hagebenken - ideer og tips for en magisk hagefølelse med oliventre i middelhavsstil

Vertikale hager er ikke bare plassbesparende, men også veldig beundringsverdige

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hagefølelse vertikale hageideer

Hvorfor bør du dekorere hagebenken din?

Det er ingenting bedre enn å nippe til te eller kaffe på en pent innredet benk om morgenen, lese en god bok eller et blad og nyte utsikten, luktene og lydene fra din egen hage. Dette hagemøbelet, som ved første øyekast ser vanlig ut, tilbyr ikke bare et behagelig sted å sitte og slappe av, men kan også være dekorativt på mange måter. En velvalgt, riktig plassert og vakkert dekorert hagebenk kan gjøre en stor visuell forskjell i uterommet ditt.

Det er verdt å investere i en vakker hagebenk

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hagefølelse minimalistiske boho chic ideer

Dekorer den perfekte hagebenken

Hagesentre, møbelbutikker og nettbutikker tilbyr mange typer hagebenker. På sin side tilbyr de deg noe helt spesielt. Noen benker er designet slik at du kan sitte komfortabelt på dem i flere timer. Andre er kanskje ikke like komfortable, men de ser ut som fantastiske kunstverk i hagen din. I sjeldne tilfeller kombinerer en hagebenk begge egenskapene perfekt.

Men hvis du vil ha noe virkelig unikt eller bare ikke er fornøyd med det butikkene har å tilby, kan du faktisk prøve å bygge en hagebenk selv. Det er mange enkle guider på internett som viser deg nøyaktig hvordan du gjør det. Overraskende er det bare nødvendig med litt forkunnskaper for dette. I tillegg kan nesten alle typer materialer brukes, fra trekasser, paller, gamle møbler som hyller, skap, til og med dører til murstein og hule blokker.

Munter gul benk for en pen sommerhagedekorasjon

Dekorere hagebenken - ideer og tips for en magisk hagefølelse sommerinnredning ideer fargerike

plassering

Å velge den perfekte benken for utendørsområdet ditt er bare det første trinnet! Før du kjøper den, bør du først finne et passende sted for den. Selv hagebenker laget av robuste, slitesterke og værbestandige materialer må pleies og beskyttes på riktig måte for å forbli lojale hageselskaper i mange år.

Ideelt sett bør hagebenken være satt opp i et skyggefullt til delvis skyggelagt og beskyttet område. På denne måten blir det ikke vått i regntiden våren, høsten og vinteren. Om sommeren er den også beskyttet mot den brennende solen, som kan være like skadelig som regn, vind og snø. Solen kan raskt falme vakre farger og skrelle maling. Mørkt tre, metall og stein varmes også opp raskt og gjør praktisk sitte praktisk talt umulig.

Eksotisk hagebenkdekorasjon i Boho Chic -stil

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hagefølelse boho chic hagebenk eksotisk

Dekorer din egen hagebenk

Måten du vil dekorere hagebenken på, avhenger hovedsakelig av ønsket slutteffekt og atmosfæren. Vil du at hagemøblene dine skal forbli funksjonelle? Vil du heller at den bare skal tjene en dekorativ funksjon? Hva med resten av utformingen av uterommet ditt? Når du skal dekorere hagebenken din, bør det fullstendige utseendet ikke få det til å skille seg ut som en sår tommel, men heller blande det inn som en del av helheten. Designet ditt bør ikke avvike fra det generelle bildet av resten av interiøret og eksteriøret.

Svingbenken er et fantastisk tillegg til ethvert uteområde

Dekorere hagebenken - ideer og tips for en magisk hagefølelse høst deco gresskar blomstrer swing

Til Thanksgiving brukes mange gresskar, tørkede eller typisk høstblomster

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hagefølelse høstideer halloween

Valg av farger

En hagebenk kan være et overraskende godt aksentstykke i hagen. Som allerede nevnt, bør det ikke tiltrekke seg for mye oppmerksomhet, men det bør fortsatt trekke oppmerksomheten til seg selv. En pent innredet hagebenk inviterer deg til å sitte ute når du ser. En av de beste og enkleste måtene å oppnå denne effekten er å bare male benken din i en bestemt farge. Alternativt kan du bare bruke de riktige dekorelementene – sitteputer, rotputer, tepper, blomsterpotter osv. Her er noen fargerike forslag:

Naturlig tre, nøytral hvit, grå og blå: Kombinasjonen av disse elegante, oppsiktsvekkende og samtidig utrolig avslappende fargene understreker subtilt naturens skjønnhet. De er veldig universelle og passer fantastisk i enhver hage. Middelhavsstil, så vel som shabby chic, scandi chic, minimalisme og landstedstil kan dra fordeler spesielt av dette.

Nøytrale farger passer godt til alt

Dekorere hagebenken - ideer og tips for en magisk hage følelse peis bolle hage ideer

Intense, varme farger: Valget av dristige, dristige, intense farger gjenspeiler personligheten til en like dristig, leken og kreativ huseier. De er ekstremt iøynefallende og ser helt fantastiske ut i en like fargerik hage full av blomster. Her er det imidlertid viktig å finne balanse og legge til noen flere subtile nyanser.

Fargerike, geometriske og moderne kasteputer utfyller den gule hagebenken fantastisk

Dekorere hagebenken - ideer og tips for en magisk hagefølelse sommerinnredning fargerik vakker

grønn: Det kan aldri være for mange grønne ting i hagen. Her minner fargen om frodige paradisskoger og endeløse enger. Grønt er en beroligende farge som er avslappende og inspirerende. En grønnmalt eller dekorert hagebenk, omgitt av høye bregner og trær, ser virkelig magisk ut.

Grønne benker blander seg med omgivelsene og ser bare mer fantastiske ut 

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hage følelse grønn hagebenk vakker

Tips og triks

Her er noen flere nyttige tips og triks for å dekorere hagebenken din:

Utendørs puter: Kasteputer, puffer og kasteputer gir farge, tekstur og visuell interesse til hagebenken din. De er dekorative og funksjonelle på samme tid. Spesielle utendørs puter er imidlertid ofte overraskende dyre og er dessuten ikke tilgjengelige i så mange forskjellige farger og mønstre som vanlige innendørs puter. En enkel løsning på dette problemet finnes i en hvilken som helst jernvarehandel under navnet Impregnation Spray. Et par lag er nok til å gjøre noen av favorittputene dine til en utendørs pute.

Det perfekte tilfluktsstedet for å slappe av, lese, male og inspirere

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hagefølelse enkel dekorasjon med puter

planter: Det er utallige måter å plassere forskjellige planter rundt eller direkte på hagebenken din. Prydplanter i potter kan imidlertid være like skitne som de er vakre. For å minimere smuss og samtidig beundre deres naturlige skjønnhet, kan du enkelt ordne dem sammen med noen små dekorative elementer etter eget valg på et stort serveringsbrett. Så du kan rydde opp igjen raskt.

Spar plass med smarte designløsninger

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hagefølelse hagebenk ideer med blomsterpotte

belysning: Hagen kan ikke bare beundres når solen står høyt på himmelen. LED -lys, lanterner, brannskåler og sollys som lades i løpet av dagen og lyser om natten, skaper en magisk atmosfære i uteområdet om kvelden. Ikke glem å ta med et varmt teppe.

parasoll: En paraply beskytter deg ikke bare, hagebenken og dekorasjonen mot sol og regn, men oppfyller også en ekstra dekorativ funksjon. Velg farger og mønstre som vil forskjønne sittegruppen din enda mer.

Eventyrlys og feelys er helt magiske, selv utenom juleferien

Dekorer hagebenken - ideer og tips for en magisk hagefølelse grønne dekorative lys

Når du pynter hagebenken din, pynter du ikke bare uteplassen din, men du skaper også et unikt, personlig fristed for avslapning.

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hagefølelse gammel trebenk uten rygg

Trebenker er veldig koselige, praktiske og veldig nær naturen

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hagefølelse hagebenk rundt treet lilla deco

Dekorer hagebenken - ideer og tips for en magisk hagefølelse høst deco hagebenk vakker

Dekorere hagebenken - ideer og tips for en magisk hagefølelse naturlig deco skogsteft

Dekorer hagebenk - ideer og tips for en magisk hagefølelse plante vakre blå benkdekorasjoner

Du trenger ikke å være ekspert for å bygge eller dekorere en hagebenk selv

Dekorere hagebenken - ideer og tips for en magisk hagefølelse

Dekorere hagebenken - ideer og tips for en magisk hagefølelse