Den evige blomsten er en av de mest fargerike og lettstelte sommerblomstene som ser nydelige ut selv om de er tørre. Det er over 600 forskjellige arter over hele verden som trives best i varme og tørre områder. I dag er vi hovedsakelig opptatt av den varme blomsten i hagen (Helichrysum bracteatum), som kommer fra Australia og også føler seg veldig komfortabel her i landet i høybed, hager og på balkonger. I de følgende linjene kan du finne ut mer om plante- og omsorgsforhold samt den riktige måten å tørke immortellen på.

Fargen på halmblomsten fortryller både om sommeren og om vinteren

rød blomst halm blomst

Beliggenhet og jord

Den evige blomsten tilhører den store familien i tusenfrydfamilien (Asteraceae) og gir oss fortryllende, rike blomster i mange farger fra hvitt til gult og oransje til rødt og mørk lilla. Hun er en ekte soltilbeder og tåler ikke lave temperaturer. Lyse, varme steder på balkongen eller i hagen er det perfekte stedet for evige blomster.

Hvis du planter disse blomstene ved siden av andre i sengen, bør du plassere dem på ytterkanten slik at de får mest mulig lys som mulig.

Riktig pottejord trenger ikke å være veldig næringsrik, men heller rik på humus. Evige blomster liker ikke vanning. For dette bør du sørge for tilstrekkelig drenering både i sengen og i plantemaskinen. I det første tilfellet vil det hjelpe å legge sand til underlaget, og i det andre kan du sette noen få potteskår nederst på bøtte eller blomsterpotte.

Evige blomster elsker solen og varmen

hvite blomster halmblomst

Såing og omsorg

Selv om halmblomsten er en av de enkleste og mest krevende av alle å ta vare på, er det noen ting du bør vurdere når du tar vare på den. En av de viktigste tingene er å beskytte plantene mot frost. I prinsippet har du lov til å gjøre dette foran Ice Saints ikke transporter utendørs. Bare fra midten av mai og utover er evige blomster trygge ute. På den annen side kan du begynne å trekke frem mye tidligere i huset eller i drivhuset. Du bør bare dekke frøene med litt pottejord og vanne dem moderat. Hvis det er mulig, hold en spiringstemperatur på 18 grader Celsius. Hvis du ikke har tid eller lyst til å foretrekke halmblomsten, kan du også få frøplanter eller unge planter fra blomsterbutikken og plante dem i sengen etter den siste frosten om våren.

Sørg for at frøene er av god kvalitet

jordbærfrø

Vann blomstene ganske moderat. Unngå vannlogging, men la det under ingen omstendigheter tørke ut. Når du gjødsler, må du ikke overdrive det og gjødsle dine evige blomster lett med organisk kompost eller gjødsel høyst hver tredje måned. Når du sår de evige blomstene, er det lurt å plante dem i en avstand på omtrent 30 cm slik at de kan utvikle seg optimalt.

Unge planter som du kan plante direkte i bedet

halmblomstersåing helichrysum

Noen barkmulder vil bidra til å beholde fuktigheten rundt blomstene lenger

halmblomst rosa blomster i blomsterpotte

Tørker halmblomsten

Som allerede nevnt, kan fargen på halmblomsten nytes hjemme ikke bare om sommeren, men også i den kalde årstiden. Det er ikke for ingenting at disse blomstene kan sees på de fleste tørkearrangementer og fremfor alt som tørkede blomster i dine fire egne vegger. Dette betyr at atmosfæriske borddekorasjoner så vel som alle dør- eller veggdekorasjoner kan trylles frem veldig enkelt og effektivt.

En allsidig i friske farger

oransje blomster halmblomst

Ekstra tips:

Det er best å klippe blomstene når de fortsatt er halvknoppede. Du vil bli overrasket over at disse åpnes under tørkeprosessen som med en usynlig hånd. Blomstene får sine vakre farger og er også holdbare i lang tid. Godt ventilerte, kjølige rom er best for tørking. Heng kuttblomstene enkeltvis eller i tynnere buketter opp ned og ikke la dem stå i direkte sollys.

Lag dørkranser av tørkede blomster

tinker høstdekorasjon halmblomsterkrans

Frisk eller tørr, halmblomsten klarte ganske enkelt å smitte oss igjen og igjen med sin livsglede og robusthet og skape en mer munter atmosfære i hagen, på balkongen eller i stua. Nå er akkurat det rette tidspunktet for å begynne å vokse dine evige blomster i hagen og deretter transplantere dem utendørs i mai.

Gjenoppdag den praktfulle evige blomsten hvert år!

evige helichrysum røde blomster

Evige blomster er også noen av de mest populære bivennlige plantene

bivennlige blomster halmblomst

De passer for alle typer blomsterdekorasjoner

dekorasjon med blomster halmblomst

Samt for elegante og rustikke buketter

mørk lilla blomster halm blomsterbukett

halmblomst vakker bukett

Rett og slett ren blomsterkraft!

forskjellige varianter av helichrysum halmblomst

halmblomst hvite blomster

halmblomst vakre blomster

lilla blomster evig blomst

halmblomst gule blomster