Er du en liten hippie i hagen din? Ligger du tilbake og slapper av mens du klipper noen busker og hekker? Liker du å dyrke økologiske grønnsaker hver nye dag? Så er du en fan av trenden med “sakte hagearbeid”? Denne tendensen ble inspirert av Carlo Petrini -bevegelsen, Slow Food.

den langsomme hagearbeidstrenden er uvanlige lykter

Den amerikanske hagearbeidstakeren Felder Rushing kom på ideen til dette initiativet. Faktisk er dette ikke mye av et praktisk hagearbeid. Det handler om selvbevissthet, personlig ansvar og miljøbevissthet.

Det er riktig innstilling og ikke en sjekkliste!

De fleste moderne gartnere har faktisk en “treg hagearbeid” -innstilling.

Fargerik, frodig vegetasjon

den langsomme hagearbeidstrenden frodige blomster flott vegetasjon

Lengter du etter avslapning, etter gamle dager da du kunne ta deg tid til alt? Du kjenner tidens rytme og årstidskiftet og jobber i “samarbeid” med dem. Så i dag handler det ikke så mye om regelen, men om prinsippene. Du kan da bruke dette selv.

den langsomme hagearbeidstrenden for løvrike grønnsaker og ringblomster

Hovedmålet med “treg hagearbeid” er å jobbe med egne planter, velge varianter som passer for mikroklimaet, bruke vann sparsomt og kompost. I stedet for kunstig dekorasjon er plantedetaljene designet på en dekorativ måte.

Vi bidrar aktivt til forbedring av miljøforholdene, til bevaring av noen dyrearter og til sunnere luft i nabolaget vårt.

1. En hyggelig prosess.

Vet du det: Du har et bilde av favoritthagen din i tankene, og du kan nesten ikke vente med å innse det? Du kan kjøpe mange ensomme planter med penger og dermed raskt oppnå en vakker hage. Men dette er ikke “treg hagearbeid” -metoden. Når det gjelder “treg” hagearbeid, liker du prosessen like mye som resultatet. Det er ikke så vanskelig å passe på gress og helårsplanter. For dette trenger du bare de riktige frøene eller seksjonene. Drømmehagen vil da trenge mye tid, men det vil være verdt det. Du vil også oppleve en verdifull læringsprosess for plantens særegenheter og natur. De blir en del av livet ditt!

Det er mye vanskeligere å dyrke busker fra frø alene. Du kan handle for små planter i stedet for å la dem vokse over tid. Den virkelige gleden er å vente og se på de forskjellige stadiene av prosessen.

2. Finn planter med blomster til hagen din.

Når du designer etter reglene for “treg hagearbeid”, spiller plasseringen og plantetypen en viktig rolle. Planter egnet for mikroklimaet vil vokse takket være den naturlige omsorgen for naturen, og du må investere mye mindre arbeid i deres dyrking.

Plantene utvikler seg godt hvis de har blitt tenkt på for en vanetilpasning

den langsomme hagearbeidstrenden med delikate lilla blomster og bregner

3. Bevaring av vannet kan gjøres på en stilfull måte.

På grunn av endringen i klimaet er bevaring av vannet en stadig viktigere sak. Dette gjelder spesielt ved vedlikehold av hager. Økonomisk vannbruk er det tredje prinsippet i arbeidet her. Regntønner og lagre for regnvann er en integrert egenskap for opphopning av vann i forskjellige årstider.

I dag er det mye hyggeligere løsninger enn de grønne fatene

den langsomme hagearbeidstrenden er futuristisk design

4. Invester i hjemmelaget gjødsel til hagen.

Jordens evne til å beholde fuktighet er svært viktig for din suksess i hagen. Du kan gjøre dette ved å bruke organiske materialer som stålgjødsel, mugg eller kompost. Sistnevnte er spesielt sterkt anbefalt av spesialister på sakte hagearbeid.

Flotte oppbevaringsbokser laget av grove trepaneler

den langsomme hagearbeidstrenden med store oppbevaringsbokser laget av trepaneler

Å lage kompost er ikke en mystisk sak. Det tar imidlertid tid og mye kunnskap å komme til bunns i saken. De beste resultatene vil bare oppnås gjennom dyp kunnskap. Den beste måten å lære er gjennom observasjon.

Selvfølgelig kan du bare kjøpe kjemisk gjødsel fra butikken ved siden av. Men er det verdt det? Er det ikke hyggeligere å ha litt tålmodighet og så nyte den rene naturen.

5. Dyrk det “langsomme” alternativet til hurtigmat.

Du trenger ikke ha en tomt for å produsere dine egne produkter. Noen få flekker kan også være tilstrekkelig. Du kan bokstavelig talt dyrke: det vil si å lage små områder for å dyrke planten.

Du kan lage mange typer salater og krydder. De blir avskåret og vokser tilbake.

En utstilling av kulinariske urter

den langsomme hagearbeidstrenden er full av kulinariske urter

6. Fjern gressklippere fra bruk.

Den frodige smaragdgrønne engen var en del av mange gårder fra fortiden. I mange moderne hager fortsetter denne tradisjonen med kunstige, høye plastbusk.

Liten terrasse med steinheller for å slappe av

den langsomme hagearbeidstrenden komfortable solsenger med frisk luft

Hvorfor er det nødvendig? Fordi alternativet tar mye tid. Men hvis du investerer tiden, vil de nødvendige forholdene for en blomstrende hage, for eksempel fordelaktige insekter, komme av seg selv. På sikt blir hagearbeid mye lettere.

Personvernskjerm og robust anleggsdesign av Lynn Gaffney Architect, PLLC

den langsomme hagearbeidstrenden personvernskjermer laget av tre

7. Lag en naturlig atmosfære for dyrelivet ditt.

Hvis du velger små, innfødte busker, vil hagen sikkert bli et fristed. Du vil også kunne hjelpe miljøet mye lenger ved å spre naturlig flora.

Føl at du er i skogen

den langsomme hagearbeidstrenden vill eng frodig gress

På slutten har vi et harmonisk bilde som ble til takket være “treg hagearbeid”. Men du kan tilpasse hagen din så fint til livets regler. Du trenger bare å internalisere prinsippene og tro på deres betydning.

Din egen helse – mentalt og fysisk – vil forbedre seg sterkt som et resultat.

Vakre pioner å beundre

den langsomme hagearbeidstrenden vakre peoner