sopp og snegler lager en minihage

Lag en minihage

Hemmeligheten med å lage en vakker og tilfredsstillende hage på få minutter er veldig enkel: Tenk lite, det vil si: tenk i små dimensjoner!

Hager av denne typen kombinerer vanligvis en grunne plantebeholder med små planter i den eller forskjellige dvergvarianter.

Men hvis du vil, kan du også ha et mini lysthus, en grussti og pyntegjenstander ved siden av – dette vil alltid gjøre en fortryllende scene i hagen din og vil sikkert tiltrekke nysgjerrigheten til naboene. All innsats blir deretter belønnet, tro meg!

Plantene vi valgte for dette innlegget vil tilpasse seg i minst en vekstsesong i en liten hage. Hvis plantene vokser for høye, kan du bare trimme dem litt. I varme klimaer kan du nyte containerhagen utendørs året rundt!

Der vinteren er kald, kan du beholde minihagen på et lunt sted i løpet av den kalde årstiden, for eksempel i din godt isolerte garasje, hvor temperaturen ikke faller under frysepunktet.

Alle fire av våre mini -prosjekter er enkle å gjennomføre.

En tur i parken

Gjør et brett og plantesamling til en nydelig komposisjon

design en mini hage smijernsbrett prydfontene

Et lite glasshus, bittesmå verktøy og potter i størrelse med fingerbøl – ​​slik fungerer designet som en detaljert studie. Plasser den på et stabilt system eller midt på et spisebord – nå har du et flott blikkfang! Lag en liten minihage som passer fantastisk på vinduskarmen eller står utmerket på hyllen.

Miniverktøy for minihage

en mini hage småstein og kobbertråd

Fargerikt levende teppe

Bruk bakdeksel for å lage en utrolig frodig bordplate. Lag først en flat, fast overflate. Om en måned vil bordplaten din, ca 50 cm i diameter, være full av fargerike blomster. Det ser bra ut, ikke sant?

Slik drikker du kaffe annerledes

lag et mini hage sidebord urter

Hvis du bor i et område med kaldt klima, må du fjerne plantene fra bordplaten tidlig på høsten og transplantere dem ute i hagen. På denne måten får du nye plantinger til våren!

En fest for sansene

lage en minihage med friske urter

Et hus for hagenissen

Flykte til et grønt og rolig område som minner om en skog, hvor moser trives og sopp spirer. Lag minihagen din som et ideelt sted hvor du kan vise noen geologiske skatter du har samlet mens du reiser, og som vil ha spesielle minner for deg.

Rett og slett magisk

lage en minihage miniatyreng

Plasser plantene på et skyggefullt sted der moser trives, da det er konstant fuktighet. Ta med minihagen i øyehøyde, dette er den beste måten å se den på!

Fargerikt dekorert serveringsvogn

Tenk på ideen om en flerbrukshage: spiselig, bærbar og til og med underholdning. Middagsspiset i spisestuen er klart for servering på et kobberbrett og et smijerns stativ. Hvem som helst kan ta forfriskninger fra det på sitt neste utendørs selskap. Flytt kurven på en serveringsvogn og bruk den som et dessertbrett eller midtpunktet i festen din! Uansett hjelper det deg å presentere en liten overraskelse for gjestene dine med et snev av eleganse! Flott, er det ikke? Du kan ha aromatiske drinker, velsmakende sideretter eller til og med kjøttdeig og selvfølgelig deilige desserter på den. Oppmuntre gjestene dine til å snappe! Stimuler samtalen ved å gjette smakene. Og hvis mynte ikke er din kopp te, prøv andre søte aromatiske urter! Valget er stort nok, ja?

for å lage en mini hage flettet kurv med jordbær