hagedesign design billig organisere blomster blomster idé statue

Design hagen billig

Vi nærmer oss høstsesongen, og nå er det ideelle tidspunktet for hagearbeid. Dette gjelder spesielt løvtrær og busker, eviggrønne arter og prydgress. På denne tiden av året kan du også kjøpe plantene til redusert pris, noe som gjør det hele enda morsommere.

Dette er resultatet av selgers ønske om å unngå å overvintre plantene i lagrene.

Dette forringer kvaliteten og forårsaker mange problemer.

Mange blir veldig begeistret når det gjelder kjøp av nye planter. I noen tilfeller grenser det til galskap. Noen mennesker har en veldig lang ønskeliste og ønsker å oppfylle den perfekt. Mitt råd: ta et par minutter og tenk igjen om hva du vil kjøpe.

Husk: Shopping er bare verdt hvis det passer perfekt til hagestilen din og forholdene i hagen din. Resten vil til slutt havne i en kompost.

Jeg anbefaler deg å stille deg selv følgende spørsmål før du handler:

Hvordan planten virkelig kan vokse på ønsket sted?

Gjør hagen billige blomster fargerike trapper utenfor området

Er jorda i hagen din ganske tørr og varm, er den utsatt for endringer i stormen, eller er hagen din skyggefull, kjølig og fylt med damp? Les instruksjonene for planten og se om den faktisk kan utvikle seg i hagen din.

Du må være spesielt oppmerksom på følgende kriterier: egnet klimasone, behov for sol (full sol, delvis skygge eller skygge), fuktighet (selv plantene som vokser i de tørreste områdene trenger vann og noen mer enn de andre).

Spør i området hvilken selger som er en erfaren gartner

Gjør hagen billige blomster fargerik skog gangsti

Det er bedre å ikke kjøpe fra Mr. Everyman. Diskuter med ham nøyaktig hvilken av instruksjonene for planten som ikke kan bli funnet:

– jordtype

– fuktighetsgrad

– vindtoleranse

– varmetoleranse

– Motstand mot stormer

– vekstrate

Så, etter alle disse kriteriene, fant du ut at planten vil vokse på ønsket sted? Nå kommer det neste viktige spørsmålet:

  Hvilken funksjon vil anlegget ha, og vil det kunne oppfylle dette med hell?

Design hagen billig, blomster hvite, originale

Leter du etter en plante som vil skape et fokuspunkt i hagen din? Da trenger du en mellom 3 og 8 meter i størrelse. De samme dimensjonene fungerer også fantastisk hvis du leter etter litt skygge og personvern. Disse kan brukes på en liten veranda eller foran vinduer fra gulv til tak.

Vil du foretrekke en tykkere nyanse eller bør treet tjene som tak for et rom som er festet utendørs?

Gjør hagen til billige blomster i hengekøye

Nå er regelen: jo større, jo bedre. Du bør fokusere på å finne planter over 10 fot høye.

Tenk på tilpasningen av hovedobjektet til de omkringliggende planteartene. Pass også på følgende: Planten, i sin mest voksne tilstand, bør ikke overstige ønsket høyde.

   Passer planten din hagestil?

Gjør hagen billige blomster fargerike sittegruppe sorte møbler

Vil du lage en stilig hage? Da bør du gjøre dette veldig forsiktig. Før du gjør noe valg, bør du spørre deg selv om det passer ideelt til dine dekorative behov.

Du kan kombinere fargede blader og blomster, uvanlige planteformer og stoffer. Disse må samsvare med det spesifikke designmålet eller den personlige smaken.

En hage i middelhavsstil trenger en veldig høy vekst. Deres skulpturelle former er helt annerledes enn når du designer hagen til en feriehytte.

Kanskje hagen din skal bestå av flotte farger

Gjør hagen billige blomster fargerike gangsti fortau røde blomster

De lagdelte grønne plantene i kombinasjon med røde blomster ville være en fantastisk løsning i dette tilfellet.

Så lenge plantene oppfyller dine personlige kriterier, er du på vinnersiden

Gjør hagen billige blomster hage gjerde inngang tre

 Kan du tilby riktig pleie til ønsket plante?

Design hagen rimelig materialer verktøy

Noen planter trenger bare mer oppmerksomhet enn andre. Gjødsling, behandling av sykdommer og epidemier, fastsettelse av hvileperioder og gaver kan koste mye tid og energi. Tenk nøye over hva du kan gjøre med det og velg riktig plante i henhold til dette kriteriet!

Er den valgte planten sunn??

Design hagen billig blomster fargerike betongbelegg

Charlie Brown -treet eller en busk med en særegen karakter kan være perfekt for hagen din. Men etter lang tid i selgerens hage kan disse plantene også være litt stresset.

Slik ser en sunn plante ut

Design hagen gunstig blomster plante pot blomster jord

– Bladene skal føles klumpete og faste og se deretter ut

– Planten skal ikke lide av skader fra insekter og sykdommer

– Røttene til trær plassert i linposer eller klumpet sammen bør også være hele og sterke

– De mindre plantene bør fjernes fra potter og røttene sjekkes. Hvis rotsystemet er godt utviklet, vil jorden holde seg sammen og ikke falle fra hverandre. De sunne røttene vil være hvite og faste. De svarte og brune røttene, så vel som de som er dekket med sopp, bør unngås. Forvikling er et annet dårlig tegn.

Planlegger du å kjøpe planter til din kjære og vakre hage til høsten? Forhåpentligvis føler du deg bedre forberedt på det nå

hagedesign billig organisere vann sunne planter