Sommeren er ikke langt unna, og den beste tiden på året kommer garantert raskere enn forventet. Nå gleder vi oss til hyggelige kaffetimer i morgenens kjølige og koselige middager på balkongen. Har balkongen din blitt designet slik at du kan tilbringe mye tid ute? Hvis ikke, vil våre smarte balkongideer være til stor nytte for deg. Først av alt, hvis du har begrenset balkongplass, ikke heng hodet. Selv den minste balkongen kan forvandles til et lite paradis i det fri. Der kan du tilbringe mange romantiske timer mens du beskytter personvernet ditt. Husk, det avhenger lite av størrelsen på balkongen din og mye mer av atmosfæren du vil skape der. De neste smarte balkongideene kan være en god inspirasjonskilde for deg og gi deg et insentiv til å gjøre den lille balkongen koselig!

Med våre smarte balkongideer kan du få det beste ut av din lille balkong ….

Balkongideer liten balkongdesign blomsterkasse full av planter bordstoler

… og skape et lite grønt paradis utenfor!

Balkong ideer liten balkong design mye grønt bord

For å gi deg ytterligere oppmuntring, ønsker vi også å presentere litt statistikk. Rundt halvparten av alle tyske leiligheter har balkong. I hver storby er imidlertid balkongene bare noen få kvadratmeter. Mange er av den oppfatning at ingenting kan gjøres på en så begrenset plass. Tuller du? Er du seriøs når du sier det! De neste balkongideene viser akkurat det motsatte. Ved hjelp av smarte tips og velprøvde triks, viser vi deg hvordan du kan skape en flott oase av velvære for sommeren også på den lille balkongen! For eksempel gir litt grønt på balkongen inntrykk av en hage. Grønne planter, urter, duftende blomster og sukkulenter forbedrer feriefølelsen. Komfortable møbler og koselige tepper, store gulvputer og små stoler vil også passe inn der, avhengig av din stil, smak og personlige preferanser. Du kan overbevise deg selv om dette med oss ​​i ord og bilder!

Fra balkongen kan du alltid nyte vakker panoramautsikt.

Balkongideer liten balkongdesign marineblå sitteputer

 Eller slapp av i det fri, godt skjermet og skjult for utsikten.

Balkongideer små balkonger skaper den perfekte avslapningssonen, godt beskyttet

  • Hvilket formål skal utformingen av en liten balkong tjene?

Før du begynner med de smarte balkongideene for utendørs design, må du være tydelig på hvordan du vil bruke den lille balkongen i fremtiden. Vil du at dette lille området i det fri skal være ditt tilfluktssted? Eller vil du tilbringe hvert ledige minutt ute om sommeren i stedet for å gå til parken i nærheten? Har du nok plass der til en grillenhet, eller er det uaktuelt å grille på balkongen for deg? Dette er alle spørsmål du må svare på selv først. Med en konkret plan i tankene er hver balkongdesign barnespill.

 Hvordan har du tenkt å bruke den lille balkongen i fremtiden?

Balkongideer gjør små balkonger veldig attraktivt designet i myke farger

Bruksformålet bestemmer da i stor grad stilen på innredningen og designen. Paletten av muligheter for små balkonger spenner fra klassisk og rustikk til moderne og fjernøsten til minimalistisk og puristisk. Utenfor kan du også kombinere elementer fra de forskjellige stilene slik at et harmonisk bilde skapes. Til syvende og sist er det viktig at du føler deg komfortabel på den lille balkongen din, at du finner indre ro og avslapning. Men hele designet, som du lager etter din egen smak og personlige stil, bidrar mye til dette.

Små Buddha -figurer og andre dekorative elementer kan bringe en fjernøsten stil til balkongen din.

Små Buddha -figurer og andre dekorative elementer

  • Smarte balkongideer for gulvdesign

Alle balkongideene som presenteres her tar sikte på å skape mer komfort og hygge i det fri. I de fleste tilfeller starter disse imidlertid med bakken. Ofte tenker man på forhånd at balkongen skal være en forlengelse av interiøret til utsiden. Av denne grunn må gulvdesignet være i full visuell harmoni med gulvet inne. I det minste når det gjelder farge, må de være godt koordinert. Du har gode balkongideer for gulvdesign å velge mellom. Vanlige eller fint mønstrede fliser er ofte førstevalget fordi de er slitesterke og værbestandige. Så er det andre alternativer som trepaneler eller rettere sagt klikkbare trefliser som er enkle å legge. Siden området er begrenset, ville det ikke kreve mye penger og tid å legge gulvet. I spesialforretninger kan du også finne spesielle balkongtepper laget av syntetiske fibre. Disse trosser vind og sol godt og bidrar enormt til komforten på balkongen.

 Når det gjelder gulvdesign på den lille balkongen, er det lett å føle seg overveldet.

Gulvdesign på den lille balkongen

Fliser, kunstgress eller et fargerikt balkongteppe?

Balkongideer liten balkongdesign smal balkong dekket med kunstgress

 Hva ville være best for deg og din komfort?

Balkongideer liten balkongdesign gamle lenestoler fargerikt teppe

  • Hvilke utemøbler passer til ditt begrensede balkongrom??

Avhengig av tiltenkt formål og stil, kan du velge utemøbler for den lille balkongen. Vurder den tilgjengelige plassen og kom i gang! Hvis du vil være praktisk og ikke vil bruke ekstra penger på nye balkongmøbler, kan du prøve å bruke de gamle møblene dine ute. Disse kan brukes på nytt, og så er de klare til bruk. For eksempel kan et lite bord og to gamle stoler få en ny finish og tjene deg trofast i mange år fremover, men denne gangen utenfor. Hvis du har nok plass til en liten sofa på balkongen, kan du betrakte deg selv som heldig. Din helt egen avslapningssone kan opprettes der! En eller maks to gulvputer ville også være en god idé.

 Gi dine gamle møbler en ny sjanse!

Balkongideer små møbler i balkongdesign laget av metall

Veggbekledning og utemøbler av tre er veldig trendy.

Utemøbler i tre

Lag et koselig lesehjørne: et varmt teppe i vakre, mettede nyanser er den visuelle aksenten på denne balkongen.

Balkongideer liten balkongdesign varm kasteteppe mettede farger setter en visuell aksent

Så kommer tekstilene som skaper den faktiske atmosfæren utenfor. Her mener vi duken, kastetepper, møbeltrekk og puffer som optisk bør matche gulv og veggdesign. Du kan bare lage et ensartet bilde ute med smart utvalgte farger! Tenk først på en fargepalett som vil glede øynene dine og føre til avslapning. Vi vil anbefale myke pastellfarger som beige, grå og himmelblå. For en bestemt feminin touch, kan du også velge gul, rosa eller lilla. Disse passer også perfekt til alle tretoner.

 Myke farger, myke teksturer og lyst tre skaper en veldig tiltalende atmosfære ute.

Balkongideer små balkonger designer myke farger

 Hvis du liker visuelle aksenter, kan du sette dem i mettede farger som rødt, vinrødt eller smaragdgrønt. Balkongdesign i fargen duo hvit-svart er alltid veldig merkbar. En i hvitt og marineblått bringer en tydelig feriefølelse til balkongen. Hele fargeskjemaet på den lille balkongen trenger ikke se overbelastet ut. Tvert imot må det virke luftig og så naturlig som mulig og visuelt forstørre det begrensede området.

Grønne planter er et absolutt must på hver balkong.

Balkongideer liten balkongdesign minimalistisk design

 Denne beskyttende veggen i bambus er definitivt en av de beste balkongideene.

Balkongideer liten balkongdesign beskyttende vegg laget av bambus liten sofa

 

  • Bygg inn en minibalkong i grønt og visuelt avgrens den

De neste balkongideene tar sikte på å kombinere grønningen av den lille balkongen med personvernet utenfor. Det er fullt mulig hvis du bruker de riktige Balkongplanter  velg og plasser dem på en smart måte. Siden det ikke er nok plass ute, anbefaler vi at du går opp. Det betyr å installere blomsterpotter og kummer på balkongområdet, en vegg som en vertikal hage å designe og omgi deg med mye grønt. På denne måten sikrer du en funksjonell personvernskjerm som bringer en sterk boks med natur til din lille balkong. Bambus- eller bambusmatter tjener akkurat dette formålet, for å beskytte deg mot nysgjerrige øyne. Blomsterkrukker og blomsterkasser på stedet kan plantes med hengende blomster eller med de som vokser oppover. I begge tilfeller er du optisk beskyttet igjen.

 Grønne planter er allsidige på den lille balkongen.

Balkongideer små balkonger skaper en koselig atmosfære

Vi har rapportert om passende planter til den lille balkongen i andre artikler på nettstedet vårt. Her vil vi gi deg flere balkongideer for grøntområdet utenfor, som faktisk er veldig praktiske. Hvis balkongen din ikke er langt fra kjøkkenet, kan du lage en mini urtehage utenfor. For eksempel å plante rosmarin og basilikum i et blomstertrug, ta vare på persille, salvie eller mynte ved siden av, hvorfor ikke lavendel også. Dette er gode og ganske nyttige balkongideer som understreker det naturlige utseendet utenfor og gir en frisk duft. Det beskytter deg også mot små insekter på varme sommerkvelder. Et annet viktig plusspunkt som du absolutt bør vurdere når du planter balkongen din.

En smal balkong uten grønne planter ser bar ut.

Balkongideer minimalistisk bord med minimalistisk design

Smarte balkongideer for utendørs belysning vil transportere deg til paradiset om kvelden.

Balkongideer liten balkongdesign utendørs belysning

  • Praktiske balkongideer for utendørs belysning

Sist men ikke minst vil vi henlede oppmerksomheten på praktiske balkongideer for utendørs belysning. Kort sagt, sett mange store og små lys utenfor og gjør deg komfortabel om kvelden. Lyktene og eventyrlyset er også et must for å sikre avslapning på sommerkvelder. Og ikke glem, fantasien og kreativiteten din er etterspurt i alle aspekter av balkongdesignet! Disse vil hjelpe deg med å lage en liten balkong som et utendørs paradis.

En dekorativ lykt med et lys gjør en stor forskjell.

Balkongideer liten balkongdesign varme kastetepper dekorative lyktelys

Konklusjon: Som du kan se, er det slett ikke lett å gjøre en liten balkong smakfull og stilig. Derfor kan de smarte balkongideene aldri ta slutt. Forhåpentligvis vil de også hjelpe deg med å skape et lite utendørs paradis.

 Praktiske balkongideer for din egen avslapningssone!

Balkongideer små balkonger skaper en koselig avslapningssone for to

Balkongideer design små balkonger skaper fargerik eksotisk atmosfære

 Hvis du liker det fargerikt ….

Balkongideer liten balkongdesign fargerik design vertikal hage

  …. eller foretrekker den puristiske stilen?

Balkongideer liten balkongdesign puristisk tregrønn plante to lenestoler laget av metall

Balkongideer gjør liten balkong godt beskyttet to stoler bord grønne planter

Balkongen må sees på som en forlengelse av interiøret til utsiden.

Balkongideer små balkonger skaper attraktiv grønn forlengelse av interiøret

 En sofa kan også passe på den lille balkongen.

Balkongideer liten balkongdesign snøhvit sofa krakk

Litt grønt oppdaterer de grå omgivelsene.

Balkongideer gjør at små balkonger blir litt grønne, frisker opp grå omgivelser

Balkong ideer liten balkong design sammenleggbart bord to stoler blomster