Ingefæren er en unik plante som har tonnevis av fordeler for menneskers helse. Å dyrke ingefærplanten i husforhold krever ikke mye innsats. Vi vil fortelle deg i dag hvordan du alltid kan få fersk ingefær gratis. Her finner du instruksjoner for dyrking i potter og noen tips for de perfekte vekstforholdene og omsorgen.

Ingefærplanten har også vakre blomster

Ginger blossom ingefær plante Voksende ingefær selv

Plant ingefærplanten

Ingefæren kan også dyrkes gjennom frø. Men vi anbefaler at du skaffer deg en organisk ingefærpære. Du kan kjøpe disse i alle supermarkeder.

Den beste tiden å plante ingefær er fra slutten av vinteren (februar-mars) til begynnelsen av sommeren (juni-juli).

Skjær knollen i biter på 5 til 10 cm. Hvert stykke skal ha minst ett øye. For å stimulere veksten, la de kuttede bitene ligge i en bolle med lunkent vann over natten.

Bruk en bred og grunne gryte med god drenering slik at røttene kan vokse fritt. Fyll denne med næringsrik pottejord. Sett nå ingefærbitene med øynene (knoppene) opp i jorden og legg ytterligere 1 til 2 cm tykt jordlag over dem.

Tips: Hvis potten er omtrent 40 cm i diameter, kan du plante flere planter, men avstanden mellom ingefærbitene bør være minst 15 cm.

Ha ingefærbitene i vann

Å dyrke ingefær selv Plante en ingefærplante

Få næringsrik jord til ingefærplanten

Voksende ingefær selv ingefær plantepleie

Skuddene kan nå en høyde på over en meter

Plantepleie ingefærplante Voksende ingefær selv

De riktige vekstforholdene og omsorgen

Vann hver dag, gjerne om kvelden. Vannlogging må imidlertid ikke dannes slik at røttene ikke råtner. Imidlertid kan for lite vann få rhizomet til å tørke ut. Sett gryten på et lyst og varmt sted, men uten direkte sollys. For å skape et varmt, fuktig klima kan du dekke potten løst med film og legge den på en vinduskarme med en radiator under. Det kan ta noen uker før de første skuddene vises.

Ingefærplanten bør vannes daglig, men moderat. Etter omtrent 7 til 9 måneder, når bladene blir gule, kan du høste de første knollene. Før høsting er det godt å gradvis redusere vanningen og deretter la den stå helt ute. Du kan bruke hele rotstokken eller bare kutte av en del av den. Hvis det dannes øyne på det gjenværende stykket, kan dette plantes om i frisk jord.

Det er så lett å alltid ha fersk ingefær i nærheten. Ta godt vare på ingefærplanten, så blir du rikelig belønnet for den!

Høst fersk ingefær hjemme

Planting ingefær Dyrk din egen ingefærplante

Nå må du vanne ingefærplanten daglig, men moderat

ingefær plante vokser ingefær selv plantepleie

høst ingefær ingefær plante ingefær planting

Å spise ingefær rå er veldig sunt

ingefær rå spise ingefær plante planting

Velg ut ingefær med knopper

Voksende ingefær selv ingefær plante Planting ingefær

Oppnå en rik høst med riktig omsorg

Voksende ingefær Voksende ingefærplanten

ingefær plante ingefær plante plantepleie

Behandle ingefæren til pulver

Lag ditt eget ingefærpulver Dyrk din egen ingefærplante

Forbered kandisert ingefær selv

Kandisert ingefær Voksende ingefærplanten