De engelske rosene er blant de mest praktfulle hageplanter. Vi skylder oppdretteren av engelsk opprinnelse, David Austin, deres eksistens. De gjør det bra sammen med andre rosesorter. Du vil også finne et stort utvalg innenfor deres art. Det er engelsk busk, klatring, stilk, rambler og potte roser.

Denne sorten plantes praktisk talt hele året. Unntak er årstidene med dyp frost eller uutholdelig varme. I det følgende gir vi deg et innblikk i de vakreste variasjonene av den engelske rosen. Vi avslutter deretter med noen tips for stell og avl.

boscobel rose

Engelske roser av typen Boscobel

De engelske rosene av arten Boscobel er veldig kompakte. Du skiller disse etter den lakserosa fargen. Disse rosene har en lang blomstringstid. Den strekker seg fra våren til den første frosten. Boscobel brukes veldig ofte til å dekorere inngangsdører eller gjerder.

Den sjenerøse gartner klatrerosen buet i form

Den sjenerøse gartneren

Denne engelske rosen er også rosa, men nyansene er mye lysere. Den viser en koppformet blomst og fortryller med sin ekstremt delikate aroma. Den sjenerøse gartneren kan bli opptil 3 meter høy. Dette skaper buede busker.

Emma Hamilton med oransje blomster

Lady Emma Hamilton

En annen veldig populær engelsk rose er Lady Emma Hamilton -arten. De ytre bladene på blomsten er mørkerøde. Innvendig vises disse ofte i oransje. Duften er sterk og fruktig. De vokser veldig godt i potter.

Claire Austin blomstrer

Claire Austin

De engelske rosene i Claire Austin -stil antas å være noen av de mest elegante. Knoppene har en veldig lys sitronfarge. Når de hever seg, blir de kremhvite. Blomstene er veldig store og duften er en blanding av myrra og vanilje.

gyllen feiringsgruppe blomster

Golden Celebration

En av de viktigste egenskapene ved Golden Celebration er de store blomstene. De varierer i diameter fra 8 til 14 cm. Fargen er veldig mettet og minner om eggeplomme. Med denne nyansen skriver sorten seg fantastisk i veldig moderne sammenhenger. I blomstringsperioden kan den vise forskjellige andre toner. Disse er veldig ofte rosa, fersken, kobber.

gertrude jekyll blomster på nært hold

Gertrude Jekyll

De fleste blomstene er mettet rosa. Spissene er mye lysere og midten har en blek bringebærfarge. Duften av Gertrude Jekyll er veldig sterk. Den brukes til mange dufter og parfymer. Passer også til festlige buketter.

Prinsesse Alexandra av Kent flere blomster

Prinsesse Alexandra av Kent

Også altfor stor og med en varm rosa farge. Prinsesse Alexandra av Kent viser den edle prakt par excellence. Noen ganger ser det ut som blomstene skinner fra dem. Rosene har en behagelig og frisk te -aroma. Jo mer disse visner, jo tydeligere er det en sitronaksent i dem.

Tips for omsorg for engelske roser

Som allerede understreket i begynnelsen, bør du unngå den kalde og varme sesongen når du planter. Ellers kan du føle deg helt fri i denne forbindelse. Skal være til våren kutte de engelske rosene vil. Ulike arter trenger forskjellige mengder vann. Du bør alltid finne ut om dette når du handler. Som guide trenger du mellom en halv liter og en hel liter når du vanner. Plantene bør vannes mellom mars og mai. Dette bør gjøres to eller tre ganger i uken for de unge og en gang i uken for de allerede inngrodde.

Avstanden er også viktig. Ideelt sett bør dette være rundt en halv meter mellom de forskjellige plantene. De engelske rosene trenger regelmessig befruktning for optimal utvikling. Det er best å gjøre dette om våren og deretter i slutten av juli.

Når det gjelder hagedesign, har de en veldig stor frihet på grunn av størrelsen og størrelsen på veksten. Bruk dette til å lage et veldig individuelt konsept.

Lær mer om omsorg for engelske roser i en blomsterpotte i videoen nedenfor.

Boscobel

boscobel flere blomster

Den sjenerøse gartneren

Den sjenerøse Gardener klatrerosen inngang

flott fasade med engelske roser

The Generous Gardener klatring steg forskjellige bruksområder

Den sjenerøse gartneren steg

Lady Emma Hamilton

Emma Hamilton krydrer husfasaden

Emma Hamilton lett aksent

Emma Hamilton med oransje blomster

Claire Austin

Claire Austin på veggen

Claire Austin blomstrer

Claire Austin med andre roser

Golden Celebration

Golden Celebration praktfull gruppering

Gertrude Jekyll

gertrude jekyll i hjørnet

Prinsesse Alexandra av Kent

prinsesse alexandra av kent blossom

prinsesse alexandra av kent blossom 2

prinsesse alexandra av kent busker

prinsesse alexandra av kent mot naturlig hage bakgrunn