nydelig hagelandskap fargerike blomster ta hensyn

Fantastisk hagelandskap fullt av fargerike blomster – hagedesign med stil

Mestre fargekunsten i hagen din!

Ja, hvis du følger våre hagedesigntips, kan du få et vakkert og til og med dramatisk landskap med fargerike blomster og mye grønt løvverk.

   Plasser blomster med lignende utseende side om side

fantastisk hagelandskap fargerike blomster idé gress

Du kan legge til et interessant og til og med dramatisk utseende i hagen din ved å plante flekker med dine favorittblomster. De tilbakevendende fargene tiltrekker definitivt øyet og gir en sammenhengende følelse. Her, for eksempel på bildet, kan du se den røde salvien som lyser noen steder i hagen.

  Alt endrer seg med årstidene

fantastisk hagelandskap fargerike blomster sesonger

Naturligvis endres hele farghavet fra sesong til sesong. Med litt planlegging kan du imidlertid alltid ha vakre farger i hagen din – bare vær oppmerksom på blomstringstidene til de enkelte plantene. For eksempel vokser rosa, lilla eller blå blomstrende løkblomster og stauder om våren; Vi har sommerlige røde og rosa blomster i de varme månedene, deretter krysantemum og busker i gylne, oransje eller røde toner om høsten.

      Lag fargene i henhold til ditt daglige program!

nydelig hagelandskap fargerike blomster design

Du kan velge fargene i henhold til ditt daglige program. Hvis du er ute i hagen stort sett på kveldstid og kan beundre landskapet ditt, kan du velge planter med sølvfarget løvverk og hvite blomster. De skinner og lyser vakkert ved solnedgang. Hvis du tilbringer mesteparten av tiden i hagen om morgenen, velger du lyse blomster og blader, noe som vil gi deg en lykkelig start på dagen!

 Nyt de lyse fargene!

fantastisk hagelandskap fargerike blomster friskhet vakker

Nyanser av rødt, gult og oransje fanger øyet veldig raskt, så bruk fargenes kunst og bruk blomster i disse fargene som fokuspunkter i hagen din.

      Lag lag med planter!

fantastisk hagelandskap fargerike blomster aksenter design

Det ser interessant ut når du kan danne lag med forskjellige farger. Som du kan se her, skaper de rosa og blå hortensiaene myke striper i denne hagen. Under er det en oransjegul stripe og så kommer det vakre lavendelbåndet.

   Velg fargepaletten selv!

fantastisk hagen landskap fargerike blomster hage skur tre

 En enkel måte å generere mye interesse på er å velge en bestemt fargepalett. Velg noen farger som passer godt til hverandre. Ikke bare ser dette vakkert ut, fargevalget ditt har sterk innflytelse på alt rundt.

Lag et blomsterduk!

fantastisk hagelandskap fargerike blomster sittegruppe rottingmøbler

Vanlige vegger er perfekte for å presentere teknologi. Men bare vegger ser fryktelige ut i en hage full av blomsterbed. Så vær forsiktig så du ikke gjør en slik feil – ikke la en vegg være så grå og bar, plante klatreroser rett foran den, om noen år vil du ikke se mye av veggen!

   Planter i alle mål!

fantastisk hagelandskap fargerike blomster arbor

Store klynger i en enkelt nyanse gir sterkere innvirkning enn mindre klynger. Dette trikset er effektivt både når du bruker en enkelt plante eller dyrker forskjellige planter med samme farge på ett sted. Et dramatisk crescendo kan oppnås i landskapet ditt med en vakker strek av rød og blå.

    Blomsterbeholder

vakkert hagelandskap fargerike blomster beholderplanter

Fargespillet er ikke begrenset til blomsterbedene. Vi vil ikke glemme blomstene i beholderne. En vakker keramikkpotte ser også like fortryllende ut som blomstene i den!

   Komplementfarge med teksturer

fantastisk hagelandskap fargerike blomster benk grønt tre

Landskapsstrukturer som gjerder, pergolaer og sommerhus kan også legge til en viss visuell appell til hagen din, spesielt hvis du bor i et snødekt vinterklima. Dette kule blå hodelaget på bildet er i tråd med plantingen her: flerårige pelargoner og lilla Thalia i hagen, hvor en rød dør også kan sees og en grønn benk krydrer hele utseendet.

  Tenk trinn for trinn!

fantastisk hagelandskap fargerike blomster rosa farger

Å bestemme hvordan du skal plante hele gården din kan være skremmende. Så gjør det lettere, tenk trinn for trinn. Det fungerer ikke på en gang! Form blomsterbedene, plant favorittblomstene dine, og fortsett deretter!

  Neste nivå

vakkert hagelandskap fargerike blomster former gress

Velg trær med fargerike blader (for eksempel bøk).

  Lys opp skyggefulle flekker

vakkert hagelandskap fargerike blomster potteplanter

I hver hage er det skyggefulle flekker som vi kan belyse, eller i det minste prøve å, med lyse, glødende blomster!

 Lilla øverst ser flott ut!

fantastisk hagelandskap fargerike blomster løvverk blomstrer trinn

Gylne blader fanger øyet umiddelbart – det gjør også lianene! Og planter med lilla, rødbrune eller plommefarvede blader er spesielt trendy. Denne fargen prakt skiller seg godt ut i hagen og blander seg perfekt med mangfoldet av farger i hele landskapet.

 Vanlige flekker

fantastisk hagelandskap fargerike blomster løvverk

Den enkleste måten å komme med en uttalelse med farge er å velge en enkelt nyanse. Hvis du vil skape dybde, kan du bruke forskjellige farger.

 Lag kontraster

fantastisk hagelandskap fargerike blomster kontraster

Hvitt skiller seg best ut ved siden av svart – dette er velkjent – så bruk den samme ideen i hagedesign for å skape kontrast. Du kan gjøre dette ved å kombinere planter med lyse blomster og mørke blader eller, som vist her på bildet: en lilla blad gir en sterk bakgrunn for de hvite, velduftende pelargoniene.

Skille seg ut

Fede farger står alene, de er alltid iøynefallende, så prøv nyanser av rødt, oransje og gult, de er perfekte for ethvert landskapstil. Vi håper du liker å velge favorittfarger, og tenk alltid på våre nyttige tips! Fargekunsten er virkelig noe som også kan læres!

Følelse av et større uteområde

fantastisk hagelandskap fargerike blomster frisk utendørs plass