fargerike busker diabolo i vinrød

Fargerike busker for ditt unike hagedesign

 I dag presenterer vi deg for 27 flotte, fargerike busker som vil gi hagen din en særegen teft. De har interessante navn og unike karakterer. De kommer fra hele verden og gir deg mye glede. Inviter disse eksotiske og få dem til å føle seg hjemme!

Over kan du se den første planten fra samlingen vår – diabolo blære spar. Hjemmet til denne busken er Nord -Amerika. Vinterhard og robust, planten overlever perioder med varme og tørke. Kaninene og hjortene ignorerer ham vanligvis. Løvverket er lilla og vil se nydelig ut i hagen din. På begynnelsen av sommeren har planten delikate hvite blomster, og om vinteren skrellet barken av på en merkelig måte. Hennes botaniske navn er Physocarpus ‘Monlo’ og blir opptil 3 m høy.

 Svart eldste

fargerike busker sambucus eva

Den svarte elderen er en veldig elegant plante og mange gartnere ble ganske enkelt forelsket i den. De lilla-svarte bladene ligner en fin heklet blonder. Hennes latinske navn er Sambucus ‘Eve’. Den vokser veldig raskt og er lett å ta vare på. Den er ca. 2,5 m høy og har en diameter på ca. 3 m.

Parykk bush

fargerike cotinus busker

Parykkbusken eller Cotinus er en veldig merkelig skapning. Bladene er som fløyel. Om vinteren skifter de fra lilla til oransje-rødt, og om våren blomstrer planten med delikate rosa blomster. Noen ganger kan parykkbusken nå opptil 4 m i høyden. Planten er robust og elsker nesten alle typer jord.

Rosa weigela

fargerike weigela rosa busker

Den rosa weigelaen er en liten busk med stor påvirkning. Den blir omtrent 1,5 m høy og har nydelige rosa blomster om våren. Det er tørkebestandig og dyreliv som hjort spiser det normalt ikke.

Stauchveronika

fargerike busker i lilla

Her kommer Stauchveronika. Vakre lilla blomster pryder de elegante bladene, som sakte går fra lilla til grønt. Planten er middels stor og kan nå en høyde på 2,5 m. Det er en eviggrønn skjønnhet.

Blå gjedde rose

fargerike busker av rosa glauca

Rosa glauca eller kalt blå gjedde rose. Det er ikke en klassisk rose, men en busk som kan bli opptil 2 m høy og har magiske grålilla blader. Vakre rosa blomster pryder planten på sensommeren og hyben dannes om høsten, som deretter tiltrekker seg fuglene.

Nandina sky bambus

fargerike busker nandina monum

Nandina ‘Monum’ er det botaniske navnet på denne fortryllende planten. Den skifter farge hele året. I utgangspunktet som en ung plante er bladene lilla og over tid blir de mørkegrønne. Om vinteren blir løvet mørk lilla. Himmelen bambus er omtrent 1,5 m høy.

Hvis du også ser på de neste flotte buskene og buskene fra samlingen vår, vil du oppdage at hver enkelt har sin egen sjarm. Men de har alle noe til felles – de vil gjøre hagen din fargerik og unik. Velg favorittene dine og inviter dem til hagen din med kjærlighet og glede.

Loropetalum

fargerike busker loropetalum chinense

Rose Glow Barberry

fargerike busker berberis thunbergii

Bladder spar ‘Dart’s Gold’

fargerike physocarpus busker

Drue eldste

fargerike busker sambucus racemosa

Sawara sypress

fargerike busker chamaecyparis pisifera

Gullgrønn spindelbusk

fargerike busker euonymus fortunei

Eddik -treet

fargerike busker rhus typhina

Japansk aksillær busk

fargerike busker spiraea japonica

Kolkwitzie

fargerike busker kolkwitzia

Harlequin Willow

fargerike busker salix integra

Japansk aukube

fargerike busker aucuba japonica

Kinesisk lanterne

fargerike busker abutilon pictum

Den duftende blomsten

fargerike busker osmanthus heterophyllus

Holly

fargerike busker ilex aquifolium

Cornus alba

fargerike busker cournus alba

hortensia

fargerike busker hortensia macrophylla

daphne

fargerike busker daphne burkwoodii

Weigela Florida

fargerike busker weigela florida

Fjærbusk

fargerike busker fothergilla major

Honey bush

fargerike busker melianthus major