Hvis du vil fjerne et vepsebo, må du tenke på det i god tid og ikke handle hastig eller irritert. Fordi dette faktisk er en alvorlig sak som er lovlig regulert i Tyskland. Nemlig høyt Federal Nature Conservation Act det er forbudt å “forringe eller ødelegge habitatene til ville dyr og planter uten rimelig grunn”. Så hvis et vepsebo ikke utgjør en akutt og umiddelbar fare for liv og helse, må du ikke fjerne eller ødelegge det i det hele tatt. Ellers får du bøter på 5000 euro eller mer, som kan øke til 50 000 euro, avhengig av vepsearten og forbundsstaten. I de følgende linjene finner du flere nyttige punkter om hva du skal gjøre i tilfelle et vepsebol i huset eller hagen.

Få vepseboet fjernet av eksterminatorer eller birøktere

fjerne veps reir handle rett

Veps er nyttige vesener

Selv om veps ikke er like populære som de hardtarbeidende biene, er de faktisk et av de nyttige insektene som dreper mange skadedyr. Som et eksempel: en stor vepsekoloni kan spise rundt 1 kg insekter per dag. Dette er bladlus, larver, Colorado -biller og andre uønskede beboere i hagen.

I tillegg tar veps en aktiv rolle i naturlig pollinering av planter og er også en viktig matkilde for forskjellige fuglearter. Det er mange vepsearter hjemmehørende i dette landet, men de som irriterer oss mest over kaffe og kake utendørs eller på grillen er i de fleste tilfeller vepsene fra vepsefamilien. Spesielt vanlig veps (Vespula vulgaris) og tysk veps (Vespula germanica) kommer ofte i tvil i denne sammenhengen.

Veps sørger for den naturlige balansen i hagen

Fjern vepsebolet riktig

I utgangspunktet er veps fredelige og blir bare aggressive når de føler seg truet. I tillegg er de spesielt tiltrukket av visse stoffer som søte drikker eller mat. Her finner du ut hvilke enkle naturlige midler du kan bruke til å drive bort de flygende bråkmakerne og hva du bør passe på når en veps nærmer seg.

Få vepseboet fjernet

Når kan et vepsebo fjernes? Spesielt når det ligger rett ved siden av huset eller hagestua. Loft, rulleskodder, takoverheng osv. Er blant de mest populære stedene som vepsene foretrekker. Hvis du har små barn eller allergikere i huset, bør du handle raskt og oppsøke erfarne spesialister. Dette er skadedyrsbekjempere / utryddere eller birøktere. De har tilstrekkelig kunnskap om oppveksten til vepsene samt nødvendig spesialutstyr.

Du er på den sikre siden av igangsetting av eksperter

Fjern vepsebolet fra eksterminatorer

Dette er imidlertid ikke en gratis tjeneste. Å fjerne et hvepsreir, avhengig av størrelse og tilgjengelighet, kan koste rundt 150 til 250 euro. Når det gjelder leiehus og leiligheter, påtar utleierne kostnadene og bør derfor informeres av leietakerne i god tid.

Det er også et alternativ for et vepsebol som ligger direkte. Du kan opptre på en veldig dyrevennlig og miljøbevisst måte og søke hjelp fra en birøkter eller en miljøvernorganisasjon, som da ikke ødelegger reiret, men flytter hele vepskolonien og reiret. Denne prosedyren er faktisk mye billigere. Vanligvis er det maksimalt 120 euro.

Spesielt når reirene fremdeles er små, kan de flyttes enda lettere

fjerne små veps reir tips

Viktig! Vi fraråder på det sterkeste å røyke ut vepseboet og bruke høytrykksvannrenser. I begge tilfeller blir veps ekstremt aggressive, og du risikerer ikke bare å bli stukket flere ganger, men også forårsake brann eller alvorlig skade på huset.

Røyking av et vepsebo kan være ganske farlig

Vepsreir forbudt

Vannstråle er ikke i det hele tatt effektivt for å fjerne et vepsebo

Fjern vepsebol forbudt

Så vær avslappet når du oppdager et vepsebol i huset eller i hagen. Du skal under ingen omstendigheter prøve å ødelegge det på egen hånd. Ikke kom for nær vepskolonien og ikke gjør raske og kaotiske bevegelser, som insektene kan oppfatte som en trussel. Søk profesjonell hjelp og oppfør fornuftig og, om mulig, på en dyrevennlig måte!

Mange vepsearter foretrekker jorden for reirene

veps reir fjerne jord

Men gamle bjelker og stokker er like populære og ettertraktede

fjerne vepsebolkostnader

Hulrom og ubrukte hagemøbler gir tilstrekkelig plass og sikkerhet for vepsekolonien

Få vepseboet fjernet av fagfolk