Har hagen din blitt overkjørt med uønskede planter? Hvis du lurer på hvordan du fjerner ugresset, har du kommet til rett sted. I denne artikkelen vil vi se på noen ekstremt effektive metoder for å rydde et stort område med invasive og problematiske ugress.

Hvordan fjerne ugress?

Fjern ugress Ugress luke store områder Fjern ugress Tips Løvetann

Selv om mange mennesker er raske til å ty til farlige kjemikalier for å drepe ugress, er det ofte mye bedre og mindre skadelige metoder for bekjempelse av ugress som du kan inkludere i hagearsenal for å sikre at de irriterende plantene ikke har en sjanse!

Ugress ugress i din egen hage

Fjern ugress Ugress luke store områder Fjern ugress Tips for plener

Beste metoder for fjerning av ugress i et stort område

Trekk ut unautaut

Det er mange effektive metoder du kan bruke når det gjelder ugressbekjempelse. Avhengig av størrelsen på området du vil fjerne ugress, må du imidlertid vurdere forskjellige typer verktøy. For eksempel, hvis det er et lite område som trenger rengjøring, kan du ganske enkelt trekke ugresset ut med hendene.

Ugress akkurat ved hånd plukke ut

Fjerne ugress Luke store områder Fjerne ugress Tips Hansker

Å trekke ugress manuelt er den enkleste metoden, men hvis hagen din er stor, kan dette arbeidet være ganske vanskelig. Imidlertid, hvis du planlegger å gjøre omfattende manuell luking, må du bruke vanntette hansker. Det kan også være lurt å ha en fin, komfortabel madrass i nærheten!

Bruk hansker når du fjerner ugress!

Bekjempelse av ugress Luking av store områder Tips for fjerning av ugress

Mulching

Når det gjelder ugressbekjempelse, er dette en av de mest effektive tilnærmingene. Ved å spre mulch over området du vil fjerne ugress, blokkerer du effektivt ugressfrøene. Som et resultat får de ikke sollys og kan ikke lenger spire.

Bare spre et lag mulch mellom plantene du vil ha i hagen din for å unngå at ugresset vokser. Bare husk å holde mulken noen centimeter unna hver plante for å forhindre råte og motvirke insektinvasjoner.

Spred et lag mulch i hagen din

Weed Removal Weeding Omfattende verktøy for fjerning av ugress

Bruk en elektrisk ugressskjærer

Hvis du har å gjøre med et spesielt stort område, kan det være lurt å investere i en elektrisk ugressskjærer. Dette er et ekstremt kraftig og effektivt verktøy når det gjelder å rydde en hage full av ugress raskt og enkelt.

Med en enhet som denne kan du kvitte deg med gjengrodde ugressflekker i hagen din på kort tid. Denne enheten hjelper også med å holde kantene på plenen skarp, og det er et praktisk og uvurderlig tillegg til enhver gartneres verktøykasse.

Elektrisk Kjøp ugressfres

Weed Cutter Weed Removal Weed Weed Omfattende tips for fjerning av ugress

Nettopp vannplanter i hagen

Også kjent som drypp vanning, er denne praksisen å vanne bare plantene du vil ha og unngå å vanne ugress i områder der det ikke er velkommen, for eksempel hageområder. B. på stier og andre uplantede områder.

Selv om dette betyr større nøyaktighet i vanning, vil din innsats for å stjele ugresset lønne seg over tid.

En strategi du kan bruke er å kjøre en drypp- eller sugeslange under mulken for effektivt å vanne plantene mens du lar ugresset bli uvannet. Ved å forhindre at ugresset får vann, reduserer du spiringen av frøene med opptil to tredjedeler.

Hvordan vanne hageplanter?

Fjerne fjerning Weed Weed Omfattende tips for fjerning av ugress Vanning

Reduser åpne områder

Med jord som er rik på næringsstoffer og godt drenerende, er det alltid en god idé å eliminere åpne områder i hagen så mye som mulig for å redusere ugressvekst. Du kan gjøre dette ved å plante plantene dine nærmere hverandre for å kvele ugress som vokser ut av bakken ved å gi skygge.

Planlegg og lag blomsterbed

Fjerne ugress Luke store områder Fjerne ugress Tips for senger

Hold plenen og hagekanten fri for ugress

Har du noen gang lagt merke til at det vokser mye ugress på kantene på hagen eller tunet ditt? Ved å holde kantene slått, kan du bedre forhindre ugress i å invadere. Imidlertid er det nesten umulig å gjøre en god jobb med en gressklipper på kantene på plenen og i nærheten av plantingsbedene.

Du kan bruke en gressklipper for disse områdene, som lettere kommer til ugress. De fleste trimmere er spesielt gode for denne typen jobber, spesielt når det er sterke, solide ugress i bakken.

Bruk en gressklipper

Fjerne ugress Weed weed omfattende Fjerne ugress Tips for plenkanter

Ugressfjerning er enkelt, selv under disse forholdene, hvis du bruker riktig utstyr

Fjerne fjerning Weed Weed Omfattende tips for fjerning av ugress

Plantekster

Det er mange dekkvekster du kan plante som vil spre seg relativt lett, for eksempel hvete, bygg, kløver og så videre. Disse plantene er vanligvis nyttige og kan brukes som ugressundertrykkende avlinger i noen situasjoner.

Et alternativ til denne metoden er å bare la ugresset vokse … midlertidig. Ved å oppmuntre ugresset til å vokse før du planter hagen din.

Alt du trenger å gjøre er å legge flere ark med klar plast over hagen din tidlig på våren for å varme jorda slik at ugresset kan spire. Når ugresset har vokst noen centimeter over bakken, kan du trekke dem ut – røtter og stilker, før du planter dine egne planter i hagen.

Det er et lurt triks

Fjern ugress Ugress ugress over et stort område

Konklusjon

Som du har sett, er det mange forskjellige strategier du kan bruke for å kvitte deg med sta, uønskede planter i hagen uten å ty til farlige kjemikalier. Så velg mellom metodene nevnt ovenfor, og du fjerner ugresset i hagen din på kort tid!

Nyt den velstelte hagen din! Å fjerne ugress har aldri vært så enkelt som det er i dag.

Weed Weed Omfattende tips for fjerning av ugressUgressfjerning Omfattende tips for fjerning av ugress Fjerne ugress Weed weed omfattende Fjerne ugress Tips vårenFjerne ugress Luke ugress for hånd