Balansen i din egen kropp og liv ser ut til å være den moderne veien til helse. Med forurensningen og andre katastrofer vi er vitne til, innser flere og flere at det er det riktige å gjøre. Hagedesignet skal tjene til å gjenopprette vår forbindelse til naturen. Bruk av giftstoffer og kjemi er tydeligvis ikke innskrevet i denne livsfilosofien. Deler du også denne oppfatningen? Er du klar til å gjøre en liten ekstra innsats og bekjempe skadedyr på en miljøvennlig måte? Da er du den riktige leseren for vår artikkel “Nyttige insekter i hagen”.

Det er mange planter som tiltrekker seg fordelaktige insekter i hagen

Hageideer naturlig hage

Spredning av fordelaktige insekter i hagen – det høres mye vanskeligere ut enn det faktisk er!

Nyttige organismer i hagen kan lett kjøpes og bosettes. Så det er ikke så komplisert i det hele tatt! Det blir bare mer komplekst hvis du vil tiltrekke deg disse fordelaktige insektene på en naturlig måte. Det ville selvfølgelig også fungere da, men vi skriver om det litt senere.

Hvis du ikke har tid, kan du bare hente en samling av de kommersielt tilgjengelige insektene som er best egnet for ditt tilfelle. Prisen for de kvalitative tilbudene av fordelaktige insekter er for tiden mellom 20 og 30 €.

En naturlig hage vil lett tiltrekke seg de nyttige insektene

sunne levende fordelaktige insekter i hagen naturlige hage

Hva slags fordelaktige insekter trenger du egentlig i hagen??

I de fleste tilfeller trenger du fordelaktige insekter mot bladlus. Det er en rekke insekter som lever av dem, og de er både enkle å finne på markedet og er godt egnet til å tiltrekke seg passende planter. Men det er også andre skadedyr som kan dukke opp i hagen din. Finn ut nøyaktig hvilke de er, og kjøp de riktige fordelaktige insektene. Her er en veldig nyttig liste med skadedyr og deres motstandere, som dere alle kan bruke!

Slik ser et insekthotell ut

Insekthotell - hageideer naturlig hage

Planter som tiltrekker seg fordelaktige organismer

Kanskje du har tid og lyst til å bruke noen planter som tiltrekker seg fordelaktige insekter. Forresten, denne metoden kan utfylle kjøpet av nyttige insekter, men ikke erstatte den! Du kan kjøpe fordelaktige insekter og oppmuntre dem til å spre seg med de riktige plantene. De mest populære plantene for å tiltrekke fordelaktige insekter vil være frukttrær, stauder, ville urter og blomster. Tusenfryd er ikke bare vakker, men også veldig nyttig for dette formålet. Kornblomster er også veldig populære blant fordelaktige insekter. Du bør også vurdere å trekke edderkoppmidd, rovmidd og øreparykker.

Viktig tips: Hvis du har kort tid, kan du også finne de riktige viltblandingene. Den store fordelen her er at det også vil stå på emballasjen hvilke fordelaktige insekter plantene som selges i hvert tilfelle kan tiltrekke seg.

Lær hva hvert insekt er nyttig for

Naturlig hage - ideer om hagedesign

Insekthotell for fordelaktige insekter

Hvis du vil ha fordelaktige insekter i hagen din permanent, er bruk av det såkalte insekthotellet fornuftig. Dette er lett å tukle med og til og med ganske enkelt under visse omstendigheter. En blomsterpotte eller et annet kar kan fylles med et egnet materiale, for eksempel kokosfibre. Halm ville like godt tjene her. Fargen på fartøyet er også av stor betydning. De lyse nyanser tiltrekker seg insektene. Spesielt brennende nyanser som rød eller oransje ville være ideelle for dette formålet. Mal karet i denne nyansen. Forresten, hvis du gjør insekthotellet vakkert, kan det også tjene som en attraktiv hagedekorasjon. En annen populær type insekthotell er laget av perforerte trebiter. For å gjøre dette trenger du bare en logg, og bor deretter hull i den med de riktige verktøyene.

Noen planter som er populære blant fordelaktige insekter

Naturhage naturlige hageideer sunt liv

Beskytt deg mot insektene

Så fordelaktige insekter i hagen har klare fordeler og er ganske enkelt en del av moderne hagedesign. Men ulempene er også åpenbare, nemlig at du vil ha noen ubudne gjester med deg i hagen, men også hjemme! Men det er en rekke metoder du kan bruke for å holde disse utenfor interiøret i hjemmet ditt. Du kan også bruke avstøtende midler for å beskytte kroppen din. Med insektene forblir hagen din mer miljøvennlig, og du beskytter helsen din. Så det er verdt å ofre litt av din egen komfort!

Vet du hvilke fordelaktige insekter du trenger i hagen din?

Naturlige hagehage ideer

De “gode” insektene sparer deg for kjemi

Naturhageinsekter ideer

Fordelagtige insekter er veletablerte i moderne hagedesign

Naturlig hage moderne hagedesign

Naturlige hage fordelaktige insekter i hagen

De fordelaktige insektene passer inn i det moderne komfortbegrepet

Nyttige insekter ideer naturlig hage