Hvis en blomst kan erklæres for “dronningen” blant sine like, er det rosen. Hvem andre får denne verdensomspennende anerkjennelsen? Hvilken annen utstråler slik verdighet og har tilskrevet en så positiv betydning i alle kulturer? Rosene har bare auraen for det. Men som alle dronninger krever de også passende omsorg. Hvis du vil gjødsle roser, må du være forberedt på en viss innsats og mye konsentrasjon. Men hvis du elsker disse blomstene, ikke nøl eller gi opp. Introduksjonen vår er designet for å hjelpe deg med å huske hovedprinsippene for rosepleie. Deretter kan du fordype deg i hvert enkelt aspekt avhengig av detaljene i problemet ditt.

Rosene må gjødsles tre ganger i året

hagedesigntips gjødsle roser

Når bør du gjødsle rosene??

Et av de vanligste spørsmålene er når du skal gjødsle rosene. Spørsmålet i seg selv er litt forvirrende. Rosene må faktisk befruktes flere ganger i løpet av et år. Den første gangen ville være rett etter den første frosten, deretter etter den første blomstringen og til slutt på slutten av sommeren.

Når det gjelder de eksakte månedene, betyr det at du gjødsler rosene først i april, deretter i mai eller juni, og til slutt i august eller begynnelsen av september senest.

Det finnes både naturlig og menneskeskapt gjødsel

roser på engen gjødsler roser

De forskjellige gjødselene

De fleste fora anbefaler å velge mellom kunstig og naturlig gjødsel. Men vi synes det er ganske misvisende. Til slutt er det muligheten til å kombinere de to metodene for best mulig effekt. Naturlig gjødsel er selvfølgelig bedre for naturen og helsen vår. Men det gjør absolutt en stor forskjell i hvilke beløp du bruker dem. Kunstgjødsel er ofte den bedre ideen for nybegynnere innen rose, grønnsaker og plantepleie generelt. De fleste erfarne gartnere foreslår at du bruker naturlig gjødsel som kompost i april. I mai og juni, dvs. i den andre fasen etter blomstring, brukes ferdige produkter av høy kvalitet. Kumøkk eller andre naturlige alternativer bør fullføre denne syklusen på slutten av sommeren.

Sørg for å strø gjødsel rundt rosene

roser gjødsler gårdsplassens innredning

På dette tidspunktet vil vi si noen flere ord om gjødsel som er kjøpt. Mesteparten av tiden antas de å være fulle av kjemi. Imidlertid er det flere og flere trendy produkter på markedet som er laget av miljøvennlige komponenter. Dette ville unngå bryet med å fullføre gjødsel selv, noe som mange synes er demotiverende og irriterende.

Rosene er en glede for alle i hagen

roser befrukter barnehageideer

Hva slags naturlig gjødsel er det??

Hvis du er ny innen plantepleie og hagearbeid, vil du sannsynligvis lure på hvor mange forskjellige alternativer til naturlig gjødsel det er. Her er en liste med den:

  • øl,
  • Kaffegrut,
  • Fruktskall med mange vitaminer og mineraler,
  • Mineralvann,
  • Ulike typer te (helst gjennom brukte teposer),
  • Ku- og hestemøkk,
  • Bark mulch,
  • kompost.

Listen kan være mye lengre. Stort sett er poenget at gjødselen som brukes er rik på mineraler, med fosfor, oksygen, kalium og nitrogen som alltid spiller en hovedrolle.

Bladene vil fortelle deg når du har befruktet for mye

roser gjødsler roser bryr seg om roser ideer

Ja, du kan faktisk tilfeldigvis overfôre rosene!

Det skjer at folk overdriver det med gjødsel. Dette skjer litt vanskeligere med de naturlige stoffene. Men det er ingen reell garanti her heller. Hva kan du gjøre og hva trenger du å vite slik at du ikke trekker en linje gjennom din egen innsats? Først bør du få PH av jorda din kryss av. Det er en ideell verdi du bør strebe etter. Det er omtrent mellom 6 og 7. Jo nærmere du er, desto mindre gjødsel trenger du. I tillegg bør du nøye se på bladene på rosene. Hvis du begynner å bli gul, skyldes det mest sannsynlig mye gjødsel. Med kalium kan du imidlertid gjøre opp for alt.

De enkelte rosetypene har forskjellige spesifikasjoner

roser gjødsler vakre blomster

Gjødsling og kutting av rosene

En grunnleggende feil ville være å kutte rosene umiddelbart etter gjødsling. Det vil skade dem og begrense veksten. Å kutte rosene er et tema i seg selv. Du bør ideelt sett sjekke om dette er nødvendig i ditt tilfelle. I så fall må du ikke starte før sent på høsten. Det er en rekke roser du ikke trenger å kutte! Det er heller ingen befruktning hvis du planlegger å forplante rosene dine ved stiklinger i år.

“Dronningen av blomster” takker deg for innsatsen!

roser gjødsler vakre roser

Du kan bare gjødsle rosene på senhøsten

roser gjødsler vedlikehold av hagen

Hvis du vil forplante rosene ved stiklinger, bør du avstå fra å gjødsle

roser hage ideer gjødsler roser

Resultatene kan se så vakre ut med riktig omsorg!

Eng med roser gjødsler roser