hagearbeid om høsten gressplen grønn belysning blomster bakgård

Fall Hagearbeid – Vet hva du skal gjøre nå slik at du kan beholde hagens skjønnhet?

Til høsten er det på tide å “sjekke” situasjonen i hagen. Du ser for å se om noen planter har brent ned på grunn av den store varmen, om noen dyr har forårsaket skade og om ugresset har kommet ut av kontroll.

Slik forbereder du din egen hage til høsten.

hagearbeid i høstbelysning lyspære

Når høsten kommer, må du strebe etter litt forfriskning. Fordi hagen også har noe å by på denne sesongen.

Søk i hagen etter problemområder

I hagen min begynner jeg alltid med å “sjekke” om det er problemer. Gresset er grønt i år takket være den flittige vanningen. Men det var også mange døde planter som måtte feies bort. Man måtte fortsatt fjerne ugresset og de forsømte områdene kan oppdateres igjen.

Nyt de solfylte høstdagene i bakgården

hagearbeid i høst gressplen grønn bakgård

Når man ser på utsiden, må man se nøye på alle områdene på gårdsplassen. Dette inkluderer også de uten gress. Ugress og store planter kan bråke på steinete stier. Noen ganger er det verdt innsatsen for å fjerne småsteinene og gjenopprette gresset og småsteinene.

Eliminer ugresset

hagearbeid om høsten borte steiner

Grensene mellom de forskjellige grusbanene må også være klart definert. Sjekk deretter vegetasjonens helse. Er det ugress som vokser for nær plantene? Er det prøver som utvikler seg dårlig på et bestemt tidspunkt? Gjør små forbedringer som kan gjøre det lettere å vokse?

Blomstene dine trenger spesiell omsorg om høsten

hagearbeid i høst småstein plante sukkulenter

Kanskje du må flytte plantene til et nytt sted? Har du hyller: soltoleransene må gå til det høyeste nivået. Ikke bekymre deg for feilene du gjør. Du lærer mye av det.

Plantene i de støpte mursteinene utvikler seg fantastisk takket være utstillingen i full sol

hagearbeid i høst blomsterpotte sukkulenter enkel stell

Vedlikehold gresset, grusområder og stier

Etter de første trinnene beskrevet ovenfor, er du deretter klar over mengden og typen arbeid. Når du gjør det, bør du være oppmerksom på at ikke alle områder krever umiddelbar behandling. I lys av det faktum at alt om vinteren vil bli dekket av snø og få planter vil vokse, er det ikke nødvendig å dekke alle hullene med jord nå. Bedre å la det stå til våren!

Spar deg selv for det unødvendige arbeidet!

hagearbeid om høsten bort bakgård plen planting

I mitt tilfelle måtte jeg ta mer hensyn til småsteinområdene. Ugress har bosatt seg permanent og blandet med steiner fra de forskjellige områdene.

Forfriskning, gryter med skjønnheter

hagearbeid om høsten bort bakgård blomsterpotter

Med gresset og områdene med småstein i god form, vil du til slutt være gjennom. Da kan du vie deg til de morsomme tingene. For meg personlig er dette plantene i krukkene.

Liker du kaktus?

høst hagearbeid saftig kaktus plante vinter

Vil du ikke utstyre utendørsbordet med frodig grønt? Nedenfor ser vi en gryte i mynte med sukkulenter. De er vakre og veldig enkle å vedlikeholde.

Sukkulenter er lette å ta vare på planter både om sommeren og om vinteren

høst hagearbeid blomsterpotte saftig plantepotte

Kanskje du også vil ha en elegant og moderne kombinasjon som denne nedenfor, som du oppnådde gjennom den grå blomsterpotten? Nå har du tid til å gjøre det.

Nyt skjønnheten i blomsterpotteplantene hele året

hagearbeid i høst blomsterpotte sukkulenter

Kanskje du forsømte noen planter i blomsterpottene om sommeren, og disse har da blitt for store for krukkene sine? Gjennomfør dette!

Store blomsterpotteplanter har en forfriskende effekt og setter aksenter

hagearbeid i høst gress blomsterpotte grønn bakgård

Vil du ha litt mer farge i livet ditt? Du kan også forbedre høstens sjarm med noen få planter med livlige farger. Den nye sesongen krever et nytt utvalg. Hvorfor ikke gi deg selv litt ekstra glede med gerbera -tusenfryd, for eksempel.

Rødt og oransje er blant høstens vakre varme farger

hagearbeid i høst blomsterpotte rød gerber friskhet

Høstens farger er uimotståelige, og kontrasten med sine egne grønne blader er forfriskende vakker.

Hvis du planter nye planter, er kontrasten spesielt viktig. Et godt eksempel kan sees på bildet nedenfor. Der kan du se en gressplante, som er fullført av fargen burgunder og hvete. De ser super gode ut på bakgrunnen av limet.

Det er på tide med nyanser av høsten

hagearbeid i høst blomsterpotteplanter lett å ta vare på

Et annet godt valg for høsten er croton. Bladene er fulle av røde, oransje og gule nyanser og disse spiller super godt sammen med de grønne.

Storslåheten til de varme høstfargene

hagearbeid i høst blomsterpotte blomster rom farget

Forskjønne verandaen din

Vær like mye oppmerksom på verandaen som på selve gården. Du vil sannsynligvis trenge å oppgradere uteserveringene, spesielt hvis du har hatt mange fester. Passende midler finnes i de tilsvarende butikkene.

Tenk også på rollen som hagemøbler

høst hagearbeid møbler stol stillas

Da må du kanskje tre om setene. Du kan bruke denne muligheten til å fornye fargepaletten. Mesteparten av tiden koster ikke det hele mer enn to dager.

Fyll deg komfortabelt i din egen hage

hagearbeid i høstinnredning stol stillas setepute grå

Nå har du gjort alt! Sett deg ned og nyt fargene og frisk, raskt skiftende luft av høsten!