Alle som bestemmer seg for et hagedesign med steiner, vil gjerne bruke Dekorativ grus. Fordi grus gir deg mange muligheter til å designe en vakker hage med grusområder. Fin eller grov og i forskjellige farger: grus i hagen skaper en naturlig teft og et ryddig utseende. Det spiller imidlertid noen rolle hvordan du bruker grusen i hagen. Bruk av grusrist ville være en praktisk løsning, fordi gangsti, oppkjørselen, parkeringsplassen og terrassen er gjort mye mer stabil og ryddig på denne måten …

Design hagen med grus – Middelhavet spisestue med dekorativ grus

småstein, middelhavshage, spisestue

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Grusstier og grusbed har en unik sjarm! Disse er spesielt populære i moderne, engelske eller japanske hager, så vel som i landlige hager. Men du kan nyte dem bedre uten å bekymre deg for deres levetid!

Ofte opprettes grusbed i en hage i stedet for grønne områder. De gir en fin kontrast til den grønne plenen. De ser flotte ut hele året. De er fantastiske blikkfang, men er de også lette å ta vare på? Grusområder skaper generelt et moderne hageutseende. Men det er ikke nok bare å spre småstein i hagen … Noen få skritt fører til den vakre hagen med grus!

Slik designer du en grushage?

De som ønsker å gi hagen sin et naturlig og samtidig særegent utseende, vurderer ofte en grushage. Ikke misforstå imidlertid at en grushage krever lite arbeid! Imidlertid kan du ikke bare dumpe grusen i hagen! Først når du kjøper den nødvendige mengden grus, begynner det virkelige arbeidet! Det er flere forberedelser som må gjøres. Luking og utjevning gir starten. Å legge et ugressbekjempelsessystem er neste trinn. Hvis du vil plante planter, klipp bare på de ønskede stedene! Urter, tørkebestandige staude stauder eller gress er best egnet for grushagen din, i tillegg til middelhavsplanter. Du kan gjøre disse i små grupper, men de må virke naturlige. Din vakre grushage er nesten klar!

Design hagen med Taunus småstein

hage med grus taunus småstein deco ideer hage

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Hvis du vil designe en dekorativ grushage, bør du forvente en optimal gruslagtetthet på minst fem til åtte centimeter tykk. For mindre arbeid i grushagen, legg en ugrasfleece under gruslaget ditt.

Etter at du har designet vakre grusstier og senger i hagen, bør du rengjøre dem regelmessig fra bladene slik at det ikke dannes ugress. Men hvordan designer du vakre, lettstelte og ikke-merkende innkjørsler og hagestier? Ved hjelp av en grusrist!

Hva er trinnene til en grushage?

småstein hage blomsterbed plen kant

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Hva er grusgitter?

For at grusen ikke skal forskyve seg når du går og kjører videre, er det lurt å bruke grusgitter under grusoverflatene. Dette gjør overflaten lett å gå på og kjøre på. Du kan deretter gå på dette området med høye hæler uten problemer, og til og med rullestoler og sykler er enkle å gå videre. Du får også mer stabilitet og grusoverflaten er lettere å ta vare på. Denne stabile basen består av Grusrist, også kalt grus -honningkaker eller grusstabiliseringsplater. Dette er plastplater som ligner honningkaker. På denne måten er hagestier, innkjørsler, parkeringsplasser og terrasser designet for å være stabile, ikke-merkede og lette å ta vare på. Grunnen til dette er at grus holdes på plass i rutenettet, noe som gir det mer stabilitet og blir mer ryddig. Grusrist er tilgjengelig med og uten ugressbekjempelse.

Grus honningkaker bidrar til et funksjonelt hagedesign

hage med grusmarmor grus grusrist

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Så grus er et fint alternativ til betong- og plenrist i hagen. Dette er også et fint visuelt blikkfang. Men planlegg og utform grushagen din riktig, slik at du har lite arbeid å gjøre senere!

Grusbed kontrasterer vakkert med den grønne plenen i hagen

hage med grus hagesenger dekorativ grus

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Velg en passende farge for det dekorative gruset

hage med hvit grus design hageområder

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Rad dekorativ grus med gulvplater

hage med steinhage, avslapningsområde

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Ornamental grus passer perfekt i en japansk hage!

hage med grus prydgrus japansk hage

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Ornamental grus er et flott blikkfang i den moderne hagen

hage med småstein uvanlige deco ideer decokies

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Dekorasjonsgrus i hvitt og svart sikrer en utmerket fargekontrast i den moderne hagen

hage med grus prydgrus svart og hvitt

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Hvit marmorgrus er et stilfullt blikkfang

hage med grus hvit marmor grus friske hage ideer

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Damm dekorert med dekorativ grus tiltrekker alles oppmerksomhet!

hage med grus speil dam prydgrus

Kilde: Zierkiesundsplitt.de

Lag en eventyrlig gangvei i prydhagen

hage med grus hage sti prydhage

Kilde: Zierkiesundsplitt.de