Løsninger for planter med fuktig jord i gårdsplassen

Har den utilstrekkelig befruktede jorda hindret deg i å plante frukt og grønnsaker i år??

Du bør definitivt ikke gi opp hagearbeid. Det er mange måter som gjødsling kan forbedres på, og i mange tilfeller kan man til og med forvandle landskapet til en frodig, grønn oase.

 Du kan lage høybed og terrasser for å plante ting der.

Fortsett gjerne å få mest mulig ut av regnhagen din, som er full av urter og moseplanter. I dette tilfellet er høsten et godt tidspunkt å transformere hagen pent. Denne artikkelen vil guide deg gjennom 10 måter du kan oppnå dette på.

Når du får barn hjemme, har du mye å gjøre. Kombinasjonen av vann og skitt gir full jobb. Dette kan enten bli en sølepytt eller et hull. Noe sånt kan også minne oss om en bekk i skogen. Det er noe spennende ved å drive vannet, som er grunnlaget for vår eksistens, i riktig retning.

 De av oss som har “problemet” med å ha for mye vann, kan gjøre mye av det. Nærmere bestemt kunne vi bestemme strømningsretningen slik at den skulle passere gjennom bergarter, grus, mose og planter. Miljøet blir da tørt.

 Nå kommer vi til forskjellen mellom en enkel grøft og en regnhage. I det første tilfellet har vi å gjøre med noe som ikke er annet enn et hull som samler smuss. Det andre handler om din evne til å se fremover og kontrollere ting.

 Grøften har en enkel funksjon for å samle opp overflødig vann. Dette oppbevares alltid under huset. Grøftene er stort sett tette av ugress. De er dekket av gjørme og blir ranet fra jorden til en tilstand av erosjon.

  Lag en regnhage – 10 løsninger for fuktig jord

Løsninger for planteslag for fuktig jord gårdsplassen

Denne jobben er faktisk ikke så ille som det kan høres ut for noen mennesker. Du trenger bare å konvertere steinene og grusen til et bekk med naturalistisk utseende. Det vil være ugress, men steinene og grusen vil gjøre sitt beste for å stoppe dem fra å vokse.

 Først må du bestemme hvor vannet vil renne. Om fjellet nedenfor ville være det mest åpenbare spørsmålet. Det er best å unngå å tømme inn i naboens eiendom. Hvis du har en lav del av hagen der vannet vanligvis samler seg, kan du også lede vannet dit.

 Jorden kan også plantes med eviggrønne planter og urter som tåler stillestående vann.

 For å få hagen til å se mer naturlig ut, bør du følge jordens linjer og variere bredden på elveleiet. Plant mange aksentplanter i hjørnene av stien.

   Velg planter som kan overleve å ha “våte føtter”

Løsninger for blomsterbed i hagen med fuktig jord

Selv om du ikke planlegger en regnhage, bør du fortsatt se etter en som vil takle dine naturlige forhold. De kan være litt vanskeligere å finne ut enn tørketolerante arter. Men du har mange alternativer hvis du vet hva du er ute etter.

 Installer en grøftinfiltrasjon

Løsninger for fuktig jord gårdsplass hagedesign småstein dekorativ mose

Hvis hagen ikke passer for din livsstil og formen på landskapet ditt, kan infiltrering av infiltrasjon være en billig løsning i ditt tilfelle. Det er en perforert slange som samler vannet og bringer det bort fra eiendommen. Du kan gjemme den mellom de dekorative steinene eller grusen. Dette er den beste løsningen når det gjelder hardscaping, for eksempel i en hage eller en gangvei. Du kan dekke det hele med plen eller vegetasjon. Så du kan gjødsle området uten at det hele virker åpenbart.

 Infiltrasjon infiltrasjon har naturligvis også visse ulemper. Det absorberer vannet sammen med alle de skadelige stoffene det kan inneholde. Så det fører til forurensning av miljøet.

 Å bruke regnhagen og infiltrasjonsinfiltrasjonssystemet samtidig ville være en annen løsning. Infiltrasjonsinfiltrasjonen kan åpne for regnhagen slik at det skitne vannet behandles der.

 Det beste du kan gjøre er å rådføre deg med en landskapsarkitekt som kan finne den beste løsningen for deg.

 Lag en containerhage som overgår alle andre med kvalitet

Løsninger for fuktig jord gårdsplass hagedesign steinvegg

Vil du dyrke grønnsaker eller andre plantetyper? For å gjøre dette trenger du godt befruktet jord. Du vil dermed få nødvendig befruktning, som du trenger for vekst. Enhver beholder kan være god så lenge de har små hull i bunnen. Men hvis du insisterer på estetikk, bør du velge materialer som keramikk, terrakotta og vakre steiner.

 På bildet her kan du se veldig attraktive blomsterpotter, som sikrer rask drenering og ser veldig attraktive ut. For å lage dem ble sement, torvstrø og perlestein blandet. Det har også blitt laget til en vakker form.

Oppskalere plantesenger

Løsninger for metaller med stoler i fuktig jordhage

Foretrekker du en mer ensartet hage? For å gjøre dette trenger du et utvalg av planter i potten. Så du kan lage en virkelig stor beholder som hever hagen over bindingen og gjør den lett å forstå. Vanligvis lages dette i en rektangulær form. Men faktisk kan disse strukturene være så elegante som du vil at de skal være. Imidlertid må de stole sterkt på sikkerhet.

 Planlegger du ikke en loftseng? Du kan deretter berike jorden med noe som kompost.

Konverter nedløpet

Løsninger for hageanlegg i fuktig jord

Fontener og fossefall er populære blant mange mennesker på grunn av bevegelsen de bringer til landskapet. Men de kan koste mye, enn si omsorgsarbeidet du trenger og forårsaker.

 Vurder i stedet å gjenbruke nedløpene og konvertere dem til et naturlig, vanngivende verktøy. Selvfølgelig bør det ikke øke vannregningen.

 Du kan også samle vannet gjennom et PVC -rør. Dette lar deg samle vannet fra takrennene. Se også etter en attraktiv fasade for nedløpsrøret.

 I tillegg til det landlige utseendet, har bambusen her også en asiatisk appell. En enkelt plante kan holde vannet tilbake.

Heng en regnkjede

Løsninger for fuktig jord gårdsplass hagedesign steinstein

Har du tenkt på å bytte ut nedløpsrøret med en paraply? Det er en serie tilkoblinger og boller som leder vannet mot bakken. De kan være veldig attraktive i utseende. De bestemmer også hastigheten som vannet renner til bakken.

  Integrer en solterrasse

Løsninger for utvendig eksteriør på terrassen med fuktig jord

Regnvann er en gave fra naturen. Men den har også en vag side, spesielt når mange går på den.

Det første du må gjøre i dette tilfellet er å fjerne vannet fra basen. Å bygge en uteplass kan hjelpe deg med å nyte utendørs uten å bli skitten på føttene.

 Denne løsningen er ikke bare praktisk, men også veldig eksklusiv. Du lager et virkelig invitert bilde for gjestene. Du kan også bruke trelistene i stedet for de skitne stiene. For å unngå å rømme fra panelet ved et uhell, bør du også installere belysning.

Erstatt gjørmen med småstein

Løsninger for benk med hage i fuktig jord

Solterrasser og promenader er fantastiske, men de er ikke for alle. Men denne løsningen er ikke for alle, og du må definitivt investere mye penger i den. Du kan alltid løse svampproblemet ved å legge til stein eller småstein, for eksempel.

 Fjern gresset og si hei til mosen

Løsninger for fuktig jord gårdsplass hagedesign mosetre

Til syvende og sist vil jeg oppmuntre deg til å bli flere venner med mosen. Det er et fantastisk alternativ til plener. De fleste fuktige delene har allerede kolonier av mose, som er gjemt under ugress. Fjern skadedyrene og gi de “gode plantene” en sjanse til å leve.