rosehagen skikkelig omsorg for hvite roseblomster

Ultimat omsorg for rosenhagen

 Liker du roser? – Med våre tips kan de vakreste rosene vokse nær deg! Tro oss, følg rådene våre!

 De to viktigste tingene du trenger for å komme i gang med rosene dine, er å sørge for at de vil trives under de rette vekstforholdene og at du planter dem ordentlig.

Alle roser vokser best i full sol – ta godt vare på rosehagen

rosehagen skikkelig omsorg for rosa hyggelig vår

Alle roser vokser best i full sol, på fuktig, godt drenert jord som er rik på organisk materiale. Sørg for at rosene dine får minst seks timer med direkte sollys om dagen. Hvis de får mindre lys, vil plantene ikke blomstre godt og være mer utsatt for skadedyr og sykdom.

Mens noen roser liker skygge bedre enn andre varianter, trives roser ikke på skyggefulle steder.

Sørg for at rosene dine får minst seks timer med direkte sollys om dagen

 rose garden skikkelig omsorg for rosa hyggelig gjerdedør

Rose dyrking

Roser med bare røtter kan kjøpes om våren. De er ganske enkelt pakket inn som en serie røtter i torvmose eller noe lignende materiale som holder fuktigheten godt. Det er best å kjøpe roser med bare rot når de er i dvale eller bare begynner å vokse.

Rosene plantet i containere er vanligvis litt dyrere enn de med bare røtter, men de er lettere å dyrke. Du trenger bare å grave et hull omtrent dobbelt så bredt, men ikke dypere enn rosenpotten. Ta rosen ut av beholderen og løsne røttene. Spred dem når de har vokst sammen i en sirkel rundt rotkulen. Sett røttene i bakken og legg litt jord på toppen og rundt, og så kan du vanne den nyplantede blomsten din! Det er så lett å dyrke roser!

 Ta vare på rosene om vinterenrosehagen skikkelig omsorg for hvit vinter

Flere tips for å dyrke roser:

Sørg for å vanne rosene godt etter at du har vokst. Spesielt hvis du planter rosene om sommeren, er det en risiko for at rosene tørker ut de første ukene etter dyrking. Legg derfor et 5-7,5 cm tykt lag mulch på bakken rundt rosestenglene. Dette hjelper jorda med å beholde fuktigheten samtidig som det forhindrer ugressvekst. Dette kan også fungere som en barriere mot jordbårne sykdommer, som deretter sprer seg til blader.

 Å kutte rosene

Vedlikeholde rosenhagen riktig Skjære hvite roser

Klipp rosene dine regelmessig, men de vil være frodige, sunne og fulle av blomster! De fleste gartnere beskjærer rosene sine om våren, like før plantene begynner å stå opp. Når du beskærer rosene, må du sørge for at luften kan strømme fritt gjennom planten.Hvordan gjøre det – det er veldig enkelt: ikke la igjen døde grener eller små svake pinner!

Skjær ut de visne blomstene!

rosehagen skikkelig omsorg for forebygging av hvite roser

Å hakke ut de visne blomstene høres ikke bra ut, men det betyr at du kutter av de falmede blomstene – det vil få rosene dine til å se bedre ut, det vil også bidra til å forhindre sykdom og deretter oppmuntre rosene til å fortsette å blomstre.

Vanning av rosene

rosehagen skikkelig omsorg for hvite roser vanning

De fleste rosesorter er ikke super tørke tolerante, så hold dem hydrert regelmessig for å holde dem sunne og blomstrende. Tommelfingerregelen her er: roser foretrekker omtrent en tomme vann per uke. Men det høres litt misvisende ut. Det er viktig at du vanner på en slik måte at vannet går dypt, til røttene, der det holder seg fuktig lenger. Bruk en vanningsslange for å holde rosene dine sunne! Slangen siver vann direkte fra roserøttene ned i bakken. Bladene holder seg tørre, så rosene dine tåler mange sykdommer.

 Ernæring av planter – gjødsel

rose garden skikkelig omsorg for hvite roser idé

Hvis hagen din er velsignet med rik jord, eller hvis du regelmessig bytter den med kompost eller andre former for organisk materiale, trenger du sannsynligvis ikke ekstra næring til plantene dine. Men hvis jorden din er dårlig, eller hvis rosene dine vokser i beholdere, må du gjødsle. Gjødsel er veldig nyttig for deg i dette tilfellet.

Friske, velduftende roser i myke, lyse farger

rose garden skikkelig omsorg for rosa hyggelig friskhet

I de fleste tilfeller er alt du trenger en allsidig hagegjødsel. Bare følg instruksjonene på emballasjen.

Du kan bli fristet til å bruke mer gjødsel enn anbefalt. Overfôring kan skade rosenrøttene eller til og med drepe plantene dine. Ta vare her!

Rosene i beholdere kan ikke mate ordentlig, da må du mate dem i tillegg. En enkel løsning er å bruke urteløsning. Du trenger bare å bruke den en eller to ganger i sesongen, og det er nok, det vil gi næring til plantene dine i flere måneder.

Fantastisk, fantastisk rosehage og et åpent lysthus i tre    rose garden skikkelig omsorg for rosa blomster lysthusDelikate, friske oransje rosenblad

rosehagen skikkelig omsorg for rosa oransje      Hvit trebenk midt i rosehagen – mørkerøde og hvite blomster

rose garden skikkelig omsorg for hvite røde blomster bank