Ettersom begynnelsen av sommeren nærmer seg, ser vi frem til varmt solskinn og klar himmel hver dag. Kanskje det er derfor vårt eget hjem virker litt trangt for oss, og vi blir alle oftere trukket utenfor. Det er ganske forståelig, fordi mottoet for de kommende månedene er: skape et koselig uteområde og bli der så lenge som mulig. Men hvordan kan du unne deg noe slikt? Mange huseiere har en liten hage, og storbybarna har kanskje ikke en i det hele tatt. Men du bør ikke bli motløs av dette, for selv små hager kan fantastisk utformes og forvandles til vakre oaser av velvære i det fri. I denne artikkelen ønsker vi å presentere flotte hagedesignideer for små hager som også er egnet for små balkonger og terrasser. Vi ønsker å fortsette å hjelpe til med å flytte stua utenfor eller i det minste forlenge den. Du vil finne ut hvordan du gjør dette om et øyeblikk!

 Bor ute – det er mottoet for alle naturelskere og hageeiere i sommer!

Designideer for små hager

Hvert uteareal har et stort designpotensial som du bare må utvikle riktig. Men har du alltid tid og fritid til å ta vare på detaljer og ta hensyn til små faktorer? Absolutt ikke! Derfor prøver vi i dag å få mest mulig ut av et begrenset uteareal med noen tips for utemøbler og gulv.

I en annen artikkel omhandler vi passende farger, dekorasjoner og belysning for attraktivt hagedesign, nok en gang i et lite rom. I begge tilfeller blir vi guidet av ideen om at du ikke trenger å gå glipp av komforten du har i dine fire egne vegger i den lille hagen. Lag derfor et fantastisk designet sted å slappe av, kort sagt en koselig utendørs stue. Enkle, men komfortable møbler, mange koselige kasteputer, lys, lykter og lys skaper den koselige atmosfæren utenfor. Vi har utarbeidet tre designideer som vil lede deg til ønsket oase av velvære i et lite område.

 Føl deg som hjemme i den lille hagen og unne deg en pause!

Designidé for små hager. Laminatvegg av tre

  • Hagedesignidé 1: velg strategisk sted å slappe av

Først må du strategisk velge stedet å slappe av i den lille hagen. På den ene siden skal plassen utenfor være lett tilgjengelig fra alle sider. Det ville være fantastisk hvis det var bare noen få skritt fra hovedhuset. I tillegg må stedet beskyttes mot vind og utsikt, så solrikt og varmt som mulig. Sørg for å bruke de eksisterende forholdene når du designer hagen. Ta en titt rundt det som er rundt, og hva du kan bruke til dine formål. En stein eller mur ville være akkurat der. For det første sikrer du deg et sted som er skjermet for vinden, og for det andre lar det deg beskytte personvernet ditt. Men hvis du ikke har en slik vegg, må du tenke på kreative muligheter for ønsket hagedesign. For eksempel kan et hodelag, en enkel trelamvegg eller høye dekorative planter fungere som god lagbeskyttelse ute.

 Den beste hagedesignen er en som beskytter personvernet ditt.

vakkert møbelteppe

  • Hagedesign 2: Få utemøbler som er værbestandige

Når det gjelder hagedesign, kan du ikke hoppe over aspektet ved komfortable hagemøbler. Det er åpenbart. Det er også et stort utvalg i spesialforretninger, fra polstrede til veldig enkle stykker, slik at hver hageeier kan finne de riktige møblene eller settene for sitt designkonsept. Unødvendig å si, disse må registrere seg perfekt i den lille hagen din. Du trenger bare å velge værbestandige og holdbare utemøbler som tåler sol og regn.

 Sett opp en koselig utendørs stue utenfor!

Designideer koselig utendørs stue

Men før du løper til den nærliggende møbelbutikken eller gjør noen undersøkelser på internett for fine hagemøbler, vil vi gjerne gi deg et ekstra tips: Ta en titt i kjelleren eller på loftet i huset ditt, kanskje er det en glemt møbel der som kan få en ny sjanse. Slike gjenstander kan vekkes til nytt liv på en rimelig måte ved å male dem på nytt eller sy nye trekkputer til dem. Det kan ikke nektes at slike møbler gir hagedesignet ditt et individuelt preg og introduserer rustikk hygge og umiskjennelig sjarm til uteområdet ditt.

Gamle møbler og tekstiler får nå en ny sjanse.

Design ideer små hager

  • Hagedesignidé 3: design gulvet i den lille utendørsoasen din

Vil du at det skal være varmt eller ganske kaldt under føttene når du tilbringer lang tid ute i det lille rømningsstedet ditt? Et flislagt gulv kan fantastisk passe dine behov og visuelt sveise hele konseptet med hagedesign sammen. Men det er også andre alternativer, inkludert brostein, murstein eller tregulv. Du kan også sette et teppe ute hvis det ikke regner for ofte i ditt område. Et mønstret teppe vil tilføre den lille hagen mer farge og visuell variasjon og få det til å se enda mer innbydende ut. Vi anbefaler deg derfor aldri å forkaste dette alternativet og tenke et par ganger om du trenger et teppe ute eller ikke.

Et grått, geometrisk mønstret teppe passer fantastisk på de grå tregulvbordene og forsterker sjarmen til dette utendørs designet.

Fine designideer liten hage

Les også vår neste artikkel om designtips for små hager og bygg ditt eget designkonsept, avhengig av tilgjengelig plass ute og budsjettet.

Hvis du følger våre smarte hagedesignideer, vil du snart lage et komfortabelt uteområde for deg selv, for familiemedlemmer og beste venner. Vi krysser fingrene!

 Enkle hagemøbler kan gjøres mer attraktive med fargerike kasteputer.

Design ideer små hager enkle hagemøbler

 Du kan også tillate deg noen aksenter i den stilige designen.

Stilige designideer setter fargerike aksenter

Alle ville tilbringe lang tid i denne lille oasen av ro, ikke sant??

Design ideer for å sette opp en liten oase av ro som bor på landsbygda

Fremfor alt, ved å designe utearealet ditt, uttrykker du din individualitet.

Designideer uteområde

 … og viser en god følelse av estetikk

Stilige designideer små hager

Mønstrede gulvfliser gir dynamikk til dette uteområdet.

 Gulvmønstrede fliser

 Å flytte spisestuen utenfor – det er mottoet for mange designideer for små og store hager.

Design ideer for små hager, flytting av utendørs spisestue

Men å lage en avslapningssone i boho -stil er definitivt verdt det.

Designideer små hager Relax-Zine Boho Style

 Enkelt designet, innbydende utseende!

Designideer for små hager er enkle midler som er innbydende

 Alt ville være mulig hvis du ville slappe av ute!

Drop Cloth Decorating

Kurvmøbler med stripete polstrede puter er fremdeles veldig på moten!

Designideer for små hager med kurvmøbler

 Å bygge hagemøbler selv er også trendy.

Designideer for små hager Bygg dine egne hagemøbler

 Avhengig av ledig plass, må du velge utemøbler.

Design ideer små hager som matcher møbler

 Design utendørsområdet ditt med stil, og tilbring mange solfylte dager der!

Designideer for myke røde og hvite utemøbler